• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2018

16:56

(VIDEO) SIMIĆ DONEO ZVEZDI ČETVRTFINALE KUPA! Crveno-beli savladali hrabre goste iz Bačke Topole

Crvena zvezda

(VIDEO) SIMIĆ DONEO ZVEZDI ČETVRTFINALE KUPA! Crveno-beli savladali hrabre goste iz Bačke Topole

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC iz Bačke Topole 4:1 i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije najviše zahvaljujući dvostrukom strelcu i asistentu Veljku Simiću u meču u kome su viđeni i komičan autogol i svirani nepostojeći ofsajd za goste

Daleko je ovo bilo od utakmice koju će malobrojni navijači na stadionu "Rajko Mitić" pamtiti, ali je donela osnovni cilj, a to je plasman u četvrtfinale takmičenja na čiji trofej čekaju od 2012. godine.

Prvoligaš iz Bačke Topole se solidno snašao na najvećem srpskom stadionu i mogao je da stigne do vođstva u 16. minutu kada je linijski sudija svirao nepostojeći ofsajd napadaču gostiju Ognjenu Damjanoviću.

Crveno-beli su do vođstva stiglu u 39. minutu preko dvostrukog strelca Veljka Simića, koji je u finišu prvog poluvremena iskoristio odličnu asistenciju Marina. U nastavku je Stojiljković posle dve promašene šanse na početku drugog poluvremena u 50. minutu duplirao prednost šampiona Srbije upravo na asistenciju Simića.

I umesto da se uđe u mirnu luku, rezervni štoper, a starter na ovom meču Rašid Sumaila u 52. minutu nespretnom rekacijom koja se završila autogolom prepolovio je prednost domaćih, ali je Simić na centaršut Gobeljića poveća prednost na dva gola razlike.

Konačnih 4:1 postavio je Joveljić u četvrtom minutu nadoknade vremena sa penala, koji je ujedno i nad njim skrivljen.

CRVENA ZVEZDA - TSC BAČKA TOPOLA 4:1 (1:0)

Strelci: Simić u 39. i 72. i Stojiljković u 50.i Joveljić u 94. minutu za Crvenu zvezdu, Sumaila autogol u 52. za TSC

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Lazar Tripković.

CRVENA ZVEZDA: Popović, Gobeljić, Babić, Sumaila, Hajdin, Jovičić, Krstičić, Kafu (od 60. Srnić), Marin (od 83. Milijaš), Simić, Stojiljković (od 76. Joveljić)

TSC: Jorgić, Bečelić, Skopljak (od 79. Branković), Lalić, Varga, Plavšić, Finković, Denković (od 66. Milićević), Milisavljević (od 76. Silađi), Bastajić, Damjanović.

TOK MEČA

94' Goool! Joveljić koristi penal i dovodi Zvezdu do visokih 4:1 kojim je i označen kraj.

94' Penal! Varga je srušio Joveljića i sudija Tripković je pokazao na penal.

90' Poslednji minut na meču i šansa za Simića koji je bio previše iskosa da bi bolje mogao da ugorzi golmana gostiju Jorgića. Igraće se još četiri minuta nadoknade vremena.

88' Nije se najbolje završio pokušaj Hajdina da donese četvrti gol Crvenoj zvezdi. Lopta je završila preko gola.

85' Solidan napad Zvezde pet minuta do kraja meča nije izrodio ozbiljniju šansu. Bliži se finiš meča.

81' Šansa za TSC! Pokušaj Silađija izblokirao je Gobeljić i lopta je završila u korneru. U narednom napadu Silađi je opet šutirao, ovaj put mnogo bolje, ali je Popović bio na mestu.

72' GOOL! Vođstvo od 3:1 za Crvenu zvezdu doneo je Veljko Simić koji je iskoristio centaršut Gobeljića i postigao svoj drugi gol na meču, ovaj put glavom, za razliku od prethodnog.

68' Oštaar start Hajdina koji dobija žuti karton.

65' Nije se ništa ozbiljnije izrodilo iz slobodnog udarca koji je Marin iskoristio da ubaci u kazneni prostor gostiju. Golman je bez problema uhvatio loptu.

63' Period igre kada crveno-beli imaju loptu u svojim nogama, ali se čeka na pravu šansu posle dva brza gola na startu drugog poluvremena.

56' Kakva šansa za Simića! Ubacio se mladi fudbaler Zvezde iz drugog plana, ali je neshvatljivo loše šutirao i zicer pretvorio u veliki promašaj.

52' GOOL! Praktično već u narednom napadu TSC smanjuje na 2:1 preko Sumaile koji je nespretno reagovao i uneo neizvesnost u meč.

50' GOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 nakon treće šanse u nastavku. Strelac je Stojiljković na asistenciju Simića.

49' Hajdin je šutirao, golman gostiju odbio, a Stojiljković kao da se iznenadio i nije spretno reagovao kada mu se ukazala šansa. 

48' Ništa se nije izrodilo iz slobodnog udarca gostiju pošto je Popović uhvatio prilično spor i neupotreblji centaršut igrača TSC-a.

46' Počelo je drugo poluvreme. Prvi napad imaće gosti koji jure minimalni zaostatak iz prvog poluvremena.

Prvo poluvreme

43'. Sahvaljujući golmanu Jorgiću gosti ne gube ubedljivijim rezultatom. Sprečio je 2:0 nakon udarca Marka Marina.

41'. Odličan udarac Kafua nakon solo akcije i pošto je nanizao nekoliko protivničkih igrača, ali je neprecizno šutirao.

39'. GOL! Zvezda vodi 1:0, Simić donosi prednost šampionu Srbije. Marin je opet sjajno proigrao saigrača,  a Simić  snažno šutirao levicom sa 15 metara. Jorgić je uspeo da zakači malo loptu, ali ne i da je zaustavi.

33'. Sada su gosti pripretili. Denković je šutirao, ali je blokiran.

27'. Bila je ovo fantastična prilika za šampiona Srbije. Marko Marin je podigao loptu preko odbrane za Simića, koji šutira pravo u golmana gostiju Nemanju Jorgića.

24'. Snažan šut Jovičića sa okio  25 metara od gola TSC, ali promašuje. Ništa ni od ove prilike za crveno-bele.

16'. Kakva greška pomoćnog sudije! Neviđeno! Dosudio je ofsajd za TSC, iako je loptu gurnuo Gobeljić , a  Damjanović to presekao. Da nije bio greške arbitra našao bi se jedan na jedan sa golmanom Popovićem i imao bi sjajnu šansu da donese prednost ekipi iz Bačke Topole.

16'. Šansa za Zvezdu, Hajdin je centrirao, ali je Stojiljković posalo loptu malo pored stative.

12'. Prva opasnost pred golom Jorgića. Dobar centaršut Gobeljića, ali je Simić napravio faul u napadu, a i Bečelić je uspešno intervenisao i otklonio opasnost.

10'. Opseda Zvezda gol ekipe iz Bačke Topole, ali bez velikih prilika u prvih desetak minuta utakmice.

6'. Branko Jovičić je pokušao iz slobodnog udarca, ali živi zid je izblokirao njegov udarac. 

3'. Zvezda konkretna od starta. Hajdin je sa krila centrirao, lopta je stigla do Gobeljića u kaznenom prostoru, koji je šutirao, ali je izblokiran.

1'. Veoma loša poseta na tribinama stadiona "Rajko Mitić", oko 1.000 navijača. 

- U startnoj postavi Zvezde nema većine igrača koji igraju na međunarodnoj sceni. U startnoj postavi nisu igrači koji su imali reprezentativne obaveze, odmor su dobili i Pavkov, Boaći, Stojković...Na klupi za rezervne igrače su Supić, Meleg, Jevtović, Srnić, Joveljić, Milijaš, Ben.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zdjurdjevic

pre 5 godina

Ponavlja se situacija iz kola u kolo. Zašto sudije sviraju za Zvezdu ono što normalni sudija nikad ne bi svirao( npr. prošlo kolo, faul Stojiljković nad golmanom). Valjda se plaše Terzića pa svojim odlukama unapred obezbeđuju da Zvezda postigne povoljan rezultat. Nije to potrebno Zvezdi i dokle tako?

murga drot

pre 5 godina

kako uvek greška na Zvezdioj utakmici i...uvek oštećen protivnik!?prekinite više ovu lakrdiju od fudbala u Srbiji:Zvezdu proglassite prvakom i pobednikom Kupa.hvala.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59