• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2018

12:28

(FOTO) ZVEZDA U KVALIFIKACIJE UŠLA KAO 119. KLUB, evo koje mesto na UEFA listi zauzima posle LŠ!

Crvena zvezda

(FOTO) ZVEZDA U KVALIFIKACIJE UŠLA KAO 119. KLUB, evo koje mesto na UEFA listi zauzima posle LŠ!

Podeli vest

Crvena zvezda je kvalifikacije za Ligu šampiona ušla kao 119. klub na UEFA listi, a nakon grupne fazi elitnog takmičenja se nalazi na 81. mestu sa 16.750 bodova


Zahvaljujući dobrim rezultatima u kvalifikacijama i mečevima grupne faze LŠ srpski šampion je popravio koeficijent za sledeću sezonu. Crveno-beli su iza sebe ostavili Standard (82) Spartak iz Moskve (83), Makabi Tel Avivi...dok je Partiozan zauzima 78. poziciju, a Cirih i Everton dele večite rivale.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona doneo je Crvenoj zvezdi četiri boda, a remi sa Napolijem još jedan. Pobedom nad Liverpulom crveno-beli su na svoj konto dodali još dva boda, pa su na sedam osvojenih što je za jedan manje od prošlosezonskog učinka.

Ovaj koeficijent bi crveno-belima trebalo da garantuje status povlašćenog tima na žrebu u prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Naravno,  pod uslovom da crveno-beli odbrane titulu šampiona u Srbiji i naredne sezone se ponovo takmiče u Ligi šampiona. 

Ispadanje u prvom, drugom i trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona vodi korak dalje u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a eliminisani šampioni borbu za Ligu Evrope nastavljaju šampionskom stazom, što dosta olakšava posao.

Četiri boda iz šest mečeva sa Liverpulom, Napolijem i Pari Sen Žermenom je bilans Crvene zvezde u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija