• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

30.10.2018

14:37

NE SMETAJU MI ŠALE, POSTAO SAM HEROJ "DELIJA"! Pavkov ponosan na sve što je uradio u crveno-belom dresu!

Crvena zvezda

NE SMETAJU MI ŠALE, POSTAO SAM HEROJ "DELIJA"! Pavkov ponosan na sve što je uradio u crveno-belom dresu!

Podeli vest

Postao sam heroj "delija" i uživam u tome, kaže fudbaler Crvene zvezde Milan Pavkov! Visoki napadač je postao ljubimac navijača zbog srčane i beskompromisne igre, pa su društvene mreže preplavljene šalama sa Pavkovim u glavnoj ulozi!

Pre samo nešto više od dva meseca ovaj centarfor bio je na izlaznim vratima "Marakane". Ipak, od revanš meča plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Salcburga postao je "džoker" trenera Vladana Milojevića.

Uvek prodrma tim

Utakmicu na "Red bul areni" završio je sa čalmom na glavi, a navijači Zvezde su ga proglasili junakom. Društvene mreže su bile preplavljene foto-montažama na kojima je Pavkov bio Gavrilo Princip ili major Kursula, kojeg u filmu "Marš na Drinu" igra Ljuba Tadić.

Hit na internetu

Drugari su mi javili šta se piše na društvenim mrežama. Ne smeta mi, naprotiv, prija mi, to je sve pozitivno
Milan Pavkov, napadač Zvezde

- Drugari su mi javili šta se piše na društvenim mrežama. Video sam i foto-montaže koje su pravljene. Bilo je neizbežno videti takve stvari. Ne smeta mi, naprotiv, prija mi. Ne znam kako su ljudi to shvatili, ali ja sam sve te šale prihvatio na pozitivan način. Mnogo mi je drago što su me "delije" zavolele, oni su najbolji navijači na svetu. Oni su nam vetar u leđa i na svakoj utakmici nam daju podršku - kaže Pavkov za Informer.

Pavkov je protiv Salcburga ušao sa klupe pri vođstvu domaćeg tima od 2:0 i imao je možda i ključnu ulogu u preokretu koji je usledio. Zvezda je izjednačila na 2:2 i prvi put u istoriji ušla u Ligu šampiona.

- Uvek se nešto dešava kada sam na terenu, bilo da sam starter ili da uđem s klupe. Drago mi je što je na meču sa Salcburgom bio takav ishod, što smo se plasirali u Ligu šampiona i što imam udela u svemu tome - poručuje Pavkov.

Zvezda je u grupi sa Napolijem, Pariz Sen Žermenom i Liverpulom.

- Napravili smo veliki uspeh, ovo je nešto fantastično. Prija mi što sam deo te ekipe. Za klub kao što je Zvezda, ovo bi trebalo da bude normalno, da se svake godine igra Liga šampiona. Nestvarno mi je to što igramo na "Enfildu" i "Parku prinčeva". To ne može da se poredi sa bilo kojom utakmicom u našoj ligi osim meča s Partizanom, ali derbi je opet sam po sebi poseban. Nezaboravno je iskustvo igranje protiv vrhunskih ekipa i igrača - ističe centarfor srpskog prvaka.

Još nismo osvojili titulu
 

Zvezda posle 13. kola ima devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički i čak 11 više od Partizana, koji je na trećem mestu.
- Ne bih se usudio da kažem da je Zvezda nadomak titule. Svi znamo šta se desilo pre dve sezone i da smo u poslednjem kolu ostali bez pehara u prvenstvu. Prednost jeste lepa i na dobrom putu smo da osvojimo titulu, ali još nije gotovo - kaže Pavkov.

Namučio se Pavkov da ubedi trenera crveno-belih da zaslužuje priliku. U Zvezdu je stigao u januaru 2017. godine iz niškog Radničkog, a već posle šest meseci vratio se na pozajmicu u klub sa "Čaira". Kada je istekla polugodišnja pozajmica, Pavkov je odradio pripreme sa crveno-belima, a onda je ponovo poslat u Radnički na novu šestomesečnu pozajmicu.

- Sigurno da je to uticalo na mene, ali ne bih se previše osvrtao na to. Svaki igrač Zvezde dobije priliku da pokaže da li zaslužuje mesto u timu. Bitno je da se ukazana prilika iskoristi - kaže Pavkov za naš list.

Umalo da ode

Korpulentni napadač priznaje da je letos mogao da napusti "Marakanu". Za njega su se interesovali klubovi iz Turske - Trabzon, Akhisar, Ankaraguču.

- Svi klubovi koji su pominjani bili su zainteresovani za mene. Različiti su bili uslovi koje su nudili, ali na kraju nije bilo ponude koja bi sve zadovoljila i ostao sam. Ne kajem se nimalo zbog toga, jer sad igram Ligu šampiona sa Zvezdom - ističe rođeni Novosađanin, koji je postigao četiri gola na sedam prvenstvenih utakmica ove sezone.

PAVKOVU USKORO NOVI UGOVOR: Pregovori nisu počeli, ali voleo bih da ostanem u Zvezdi!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloje balvan

pre 5 godina

Jos samo trener da vidi da si bolji i ti i Jovancic od svih crnih.Politika kluba je,dovesti''skupe strance,za javnost.A stranci su jeftina roba,dzabe.Plate im kao 5 puta vece od nasim,a ustvari nisu mozda su i manje.E sad kad 'toliko placeni ,pa mora da igraju,sta ima veze Ben,Ebesilio,Kafu ili Jovancic,Pavkov,Meleg.E pa ima veze.Jovancic kad god usao vidi se sta je igrac,Pavkov,a drugacije samopouzdanje je kada si starter uvek.Uprava prodaje Luku Jovica bisera,skoro dao 5 golova u bundesligi,prodaju Racica,uskoro ce i ovog bisera Joveljica a dovode strance dzaba.Znaci ,u dobiti privatno su svi sa laznim ciframa,a ti Zvezdo trpi to.Zato tako i prolazimo,mozda cak i trener ne odredjuje sastav,vec ovi koji treba da opravdaju'skupe strance.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija