• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.01.2019

22:35

REGLEND PROMAŠIO PRODUŽETKE! Zvezda izgubila od Unikahe

Crvena zvezda

REGLEND PROMAŠIO PRODUŽETKE! Zvezda izgubila od Unikahe

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi na gostovanju od Unikahe 79:74 u drugom kolu TOP 16 faze Evrokupa u meču koji su obeležila dva različita poluvremena igrača srpskog šampiona

Crveno-beli su ušli očajno u utakmicu i samo zahvaljujući šutevima za tri poena su opstajali u igri koja je u potpunosti prispala Unikahi.

Zvezda nije imala ideju u napadu, akcije su bile neogranizovane i imale su oslonac samo na individualnim kvalitetima svojih košarkaša.

Drugo poluvreme je donelo tri trojke u nizu iskusnog Grka Stratosa Perperoglua, ali je ponovo očajna igra u odbrani uticala da poeni nekadašnjeg košarkaša Olimpijakosa ostanu neprimećeni iz ugla otopljavanja razlike.

Drugo poluvreme donelo je potpuno drugačiju sliku. Domaći nisu bili toliko ubedljivi kao u prvom, delom i zbog nešto zategnutinije Zvezdine odbrane, ali uglavnom i zbog mnogo izrađenijih akcija srpskog tima.

Na dobro raspoloženog Perperoglua nadovezao se i Ognjen Dobrić, čiji su poeni držali Zvezdu na ivicu od jednocifrenog zaostatka, koji je došao već u uvodnim minutima završne četvrtine. Perperoglu je smanjio na minus osam, Čović na minus četiri, a trojka Dobrića je dovela Zvezdu na samo poen zaostatka.

Ipak, domaći su se bolje snašli u rezultatskoj klackalici. Reglend je u odsutnim trenicima promašio otvoren šut za tri poena, a Fernandez i Roberts su bili nepogrešivi sa linije za slobodna bacanja i tim rešili pitanje pobednika.

U redovima Zvezde najviše se istakao spomenuti Perperoglu sa učinkom od 23 poena i neverovatnim procentom od 4/5 za tri poena, a dvocifren je među igračima srpskog tima bio jop samo Dobrić sa 13 poena. Kod domaćih najefikasniji je bio Lesor sa 16 poena, dok je još nekolicina igrača imala dvocifren učinak.

Ovim porazom Zvezda je došala do skora 1:1, a u narednom kolu gostuje Valensiji za osam dana.

 

UNIKAHA - CRVENA ZVEZDA 79:74 (26:13, 25:24, 14:18, 14:19)

Dvorana: Hoze Marija Martin Karpena. Sudije: Hristos Hristodulo, Klemens Fric, Gitis Vilijus.

UNIKAHA: Okouo 0, Fernandez 10, Stilma 0, Salin 10, Dijaz 2, Milosavljević 7, Sančez 0, Šermadini 13, Vačinski 0, Roberts 11, Lesor 16, Viltjer 10. 

CRVENA ZVEZDA: Reglend 7, Čović 9, Kešelj 0, Perperoglu 23, Davidovac 0, Lazić 0, Beron 7, Dobrić 13, Ristić 4, Simanić 7, Cirbes 0, Odžo 4.

Kraj

- Reglend je promašio otvoren šut za tri poena, a sa druge strane Roberts siguran sa bacanja za 79:74, što je bio i konačan rezultat.

- Fernandez je nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja. Španci su ponovo došli na plus tri - 77:74 na 13 sekundi do kraja meča.

- Ristić ispravlja Dobrića. Unikaha vodi sa 75:74.

- Dobrić pogađa trojku za 73:72. Zvezda je uhvatila potpuni priljkučak i biće neizvesno do samog kraja.

 

- Čović smanjuje na 73:69. Neizvesna završnica u poslednjih minut i po.

- Pokušali su Reglend i Čović u jednom napadu, ali nisu uspeli da poentiraju i dodatno smanje razliku. Sa druge strane, domaći koriste slobodna bacanja i povećavaju razliku na 73:65.

- Čović pogađa trojku za 71:65. Zvezda nikad bliža domaćima, još od prve četvrtine.

- Posle nekoliko haotičnih napada na obe strane, Lesor koristi oba bacanja i donosi ponovo dvocifrenu prednost za domaće 71:59, ali raspoloženi Perperoglu ponovo smanjuje na 71:62.

- Zvezda preko Perperoglua stiže do 67:59. Bio je ovo 20. poen Grka na meču.

- Lesor poentira ispred Ristića za 67:55. Nekadašnji centar Crvene zvezde je posebno raspoložen protiv bivšeg kluba.

III četvrtina

- Roberts maši šut u poslednjem napadu i u završnih 10 minuta se ulazi sa prednošću gostiju od 10 razlike. Unikaha vodi sa 65:55.

- Dobriću su priznali koš-faul, kada je lopta bila u silaznoj pitanji, a krilo Zvezde je iskoristilo dodatno bacanje i smanjilo razliku na 65:55.

- Dobrić pogađa trojku iz ugla za 63:52, ubrzo Šermadini pravi korake i Zvezda ima šansu da razliku spusti na jednocifren broj.

- Dobar prodor Perperoglua za 61:47. Grk drži Zvezdu u igri, ali crveno-beli primaju suviše mnogo poena na drugoj strani da bi sjajna rola iskusnog košarkaša bila učinkovitija po rezultat.

- Reglend je imao odličan prodor i postigao poene za minus 12 - 57:45 za Unikahu.

- Simanić je pogodio prve poene u drugom poluvremenu na ovom meču, ali je šuterski raspoloženi Salin ponovo pogodio trojku, koji je u narednom napadu potvrdio i Roberts i sada je velikih 57:39 za Unikahu.

Poluvreme

- Iskusni Šermadini je nadmudrio Simanića pod košem i pogodio za 49:37, a već u narednom je Fernandez uvećao na 51:37, sa kojim rezultatom je i završeno prvo poluvreme.

- Odlična kontra Zvezde i poeni Dobrića za 46:35. Domaći traže tajm-aut na nešto više od minut do odlaska na odmor.

- Još jedna trojka Perperoglua, a zatim i poeni Berona. Serija solidnih napada za Zvezdu, ali i dalje škripi u odbrani pa je razlika osetna. Unikaha vodi sa 44:30.

 

 

- Dve vezane trojke za Perperoglua, koji topi prednost domaćih na 37:23. Crveno-beli su već postigli pet trojki, odnosno 15 od 23 poena je došlo iz ovog segmenta igre.

- Milosavljević pogađa trojku za 35:17. Ogromna razlika u korist tima iz Malage.

- Bliži se polovina druge četvrtine, a razlika gostiju se samo uvećava. Trenutno je 32:17, a kao i u prethodnoj i u ovoj deonici Zvezdin napad je ishitren i bezidejan.

- Opet crveno-beli slabo brane koš. Fernandez nije iskoristio ulaz, ali ga je Lesor ispravio i povećao prednost Unikahe na 30:15.

I četvrtina

 

- Težak promašaj Kešelja za tri poena i na kraju prve deonice rezultat je 26:13 za Unikahu.

- Salin pogađa novu trojku za 24:11. Prednost domaćih je dvocifrena već u prvoj deonici, Tomić prinuđen da traži novi tajm-aut.

- Čović koristi oba slobodna bacanja i smanjuje na 16:11, ali Šermadini već u narednom napadu pogađa koš-faul i vreća razliku na 19:11.

- Tajm-aut je urodio plodom. Beron pogađa za tri i smanjuje prednost Unikahe na 12:9.

- Šermadini pogađa za 12:6, a ti poeni dolaze nakon promašene trojke Simanića. Definitivno bolji početak domaćih i Zvezda osim dve pogođene trojke nije ništa pokazala za pet minuta igre.

- Evo je! Reglend konačno pogađa trojku i postiže prve poene za Zvezdu na isteku trećeg minuta igre. Međutim, Unikaha već u narednom pogađa trojku, koju uzvraća Simanić i sada je 7:6 za domaće.

- Posle po jednog neiskorišćenog napada na obe strane, Salin pogađa trojku iz ćoška i dovodi Unikahu u prednost od 3:0, a zatim Lesor već u narednom donosi 5:0. Zvezda bez ideje u napadu, skoro tri minuta je bez poena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
samo pitam

pre 5 godina

da li ima bar jedan u upravi da vidi da nemamo centra...?

zeljko

pre 5 godina

REGLAND JE IZGUBIO MEC ,I U NAPADU I U ODBRANI

Lale

pre 5 godina

Pod HITNO izbaciti Cibersa iz tima, taj nema pojma da da kos Tomicu reaguj Hitno.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17