• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2018

21:25

(VIDEO) ZVEZDA NADIGRANA U NEMAČKOJ! Dobrić nije mogao sam, drugi poraz crveno-belih!

Crvena zvezda

(VIDEO) ZVEZDA NADIGRANA U NEMAČKOJ! Dobrić nije mogao sam, drugi poraz crveno-belih!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi u Nemačkoj od Ulma rezultatom 95:80 u 6. kolu Evrokupa

 

Zvezda je u Nemačku otputovala na krilima ubedljive pobede u derbiju ABA lige sa Cedevitom, ali je odigrala verovatno najgori meč ove sezone.

Crveno-beli čak nijednom tokom 40 minuta igre nisu vodili protiv Ulma, koji je u jednom trenutku tokom treće četvrtine imao 19 poena prednosti.

Nije pomogao lideru ABA lige ni raspoloženi Ognjen Dobrić koji je ubacio 21 poen, od toga pet trojki, Stratos Perperoglu je uz njega jedini imao dvocifren učinak sa 10 poena, dok su Beron i faje završili meč sa devet osnosno osam poena.  S druge strane Ulm je imao raspoloženu grupu igrača, pre svih Evansa sa 23 poena, Miler uje dodao  18, Grin 14, a Rajnhard 11 poena.

Ništa nije polazilo za rukom košarkašima Crvene zvezde, od igre u odbrani, do napada. Nemci su to umeli da iskoriste. Bez energije su ušli u meč, nagoveštaj poraza bila su i tek dva ubačena poena u prvih pet minuta. 

Prvu četvrtinu Nemci su rešili u svoju korist rezultatom 21:17, a na poluvremenu, Ulm je imao 17 poena viška, 50:33. Crvena zvezda je već do tada imala 12 izgubljenih lopti. Već tada stvorila se razlika koju Tomićevi izabranici nisu uspeli da sustignu do kraja meča. Crvena zvezda je poslednje dve četvrtine dobila sa po poen razlike, ali to nije bilo dovoljno

 

ULM - CRVENA ZVEZDA 95:80 (21:17, 29:16, 23:24, 22:23)

Hala: Ratiofarm Arena.Sudije: Roča, Balak, Alijaga.

ULM:  Rajnhard, Miler, Evans, Grin, Ginter, Tompson, Akpinar, Stol, Filips, Pape, Radosavljević, Brecel, Fazekas, Mebus, Ugrai, Šiling, Fotu, Kremer.

CRVENA ZVEZDA: Reglend, Radanov, Čović, Perperoglu, Davidovac, Nenadić, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Ristić, Simanić, Cirbes, Odžo.

 

TOK MEČ

Četvrta četvrtina

 Na kraju - 95:80 za Ulm!

Trojka Čovića za  89:80.Ali, do kraja samo 60 sekundi, nemaju vremena crveno-beli. Grin pogađa i potvrđuje trijumf Ulma, 93:80.

Novi poeni Fajea, ali Grin to momentalno poništava. S druge strane Čović je iznudio dva slobodna bacanja, iskoristio je oba - 87:76.

Beron je postigao tri poena i smanjio na 83:71. Zvezda se odbranila, a u narednom napadu, fauliran je Lazić,ali nije iskoristio jedno od dva bacanja - 83:72.

Čović poentira sa penala, pa Dobrić komplikuje i propušta još jednu šansu za eventualni povratak, a to kažnjava Miler vodi Ulm na 82:68. Tomić traži tajm-aut.

Šteta, Dobrić ne postiže trojku, bila je ovo dobra prilika da se gosti vrate u meč i pokušaju da naprave preokret. Ali, lopta je izašla iz obruča. Ulm vodi 79:66 na 5. 22 do kraja utakmice.

Crveno-beli na -13 , poentirao je Lazić za 79:66. Potom je petu ličnu dobio Perperoglu i za njega je meč završen.

Trojka Fajea, ali nikako Zvezda da spusti minus ispod 10 poena. Nemci vode 79:64.

Dobro je , laki poeni Perperoglua, a potom pravi nesportsku, pa će Grin imati dva slobodna bacanja. Nemci to koriste da pogode oba bacanja preko Grina, a onda srećom ne pogađaju trojku - 79:61.

Radanov ubacuje prve poene za Zvezdu u poslednjoj četvrtini, ali Fotu već u narednom napadu uzvraća, a potom Grin vodi Ulm na 77:59.

Foto: Starsportphoto

 

Treća četvrtina

Dobrić blista na ovom meču, pogađa petu trojku iz pet pokušaja. Igra sam protiv Ulma koji vodi - 73:57 pred poslednjih 10 minuta igre

Pogadak Lazića, pa tri poena Rajnharta s druge strane.  Crveno-beli će se ovakvom igrom teško vratiti  u meč - 69:52.

Grin se zaleteo da zakuca, ali sevnula je rampa Dobrića. Međutim, trojku u nastavku ubacuje Miler, pa uzvraća Dobrić poenima. Nemci i dalje na ubedljivih 64:50.  

 

 

Dobrić samo raspoložen u Zvezdinoj ekipi, dok Evans s druge strane bez problema poentira preko Perperoglua. Ulm ubedljivo vodi 61:45.

Evans i Grin nezaustavljivi, nerešiva enigma za Zvezdu. Donose Ulmu novu najveću prednost od 19 poena - 56:37.

Četiri vezana poena Zvezde preko Cirbesa i Reglenda, koji ne pogađa dodatno slobodno bacanje, ali smanjili su minus na 50:37.

Foto: Starsportphoto

 

Druga četvrtina

Potop Zvezde u Nemačkoj, domaćin ima 17 poena prednosti, vodi 50:33 na kraju prvog poluvremena.

Minut do kraja poluvremena a Ulm ima 14 poena više - 47:33. Crveno-beli imaju 12 izgubljenih lopti trenutno.

Četiri vezana poena Milera i Ulm opet ima 10 poena više, ali pogađa i Perperoglu.Međutim, sevnula je nova trojka Evansa, opet Nemci imaju +11 - 42:31.

Trojka Berona, pa veliki promašaj domaćina. Spetljali su se crveno-beli, ali poentira na kraju Reglend, Zvezda je na -6 - 35:29.

Beron greši, a Grin to ekspresno kažnjava atraktivnim zakucavanjem - 35:24 za Nemce, koji imaju 11 poena prednosti polovinom druge četvrtine. 

Ulm ide na novu najveću predost, ima 11 poena više - 32:21. Rajnhart  pogađa trojku, ali Zvezda je uzvratila istom merom - 32:24.

Perperoglu je imao otvoren šut za tri poena, ali neće pa neće - 29:21 za Ulm. Cirbes na liniji za slobodna bacanja, ali bez poena, oba je promašio.

Reglend totalno van meča, a to kažnjava Ulm, opet ima devet poena više - 29:20.

Ginter ubacuje za tri poena i vodi Ulm na +9 - 26:17. Odžo smanjuje minus, potom crveno-beli nisu uspeli da kazne grešku domaćina. Trenutno je rezultat 26:20 za Nemce.

Zvezda je tokom prvih 10 minuta igre imala pet izgubljenih lopti.

Foto: Starsportphoto

 

Prva četvrtina:

Iz petog pokušaja pogodak za tri košarkaša Zvezde, ovog puta pogodio je Perperoglu - 18:13. Poenima Odža Zvezda je prišla na 18:15, ali Evans ubacuje još jednu trojku, a onda Odžo stavlja tačku na prvu četvrtinu - 21:17.

Dobrić za sada najraspoloženiji, ali on smanji minus, ali Nemci odmah uzvrate. Imaju 7 poena prednosti - 17:10.

Beron je smanjio sa linije za slobodna bacanja, ali trojkom Evans vodi Ulm na 10:4. Kontra Zvezde, a Dobrić poentira, međutim, domaćin uzvraća novom trojkom za 13:6.

Posle nekoliko promašaja i sporog starta, Cirbes ubacuje prve poene za crveno-bele - 2:2. Revija promašaja sa obe strane. Reglend je bio neprecizan u dva navrata, a Ulm vodi 7:2. Serija domaćina od 5:0 preko Evansa i Grina. Tomić primoran da traži tajm-aut.

Fotu je postigao prve poene na meču.S druge strane loš početak košarkaša Zvezde, koji su bez koša dva i po minuta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija