• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: crvenazvezdafk.com

06.02.2019

11:48

GODIŠNJICA MINHENSKE TRAGEDIJE: Zvezda pamti 1958. i cveće Mančestera

Crvena zvezda

GODIŠNJICA MINHENSKE TRAGEDIJE: Zvezda pamti 1958. i cveće Mančestera

Podeli vest

Na današnji dan pre 61 godinu dogodila se jedna od najvećih tragedija u fudbalskoj istoriji, kada je gotovo ceo tim Mančester junajteda stradao u avionskoj nesreći kod Minhena

Fudbaleri Mančester junajteda tom prilikom vraćali su se iz Beograda, gde su protiv Crvene zvezde na stadionu JNA odigrali revanš meč četvrtfinala Kupa evropskih šampiona. 

Posle mančesterskih 2:1 u revanšu je bilo 3:3 i "crveni đavoli" izborili su polufinale, koje nikad nisu odigrali. Prilikom trećeg pokušaja poletanja sa minhenskog aerodroma po izuzetno lošim vremenskim uslovima, avion je izleteo sa piste, udario u ogradu i zapalio se.

Stradala su 23 putnika, od kojih osmorica fudbalera, trojica članova stručnog štaba, osmorica novinara, jedan navijač, jedan agent za putovanja i dvojica članova posade.

Ni 61. godinu kasnije veliku tragediju ne zaboravljaju Mančester Junajted i Crvena zvezda.

Foto: twitter/manutd

- Nesreće nas povređuju i ostavljaju ožiljke, ali nas takođe zbližavaju i uče da uvidimo dragocenost života. Danas se prisećamo onih koji su nastradali i zahvaljujemo što su zbližili čitavu jednu zajednicu - fudbalsku zajednicu. Crvena zvezda pamti 1958. i cveće Mančestera - navodi se na sajtu srpskog kluba.

Slavni velikan sa Old Traforda na Tviteru je juče postavio sliku zastavicu Crvene zvezde, uz reči "Na današnji dan 1958. igrali smo protiv Crvene zvezde iz Beograda i to je bila poslednja utakmica pre tragedije u Minhenu. Pamtimo ljude koje smo izgubili".

Do tada najtalentovanija generacija engleskih fudbalera, po čuvenom treneru Matu Bezbiju nazvana "Bezbijeve bebe", stradala je u avionskoj nesreći na aerodromu u Minhenu 6. februara 1958. godine tačno u 15.04 časova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija