• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2018

20:26

(VIDEO) ZVEZDA SE OSAMILA NA VRHU! Crveno-beli pregazili Bačku

Crvena zvezda

(VIDEO) ZVEZDA SE OSAMILA NA VRHU! Crveno-beli pregazili Bačku

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde rutinski su savladali Bačku 3:1 u poslednjem meču 14. kola Superlige Srbije i napravili odličnu uvertiru pred veliki izazov protiv Liverpula u Ligi šampiona

Već u 15. minutu Zvezda je imala kapitalnih 2:0 posle evrogolova Milana Pavkova i Marka Gobeljića, ali je i propustila nekoliko šansi da pre odlaska na odmor stekne i ubedljiviju prednost. Gosti su uglavnom pretili preko raspoloženog Mićića, ali to je bilo skromno da se ugrozi šampion Srbije.

U nastavku dva brza gola na obe strane. Simić je utrostučio prednost u 62. minutu, ali su tri gola razlike u korist crveno-belih trajala svega 120 sekundi pošto je rezervista Uglješa Radanović postigao evrogol i postavio konačnih 3:1.

Do kraja meča viđeno je još nekoliko solidnih prilika uglavnom pred golom Zogovića, a gosti su meč završili i brojčano slabiji posle isključenja Živkovića, koji je srušio Srnića u izglednoj akciji.

Ovom pobedom Zvezda je ostala na plus devet u odnosu na drugoplasirani Radnički i velikih 13 u odnosu na najvećeg rivala Partizana.

 

CRVENA ZVEZDA - BAČKA 3:1 (2:0)

Strelac: Pavkov u 1, Gobeljić u 15, Simić u 62. minutu za Zvezdu, Radinović u 64. za Bačku

Stadion: "Rajko Mitić", sudija: Aleksandar Živković

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Savić, Rodić, Jovančić, Čaušić, Srnić (od 80. Jevtović), Marin, Simić (od 72. Joveljić), Pavkov (od 61. Stojiljković)

Bačka: Zogović, Jovanović, Ilić, Živković, Mladenović, Grabež, M. Pantić, Gavrić (od 74 Arsić), Kojić (od 57. Radinović), Mićić, Čeković (od 64. Makarić)

Kraj

90+2' Marin je imao priliku da da četvrti gol za Zvezdu, ali je gađao previsoko.

90' Odlična šansa za Joveljića nakon asistencije Jovančića, ali mladi napadač ne koristi priliku da se upiše u strelce.

88' Zvezdin rezervista Joveljić je bio u ofsajdu i bez obzira na to što je zatresao mrežu, pomoćni sudija je podigao zastavicu i rezultat od 3:1 i dalje ostao na snazi.

78' Lepa šansa za Marina iz slobodnog udarca, ali je lopta samo okrznula mrežu sa spoljne strane iako je izgledalo da će ući u gol.

76' CRVENI KARTON ZA BAČKU! Živković je nepropisno faulirao Srnića koji je bio u naletu i sudija mu je pokazao put u svlačionicu.

75' Zanimljiv napad Bačke, ali je Grabež zamalo bio sporiji od lopte.

Foto: Starsportphoto

 

70' Još jedna šansa za Zvezdu. Simić šutira, ali Zogović kroti udarac jednog od trojice strelaca za Zvezdu. Već u narednom napadu Marin je napravio simultantku i malo je falilo da Simić iskoristi centaršut i uveća prednost crveno-belih.

64' GOOL! Bačka uzvraća udarac i smanjuje na 3:1. Evrogol rezerviste Radinovića Borjan je mogao samo da isprati pogledom.

62' GOOL! Simić uz pomoć jednog fudbalera Bačke, koga je zakačila lopta, donosi Zvezdi ubedljivih 3:0.

56' Pokušaj Degeneka posle centaršuta Marina nije bio dovoljno ubedljiv da se savlada Zogović.

52' Pavkov u još jednoj prilici. Rodić je fantastično centrirao, ali je visoki napadač šutirao preko gola udarcem iz prve.

46' Počelo je drugo poluvreme.

45' POLUVREME! Završeno je prvih 45 minuta na stadionu "Rajko Mitić" u kome je Zvezda sa brza dva gola stekla veliku zalihu i luksuz da mirnije odigra veći deo prvog poluvremena.

39' Pavkov u novoj šansi da utrostruči Zvezdino vođstvo, ali golman Zogović odlično interveniše pošto je gorostastni centarfor odlično gađao glavom na centaršut Gobeljića.

Foto: Starsportphoto

Milan Pavkov

37' Pavkov je ponovo postigao gol, ali je prethodno sudija podigao zastavicu zbog ofsajda nakon dodavanja Marina.

33' Opet polušansa za goste, Gavrić i Mićić su kombinovali, ali Borjan je lako ukrotio centaršut ovog potonjeg.

29' Lepo se okrenuo Mićić i obrnuo Zvezdinog kapitena Vujadina Savića, ali je završnica bila prilično loša. Najopasniji pojedinac u Bačkoj bez dileme.

27' Pokušao je Jovančić iz daljine, ali nije to bio udarac koji bi mogao da ugrozi gol Bačke. Lopta je završila pored gola.

20' Opet je visio gol u vazduhu. Rodić je uputio prizeman centaršut duž gol linije, ali se nijedan njegov saigrač nije našao dovoljno blizu da pošalje loptu u mrežu.

Foto: Starsportphoto

 

15' GOOL! Kakva golčina u režiji Zvezdinog univerzalca Marka Gobeljića za visoko vođstvo od 2:0 i miran nastavak utakmice. Gobeljić je levom nogom uhvatio volej koji je zavšio u desnom uglu Zogovićevog gola.

Foto: Starsportphoto

Marko Gobeljić

12' Period nešto povezanije igre gostiju i nešto dužeg držanja lopte u svojim nogama doneo je i prvu šansu. Pokušao je Luka Mićić, ali nije bilo nikavih problema za Borjana da interveniše.

7' Sudijska greška na štetu Crvene zvezde. Nakon centartšuta iz slobodnog udarca, glavni arbitar Živković je procenio da se jedan igrač domaćin našao u nedozvoljenoj poziciji, što je ponovljeni snimak demantovao.

1' GOOL! Zvezda vodi 1:0 posle 27 sekundi utakmice. Strelac je Milan Pavkov nakon efektnog udarca iskosa sa ivice šesnaesterca.

1' Utakmica je počela. Skromna poseta na stadionu "Rajko Mitić". Domaći imaju prvi napad.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija