• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2019

20:42

(VIDEO/FOTO) DALEKO JE ČETVRTFINALE! Zvezda istopila "-12", ali izgubila od Valensije u dramatičnom finišu!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) DALEKO JE ČETVRTFINALE! Zvezda istopila "-12", ali izgubila od Valensije u dramatičnom finišu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Valensije u punom "Pioniru" rezultatom 82:81 u 4. kolu Evrokupa

Bio je ovo treći u nizu poraz Zvezde u Evrokupu, nakon što su u prethodnom kolu poraženi od Valensije i na gostovanju Unikahi. Posle četiri odigrana kola Zvezda sada ima samo jednu pobedu i čeka je težak put ka četvrtfinalu Evrokupa. 

Utakmica je rešena u poslednjim sekundama meča. Košem Džoa Reglenda 15 sekundi pre kraja Zvezda je vodila 81:80. Međutim, Sem Van Rosom je u poslednjem napadu šutirao iz teške pozicije i tri sekunde pre kraja pogodi za vođstvo, pobedu i za plasman svog tima u Top 8 fazu Evrokupa.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je fantastični Stratos Perperoglu sa 26 poena (7/11 za dva, 3/7 za tri), a sjajnu rolu imao je i Filip Čović koji je meč završio sa 13 poena.  U ekipi Valensije blistao je Bojan Dubljević sa 24 poena, a dvocifren je bio i Vil Tomas sa 11 poena.

Foto: Starsportphoto

 


Zvezda je očajno ušla u meč, što je Dubljević kažnjavao, brzinski ubacio dve trojke, pa je Valensija otišla na "plus 8" - 16:8. Ipak, u finišu su Perperoglu sa dve trojke i Čović, približili Zvezdu na podnošljivijih "minus 4" posle drastično boljeg početka gostiju.

Grk je nastavio gde je stao u prvih 10 minuta. Probuđena Zvezda je predvođena Perperogluom na početku druge deonice napravila seriju 13:3 i povela 30:24. Do kraja poluvremena igrao se egal, grešila je Zvezda, ali i igrala odličnu odbranu, nije dozvolila Špancima ponovo da pobegnu, pa je srpski šampion vodio na poluvremenu 44:42, mada je vođstvo moglo da bude i ubedljivije, ali greške su koštale domaćine.

Zvezda je na startu drugog dela bila kao početkom - beživotna, pa je Valesnija predvođenja Dubljevićem napravila seriju 11:0 i povela 60:48. Uspeli su ipak crveno-beli da uhvate priključak, možda mogli i da preokrenu da su manje grešili, ali su prepolovili minus pred poslednjih 10 minuta.

Španci su uglavom vodili tokom poslednje četvrtine, ali uspeli su Čović i Perperoglu da vrate opet u život srpskog šampiona koji je istopio "-12". Vodila je Zvezda 79:77, usledio je dramatičan finiš, igra živaca, koju je dobila Velensija, koja nakon četiri kola ima četiri pobeda i plasirala se u četvrtfinale Evrokupa.

Narednu utakmicu u Evrokupu košarkaši Crvene zvezde igraju sledeće nedelje protiv Limoža u Francuskoj. 

CRVENA ZVEZDA - VALENSIJA 81:82 (17:21, 27:21, 14:22, 23:18)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Emin Mogulkoč, Serhio Silva, Ugo Tepenijer .

CRVENA ZVEZDA: Reglend 10, Čović 13, Kešelj, Perperoglu 26, Davidovac 2, Faje 6, Beron 6, Dobrić 2, Ristić 6, Simanić 2, Cirbes 4, Odžo 4.

VALENSIJA: Garsija, Abalde 9, Lajberi 4, Dio 9, Van Rosom 7, V. Tomas 11, Tobi 9, Dubljević 24, Martines, M. Tomas 9, Saste, Dornekamp.

TOK MEČA

Foto: Starsportphoto

Četvrta četvrtina

Kraj! Pobeda Valensije 82:81!

Regleeeend - vodi Zvezde 81:80! Valensija traži tajm-aut! Pogađa i Van Rosom - 81:82, do kraja 3.4 sekunde.

Dornekamp ostaje sam na šutu za tri poena i takođe ne pogađa. Zvezda ima napad za vođstvo, 29 sekundi pre kraja. Pre napada odluke, Tomić zove tajm-aut.

Tomas pogađa uz faul - 79:80! S druge strane Beron je potrošio Zvezdin napad praktično bez šuta. Ali, nije pogodio ni Tomas, Zvezda se odbranila.

Proključao je "Pionir" - Filip Čović poentira, pogađa i dodatno bacanje i preokreće rezultat - 79:77.

Tomas poentira iz teške situacije, Valensija čuva vođstvo. Ali, Perperoglu trojkom primiče Zvezdu na 76:77.

Čović je posle tajm-auta iznudio tri slobodna bacanja i iskoristio drugo i treće. Crveno-beli su uoči završnice na "minus 2" - 73:75.

Odlična odbrana Ristića na Dubljeviću, ali ne pogađa Perperoglu. Valensija vraća prednost, pa rampa Tomasa za Perperoglua. Španci ipak poentiraju posle jednog konfuznog napada - 71:75. Tomić traži tajm-aut.

Foto: Starsportphoto

 

Do kraja utakmice 5. 57, idemo ispočetka!

Perperoglu se budi!Dobro je, Tomas konačno ne pogađa preko Čovića, a s druge strane ne greši Ristić. Zvezda izjednačije - 71:71. Istopoli su crveno-beli "-12". 

Ristić sam u reketu, video je to Reglend. Zvezda na "minus 1", ali Tomas opet trojkom utišava delije - 67:71.

Reglend poentira, pa Faje zaustavlja Tomasa. Reglend u narednom napadu  beži Dubljeviću i Zvezda je na 65:67. 

Faje je prepolovio minus Zvezde, ali Tobi sam, i kažnjava to trojkom - 61:67.

Foto: Starsportphoto

 

Treća četvrtina

Na kraju treće četvrtine Valensija ima "+6" - 58:64.

Sjajna rampa Fajea, pa Tobi promašuje zakucavanje. Šansa za Zvezdu da se vrati, i pogađa Dušan Ristić  - 58:62.

Perperoglu poentira na iskustvo uz dodatno bacanje. Crveno-beli ipak gube 56:62.

Čović teškim šutem održava nade crveno-belih - 53:62. Stiže i podrška "delija", pokušavaju navijači da trgnu ljubimce dok još ima vremena.

Malo sreće za Zvezdu, Dubljević ne postiže poene, ali propušutaju šanse crveno-beli da se vrate. S druge strane, Španci pogađaju - 51:62.

Beron trojkom konačno prekida seriju Valensije, pa je Tomas poklonio loptu Zvezdi  - 51:60.

Nastavlja se serija Valensije - 11:0. Vode gosti - 48:60, najveća prednost Španaca u dosadašnjem delu utakmice. 

Foto: Starsportphoto

 

Opet Dubljević, tajm-aut nije pomogao, Valensija ima +10 - 58:48. Četiri pokušaja Zvezde za tri poena u drugom delu i nijedan pogodak. 

Dubljević poentira bez problema, pa Dio poentira, Valensija ima "+7" - 48:55.Tomić traži tajm-aut.

Sedam vezanih poena Abaldea na startu drugog poluvremena, Reglend ga prati, a Dubljević postiže nove poene - 48:51.

Reglend krade loptu i postiže prve poene, a Abalde s druge strane ubacuje trojku. Prokockan napad crveno-belih a Abalde lakim novim poenima preokreće rezultat na 46:47.

Foto: Starsportphoto

 

Druga četvrtina

Spektakularna igra Perperoglua, njegov 18 poena, Zvezda vodi 44:39. Na kraju poluvremena ipak 44:42, Dubljević je trojkom stavio tačku na poluvreme.

Neverovatno, Perperoglu je na početku kontre predao loptu gostima, Dio je to kaznio polaganjem 42:39. Propala je odlična prilika da Zvezda umakne rivalima.

Poeni Perperoglua uz dodatno bacanje. Vodi Zvezdu na 38:34. Nezaustavljivi Statos Perperoglu predvodi crveno-bele. Nemaju Španci rešenje za njega, a Davidovac povećava na - 42:37

Trojka Fajea, pa nije pogodio Regllend ostaje - 35:31. Valensija prilazi na 35:34 trojkom Tomasa, tajm-aut tražio je Tomić.  Do kraja poluvremena dva i po minuta!

 

 

Nastavlja Perperoglu da muči goste, njegov 11 poen, najefikasniji je u ekipi Zvezde koja vodi - 32:29.

Nova dobra odbrana Zvezde, pa Odžo poentira za dva - 30:24. Serija Zvezde 13:3!  Šteta za Zvezdu, Van Rosom postiže nova tri poena za Špance - 30:27. Do kraja četvrtine pet minuta.

Foto: Starsportphoto

 

Počeli su da greše igrači Valesnije u napadu, a to trojkom kažnjava Čović. Vodi Zvezdu na 28:24.

Filip Beron! Trojka i Zvezda vodi 23:21! Šteta, Tomas uzvraća istom merom, ali Perperoglu preko protivnika vraća prednost - 25:24.

Odžo sada krade živu loptu, a Perperoglu dobija dva slobodna bacanja, bio je polovičan - 20:21.

Agresivniji početak Zvezde u nastavku. Zakucava Odžo, Zvezda je na minus 3  19:21.

Foto: Starsportphoto

 

Prva četvrtina

Tri poena Čovića, uspela je Zvezda i da se odbrani i na kraju prve deonice gubi 17:21.Dobar rezultat za Zvezdu s obzirom na igru u prvoj deonici.

 

 

Perperogluuuuu! Nova trojka, međutim istom merom uzvraćaju gosti koji idu na 14:21. Do kraja četvrtine 26 sekundi.

Evo trojke za Zvezdu, pogađa je Perperoglu. Ali, Tobi postiže atraktivne poene - 11:18.

Novi laki poena Valensije, pa loše dodavanje Simanića. Ni Španci ne poentiraju iz nekoliko pokušaja. Navijači pokušavaju da razmrdaju ljubimce, ostaje 8:16. 

Zvezda ima ozbiljnih problema, u minusu je osam poena - 6:14. Ni Reglend ne postiže trojku. Malo sreće za domaćina, Dubljević greši, a onda Renglend ni ovog puta ne ubacuje trojku, ali Dobrić nekako poentira za - 8:14.

Cirbes smanjuje minus Zvezde, ali gosti povećavaju na 4:10 preko Lajberija. Opet je Cirbes poentirao, pa Zvezda gubi loptu, a Španci idu na 6:12.

Dobrić nije uspeo da uzvrati istom merom, ali Simanić postiže prve poene za Zvezdu, a Dubljević s druge strane opet poentira - 2:8. Sve poene za Špance postigao je Dubljević.

Dubljević sa dve trojke otvara utakmicu. Valensija vodi 0:6.

 

 

Navijači pozdravljaju trofejne ragbiste Crvene zvezde, šampione Balkana, Srbije i osvajače Kupa.

Foto: Starsportphoto

 

Foto: Starsportphoto

 

- Crvena zvezda će igrati bez Branka Lazića, Alekse Radanova i Nemanje Nenadića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Red Devils85

pre 5 godina

Trenera najuriti,pojma on nema,kao ni Dobric Davidovac,sve to najuriti Zvezda nema centre,steta sto ovako dobar Peperoglu igra u ovako losoj ekipi,sa najlosijim trenerom.Ovi dovode Trinkijerija a mi pomocnika koji dzao table prvom treneru,e tako i prolazimo.

Doca

pre 5 godina

Dobrić je najveće razočarenje, Davidovac ipak nije za Zvezdu. Cirbes nula ili se ne igra kao pre preko centra. Dobro što više negledam bruku.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija