• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mozzart Sport

07.11.2018

12:27

KAKO JE MUKA NATERALA PAVKOVA DA ODE U NAPADAČE! Igrao zadnjeg veznog, Novi Sad ga se odrekao

Crvena zvezda

KAKO JE MUKA NATERALA PAVKOVA DA ODE U NAPADAČE! Igrao zadnjeg veznog, Novi Sad ga se odrekao

Podeli vest

Čudan put prošao je Zvezdin gorostas Milan Pavkov koji je karijeru u FK Novi Sad počeo kao zadnji vezni, ali je nakon što ga se klub odrekao pronašao sebe u Mladosti iz Bačkog Petrovca gde je počeo da rešeta

Malo poznate detalje iz života flegmatičnog napadača otkriva njegov "fudbalski otac" Dragan Ivanović sa kojim je sarađivao u ČSK iz Čelareva u periodu od 2013. do 2015. godine.

Znate, Pavkov je prošao kompletnu školu Novog Sada. I tamo je igrao zadnjeg veznog. Kada je već bio omladinac nije hteo da se odrekne Detelinare i Kanarinaca (tako zovu Novi Sad prim.aut), ali se klub odrekao njega. Procenili su da on nema perspektivu. Dali su ga na pozajmicu u Bački Petrovac, gde je igrao sa svojim ispisnicima iz Novog Sada. Nije hteo da ode. Tamo je već počeo da igra špica i da postiže golove. Baš ovakve kao protiv Liverpula - priseća se Ivanović, koji je prepoznao fudbalski dar u fudbaleru neobičnog izgleda, a zatim otkrio malo poznat susret na pumpi koji je Pavkovu promenio karijeru.

(VIDEO/FOTO) DELIJE SLAVE PAVKOVDAN! A junak Zvezdine pobede nad moćnim Liverpulom NEMA NI SLIKU NA TRANSFERMARKETU!

Sreća moja pa su Begeč i Čelarevo blizu. Sećam se te pumpe, kako je došao u društvu oca. Pristao je da dođe kod mene u Čelarevo. Bila je i prva utakmica, i bila su dva gola. Protiv Bačke Palanke. Baš onakva kao protiv Liverpula. Udarcima sa distance. I odmah da se ogradim kako ne bih ispao samoreklamer. Milana Pavkova nije Dragan Ivanović naučio da daje golove, on to nosi sa sobom. Kao pravi špic - rekao je nekadašnji trener Vojvodine i Napretka.

(VIDEO) TAKO SE PISALA ISTORIJA! Pogledajte golove Milana Pavkova za antologiju SRPSKOG FUDBALA!

Popularni Gaće je otkrio i upornost Pavkova kojom je nadomešćivao sve slabosti koje su ga sputavale na početku karijere.

On je naglo izrastao, moralo je sa njim da se radi na fizičkoj spremi. Bio je slabašan, levu nogu uopšte nije koristio. Radio sam sa njim pomoću jednog zida i terao ga da usavršava levicu. Pakleno je odigrao prvu sezonu u ČSK. Dao je preko 20 golova. I opet da se ponovim - radio je to na sličan način kao protiv Liverpula. Udarcima iz velike udaljenosti i distance. On ima čist udarac desnom nogom. Kada na to dodate onakvu građu shvatite koliko može da bude neprijatan za protivničke štopere. Tada ga je zapazio sin od menadžera Ljube Vorkapića, preporučio Vojvodini. Nije mu išlo tamo, možda mu je bilo i rano. Posle sam ga preporučio Milanu Rastavcu, tadašnjem treneru Radničkog. Ostalo je poznato - rekao je Ivanović čiji zaključak razgovora može da se izvede iz jedne njegove rečenice:

(VIDEO) I JA SAM OSTAO U ČUDU! Pavkov šokiran drugim golom!

Znao sam da je Milan Pavkov najbolji napadač Crvene zvezde. Ma, znao sam. Ne znam što mu Milojević nije ranije dao šansu - reči su tvorca Zvezdinog junaka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija