• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sportklub.rs

27.11.2018

16:37

ZVEZDU JE 10 MILIONA EVRA DELILO OD A LICENCE! Čović objasnio zašto crveno-beli neće biti redovni učesnici Evrolige!

Crvena zvezda

ZVEZDU JE 10 MILIONA EVRA DELILO OD A LICENCE! Čović objasnio zašto crveno-beli neće biti redovni učesnici Evrolige!

Podeli vest

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović kaže da crveno-beli zbog finansija nikada nisu bili u mogućnosti da dobiju A licencu za učešće u Evroligi

Od sledeće sezone brojaće 18 klubova, a licence su dobili minhenski Bajern i francuski Asvel sa Tonijem Parkerom na čelu. 

Prvi čovek Crvene zvezde, Nebojša Čović, objasnio je koliko je Crvena zvezda bila daleko od A licence.

- Bila je daleko oko deset miliona evra, tako da kažem. Crvena zvezda ima infrastrukturne uslove i Beograd jeste veliki grad, ali treba u celu računicu uvesti i tržište. Ušli su Bajern i Asvel, a znate, Nemačka i Francuska su velika tržišta sa aspekta broja ljudi, ali i sa aspekta TV prava, što očigledno naš region još nije, nažalost - kazao je za Sportklub Čović. 

Prethodnih pet sezona Zvezda je igrala u Evroligi – jednom je stigla do osam najboljih na Starom kontinentu, a u prvoj sezoni novog formata plej-of joj je izmakao za dlaku uprkos čak 16 pobeda u ligaškom delu takmičenja.

Daleko je A licenca

Bila je daleko oko deset miliona evra, tako da kažem. Crvena zvezda ima infrastrukturne uslove i Beograd jeste veliki grad, ali treba u celu računicu uvesti i tržište
Nebojča Čović, predsednik Zvezde

Stvorena je i ta medijska spin budalaština, moram tako da je nazovem, da je Zvezda prošle sezone trebalo da bude na fajnal-foru, da se sve to radi zbog Zvezde. Evropa i Evroliga ne trpe takvo ponašanje. Zvezda je napravila sjajne rezultate, čak i u novom formatu koji po težini ni u kom slučaju ne može da se poredi sa onim starim sistemom po grupama.

ABA liga i dalje ima jedno mesto, a region koji je košarci dao mnogo sada je na evropskoj periferiji.

- Ne mislim da je ABA liga zaboravljena, ali jeste svedena nepravedno na jedno mesto, dok je ranije čitav region imao tri mesta u elitnom takmičenju. Smatram da su to 'zasluge' iz vremena ABA Sidro lige. To je jedan problem, a drugi je taj što region očigledno još ne može da prati određene finansijske i strukturne standarde koje postavlja Evroliga. Moramo da shvatimo da je košarka naš prvi sport i da svi zajedno – svi sportski radnici uz pomoć lokalnih samouprava i države – uspemo da podignemo standard svih klubova u Srbiji, a verujem da će to i ostali u regionu učiniti. Predstoji nam interesantan period.

On je objasnio i kakav mora da bude odgovor klubova iz regiona.

- Moramo dodatno da podignemo i oplemenimo infrastrukturu, kao i da naši klubovi budu na ovaj ili onaj način bogatiji, i u smislu budžeta i u smislu maksimalnog poštovanja fer-pleja koji je propisala Evroliga. Ono što mi imamo, za razliku od svih drugih, jeste mnogo talenata na ovim prostorima. Moramo mnogo da radimo na proizvodnji igrača i da napravimo slogu, da postoji zajednički pristup kada je u pitanju Srbija, ali i ceo region, u smislu Evrolige i Evrokupa. Evroliga je NBA liga, Evrokup kao neka druga NBA lige - zaključio je Čović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moma

pre 5 godina

Čović je u pravu,raniji format je bio mnogo teži,jer je svaka utakmica bila na nož i nije bilo kalkulacija kao sada,gde veliki i bogati biraju utakmice i doziraju potrošnju prema svojim jakim ligama,a u Evroligi zapnu iz sve snage kada za to dođe vreme.Sam Pešić je izjavio da je ovo nezanimljivo i manje gledljivo takmičenje u odnosu na ranije kada je svaka utakmica bila na biti ili ne biti.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija