• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.12.2018

19:45

(VIDEO) PUKLA STOTKA U ISTANBULU! Zvezda razbila Galatu i poslala poruku Valensiji i Unikahi!

Crvena zvezda

(VIDEO) PUKLA STOTKA U ISTANBULU! Zvezda razbila Galatu i poslala poruku Valensiji i Unikahi!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su u Istanbulu savladali Galatasaraj u okviru poslednjeg kola grupne faze Evrokupa rezultatom 100:83


Srpski šampion je i pre poslednjeg kola obezbedio Top 16 Evrokupa, meč nije imao rezultatski značaj, ali su crveno-beli ipak ubedljivom pobedom stavili tačku na ovaj deo takmičenja.

Crveno-beli definitivno su treći u grupi i u  sledećoj fazi će igrati protiv Unikahe i Valensije, dok će četvrti član grupe biti Limož.

Fantastičnu utakmicu odigrao je i prvi plejmejker - Džo Regland, dabl-dabl sa 18 poena i 12 asistencija i indeksom 31,  Bili Beron je ubacio 20 poena, a briljirao je i Boriša Simanić sa 17 (5/8 za tri).  Kod Galatasaraja istakao se Najdžel Hejs sa 30 poena, dok je Taj Vebster dopisao 14 poena i sedam asistencija.

Tokom prvih 10 minuta zagrevali su se jedni i drugi više je ličilo na šuterski trening nego na utakmicu jer su igrali bez odbrana. Ali, Zvezda se uozbiljila u nastavku, preuzela kontrolu, Simanić i Beron su obacili po dve trojke, jednu je dodao Lazić i Beograđani su otišli na 45:38. Imala je Zvezda i devet poena prednosti tokom prvog poluvremena, ali je na predah otišla sa vođstvom 49:42. 

Domaćin je u nastavku prišao na "-4" poena. To je međuzim bilo sve. Crveno-beli su odlično odigrali posebno finiš treće deonice kada su stekli 15 poena prednosti, bez drame priveli utakmicu kraju i još jednom ubedljivo pobedili Galatasaraj - 100:83.

Početku 2019. godine Zvezda nastavlja pohod ka evropskom peharu. 


GALATASARAJ - CRVENA ZVEZDA 83:100 (26:24, 16:25, 26:30, 15:21)


Dvorana: "Sinan Erdem". Sudije: Ana Panter, Are Haliko, Mikele Rosi. 

GALATASARAJ: Vebster 14, Harison 3, Arapović 9, Hejs 30, Korkmaz , Arar 2, Erdeniz , Činko , Olmaz , Klobučar 4, Ogust 12 , Koksal 9.

CRVENA ZVEZDA:  Regland 18, Čović, Kešelj 7, Perperoglu 10, Davidovac , Nenadić 7, Lazić 5, Beron 20, Ristić 2, Simanić 17, Cirbes 6, Odžo 8 .  

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Stotka u Istanbulu - pobeda Zvezde 100:83.

Hejs postiže svoj 30 poen na utakmici, na drugoj strani Reglend poentira, pa Perperoglu ubacuje novu trojku za crveno-bele koji vode 96:80.

Reglend vodi Zvezdu na +16 - 90:74, novo najveće vođstvo crveno-belih. Do kraja četiri minuta, sada već možemo definitivno da kažemo da će crveno-beli pobedom završiti takmičenje grupne faze.

Perperoglu postiže 13. trojku za Zvezdu koja vodi 86:74 na šest minuta pre kraja utakmice.Prednost raste posle poena Odža sa "penala" - 88:74. 

Koš Arapovića koji smanjuje rezultat na 83:74. Povredio se košarkaš Galatasraja Ege Arar u borbi za loptu pod košem turske ekipe. Izgleda da je u pitanju koleno, ne može da nastavi meč.

Dvocifrenu prednost Zvezdi sa linije za slobodna bacanja vraća Beron - 83:72.

Galatasaraj je samo na pet poena - 79:72, a vodili su Beograđani i sa 15 razlike. Ali, važni poeni Nenadića za 80:72.

Galatasaraj ima prvi napad u poslednjoj deonici, ali čine prekršaj u napadu. Ni Zvezda ne koristi prvi napad, Cirbes je pogrešio. Potom je Nenadić faulirao Arapovića, koji u nastavku pogađa ispod koša - 79:70.

 

 

 

Treća četvrtina

Crveno-beli posle tri četvrtine vode 79:68.

Serija Galatasaraja 8:0, i sada je na "-7" - 72:65. Dobro je, Perperoglu prekida niz domaćina, pa poentira i Kešelj, Zvezda ide na 76:65, odbila je napad Galatasaraja.

Klobučar je dobio tri slobodna bacanja zbog prekršaja Nenadića pri šutu za tri poena. Iskoristio je dva, pa je Koksal iz kontre smanjio na 72:61.

I dalje samo Hejs pogađa za domaćine, a Kešelj i Nenadić povećaju vođstvo Zvezde - 72:57.

Cirbes vraća dvocifreno vođstvo crveno-belima 62:52, potom je Beron bio precizan za tri poena dva puta u nizu i odve svoj tim na 68:54. 

Hejs sam pokušava da vrati Galatu u meč, ubacio je trojku, potom bio precizan i za dva poena. Turci su smanjili rezultat na 60:52. Tajm-aut traži Tomić.

Opet sjajni Simanić postiže tri poena, Zvezda ima 13 poena viška - 58:45. Ougust je postigao koš za Galatu, a posle faula Klobučara, Džo Reglend je dobio dva bacanja. Iskoristio je oba za 60:47.

Hejs otvara drugo poluvreme trojkom, ali Reglend uzvraća sa linije penala, pa je precizan bio i Simanić. Zvezda ima dvocifrenu prednost 55:45.

Foto: Starsportphoto

 

Druga četvrtina

Odžo vodi crveno-bele na 49:40, ali na kraju prvog dela utakmice gosti vode 49:42.

Serija Zvezde 8:0 i Beograđani dolaze do najveće prednosti u meču - 47:38.

Peta trojka u nizu Zvezde, ovog puta Lazić je bio precizan i gosti imaju sedam poena prednosti 45:38. Do kraja poluvremena dva minuta.

Boriša Simanić ubacuje novu trojku, šteta što je Beron promašio narednu šut ostaje 42:38 za crveno-bele. 

Berooon! Opet trojka i Zvezda ide na 39:36. S druge strane, Cirbes je vrlo glupo dobio tehničku grešu.

Težak šut Berona, sa velike distance pogodio je za tri i Zvezda opet ima prednost 36:35. Maca je ponovo prekinula utakmicu,ali kratko.

 

 

Trojka Simanića za 33:29 za crveno-bele, ali Koksal ekspresno uzvraća istom merom, onda i Herison ubacuje trojku i sada Galata opet vodi 35:33.

Nenadić i Davidovac ne postižu poene s druge strane, ali Zvezda i dalje vodi 30:29.

Arapović vraća Galatasaraj na "-1", pa su crveno-beli prokockali napad i na njihovu sreću ne kažnjavaju to domaćini.

Korkmaz promašuje za tri poena, to kažnjava Nenadić i donosi Zvzdi četiri poena prednosti - 30:26.

Nenadić poravnava rezultata na 26:26, potom dobra odbrana Simanića, pa prekršaj Hejsa, a onda Cirbes preokreće rezultat na 28:26.

 

Foto: Starsportphoto

Prva četvrtina

Meč je nastavljen. Dosta šuteva sa obe strane, odbrane ne blistaju, pa je posle 10 minuta igre rezultat 26:24 za Galatasaraj.

Opet pauza, sada problem sa rasvetom u hali, reflektori ne rade! 

Cirbes greši, pa Hejs pogađa uz prekršaj i vodi Galatu na 26:22.

Zvezda izjednači, ali Galata opet povede, međutim, ne daju crveno-beli domaćinu da napravi osetniju prednost. Do kraja četvrtine 1,3 Galata vodi 23:22.

Pauza u Sinan Erden areni, jer je maca prekinula utakmicu!

 

 

Beron ubacuje trojku za 18:18, ali zahvaljujući Araru opet vode Turci - 20:18. 

Turci su opet poveli, ali Beron i Reglend to poništavaju, međutim Koksal kažnjava grešku crveno-belih i vodi Galatu na 18:15. 

Reglend vraća Zvezdu na "-1", ali je Hejs izuzetno raspoložen večeras, donosi novu prednost domaćinu 14:11. 

Opet je poveo domaćin, ali Odžo vraća egal - 7:7. Ougust vodi Galatu na "+3" - 10:7, pa Kešelj promašuje šut za tri poen, potom je Hejs pogodio za 12:9.

Koksal i Hejs postižu prve poene za Galatu, rezultata je 5:5 - posle pet vezanih poena Simanića s druge strane.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija