• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z. - D. Lj.

14.12.2018

07:14

INFORMER SAZNAJE: Marin ostaje u Zvezdi, a evo ko je najbliži odlasku u januaru!

Crvena zvezda

INFORMER SAZNAJE: Marin ostaje u Zvezdi, a evo ko je najbliži odlasku u januaru!

Podeli vest

Marko Marin trebalo bi da predvodi Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona i naredne sezone! Uprava crveno-belih čvrsto je rešena da zadrži najboljeg igrača još makar godinu dana, saznaje Informer

Bivši nemački reprezentativac ključan je šraf u ekipi Vladana Milojevića. Ove sezone je na 16 odigranih mečeva dao tri gola i upisao sedam asistencija. Pogotovo je na utakmicama protiv Liverpula, Napolija i PSŽ-a u elitnom takmičenju pokazao koliko njegovo bogato iskustvo znači ekipi.

Apsolutni prioritet

On je u klub iz Ljutice Bogdana došao letos iz Olimpijakosa za 700.000 evra, a potpisao je trogodišnji ugovor. Međutim, odličnim partijama ove jeseni skrenuo je pažnju bogatijih klubova, sada mu je cena oko tri miliona evra, pa navijači Zvezde s razlogom strepe da bi on mogao da bude prodat. Ipak, od toga najverovatnije neće biti ništa.

- Ostanak Marina na "Marakani" je apsolutni prioritet rukovodstva. On je u utakmicama Lige šampiona pokazao koliko je dragocen za ovu ekipu i čelnici Zvezde rešeni su da ne prihvataju ponude za njega - kaže naš izvor blizak upravi crveno-belih.

Mrkela: U januaru više odlazaka

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela potvrdio je za naš list da će u januaru na "Marakani" sigurno biti odlazaka.
- Fokusirani smo da na pravi način privedemo ovu polusezonu kraju, a onda ćemo se okrenuti ka zimskom prelaznom roku. Sigurno je da će biti više odlazaka nego dolazaka. Radimo na tome, postoje već neka interesovanja i razgovori, ali još ne mogu ništa konkretno da otkrivam - kaže Mrkela.

I sam Marin je rekao da želi da ostane u Beogradu, a sada je to potvrdio i za naš list.

- Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ne krijem to. Hoću ponovo sa crveno-belima da igram u Ligi šampiona i da pomognem ekipi da ostvari još bolje rezultate nego ove sezone. Naravno, ne zavisi uvek sve samo od mene, mnogo je faktora koji mogu na to da utiču - kaže nemački as srpskog porekla za Informer.

Pored Marina, ostali prvotimci crveno-belih su znatno povećali vrednost plasmanom u Ligu šampiona, a pogotovo nakon trijumfa nad Liverpulom na "Marakani" (2:0). S obzirom na to da ekipu na proleće očekuje samo borba u domaćim takmičenjima, logično je da čelnici kluba razmišljaju o tome da u januaru rasterete klupsku kasu i smanje igrački kadar.

Zvezda trenutno na platnom spisku ima 31 fudbalera, pa će neki od njih u januaru napustiti klub. Igrači koji su imali manju minutažu, poput veziste Dejana Melega, napadača Nemanje Milića i defanzivca Rašida Sumaile najbliži su odlasku sa "Marakane". Sprema se i prodaja krilnog veziste Slavoljuba Srnića, s obzirom na to da mu ugovor ističe na leto i ovo je poslednja prilika da Zvezda na njemu nešto zaradi.

Spremni novi ugovori

Kada je reč o nociosima tima, golman Milan Borjan je odličnim odbranama u Ligi šampiona sebi podigao cenu i u slučaju ekstra ponude klub mu neće praviti problem da ostvari novi transfer u inostranstvo. Međutim, on nije jedini za kog ovo važi.

- Plan uprave je da produži ugovore sa kapitenom Vujadinom Savićem, desnim bekom Filipom Stojkovićem i vezistom Nenadom Krstičićem, ali nije isključeno da jedan od njih bude prodat. Takođe, u slučaju neke top-ponude moglo bi da se dogodi da "Marakanu" napuste ofanzivac El Fardu Ben ili levi bek Milan Rodić, koji su na radaru nekoliko evropskih klubova - otkrio je naš izvor blizak Crvenoj zvezdi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija