• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernji list

31.10.2018

11:07

ZVEZDA BI POBEDILA DINAMO! Džaja pričao Hrvatima o raspadu Jugoslavije, Modriću, Mamiću...

Crvena zvezda

ZVEZDA BI POBEDILA DINAMO! Džaja pričao Hrvatima o raspadu Jugoslavije, Modriću, Mamiću...

Podeli vest

Legendarni srpski fudbaler Dragan Džajić ubeđen je da bi Crvena zvezda danas pobedila Dinamo iz Zagreba, iako hrvatski klub beleži odlične rezultate u Ligi Evrope

Džajić se u intervjuu za Večernji list dotakao mnogih tema, a jedno od pitanja je bilo i da li bi voleo da ponovo vidi na terenu duel Zvezde i Dinama.

- To može da se dogodi samo ako nas žreb u Evropi spoji, sve drugo je nerealno. Voleo bih da vidim tu utakmicu, zašto da ne. Igrale su već i Srbija i Hrvatska i šta je bilo? Ništa. Pobedili ste, malo se sladili i to je to. Teško mi je da predvidim ishod, ali mislim da bi Zvezda pobedila - rekao je Džajić.

I dok misli da bi srpski šampion bio bolji od hrvatskog, drugačija je situacija kada su reprezentacije u pitanju.

- Vi (Hrvati) ste imali dve velike generacije, onu iz 1998. godine, koja je mogla da napravi i više i ovu. Koliko ćete još dugo tako moći, ne znam. U Srbiji takođe ima dobrih igrača. Vi imate kult, ali ne samo kult. Nije to samo "ja volim Hrvatsku pa ću zbog njega da poginem". I ovde vole Srbiju. Negde ste našli pravu žicu, a koja je to... Ne zna niko.

Hrvatskog novinara je zanimalo i Džajićevo mišljenje da li je Luka Modrić najbolji igrač sa ovog dela prostora svih vremena.

- Luku sam gledao uglavnom u dresu Reala. A, da li je najveći u istoriji sa ovog dela prostra, to je pitanje. Igrao je u velikim klubovima, ljudi ga cene i vole, a da li je bolji od Bobana ili Šukera, neka kažu navijači. Jedan bivši igrač Reala mi je rekao: Luku svrstavaju među deset najvećih igrača u istoriji Reala. Zašto ne bih verovao tome?

Legenda Crvene zvezde smatra da je rat u bivšoj Jugoslaviji mnogo unazadio crveno-bele, kao retko koju "firmu" u zemlji.

Crvena zvezda je strašno izgubila raspadom one države, kao retko koje preduzeće, jer smo u tom trenutku bili na vrhu, penjali smo se igrački i materijalno, svi su hteli da dođu kod nas, bez obzira na to odakle su i ko su. Sad se snađete, dovedete stranca...

Džajić je priznao da je prijatelj sa Zdravkom Mamićem i potvrdio je priču "gazde" hrvatskog fudbala, koji je veče pre presude na konferenciji za novinare ispričao: “U jednom od naših lepih zagrebačkih restorana nekoliko je mojih prijatelja, a među njima i moj uzor Dragan Džajić. S njim je i srpska ikona Dule Savić. Zamolili su mitropolita Porfirija da organizuje večeru sa mnom. Čekali su me, a ja nisam došao". 

Sve je to istina. Nije došao, bio je njegov advokat i rekao da mu je jako žao. Znam za sve njegove neprilike, kao i Tomičine (Tomo Horvatinčić). Dragi su prijatelji, uvek će to ostati. A ja ne mogu da sudim hrvatskoj javnosti ako ima drugačije mišljenje. Meni nije jasno da se posle toliko uspeha Mamiću to događa, ali šta da radim - istakao je Dragan Džajić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aca

pre 5 godina

Prave svi gol razliku sa Zvezdom ubili bi na modri!

Bato

pre 5 godina

A sa njima kao nisu pravili gol razliku u LS a i u LE? 2011/12 Dinamo u grupi LS 6 utakmica nijedna pobeda,nijedan remi,0 bodova,gol razlika 3:22...2012/13 nijedna pobeda gol razlika 1:14...2013/14 LE nijedna pobeda gol razlika 3:11...2015/16 LS gol razlika 3:14...2016/17 nijedna pobeda,gol razlika 0:15...2017/18 ispali od Albanaca...Ove godine ispali od Jang Bojsa i za razliku od Zvezde i ne igraju LS...Smesan si bre...

Gogi

pre 5 godina

Pa ti modri su ubijani vise puta i u LS i u LE pravili gol razliku nad njima,prosle godine ispali od Albanaca,a ove od Jang Bojsa Zvezda bar igra LS za razliku od njih tako da komentar ti je glup...A vi ste mogli da mi objavite komentar koji sam ostavio sinoc a ne cenzurisete a nikog nisam vredjao,koja vam je poenta da imate ovo ostavi komentar i onda taj isti ne objavljujete...E bas zbog ovakvih stvari vas vise necu ni pratiti jer nemate postovanja za citaoce...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija