• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2019

22:49

(FOTO) BERON ZAKAZAO DERBI FINALE! Zvezda se mučila sa Megom, a onda je Amerikanac osuo topovsku paljbu

Crvena zvezda

(FOTO) BERON ZAKAZAO DERBI FINALE! Zvezda se mučila sa Megom, a onda je Amerikanac osuo topovsku paljbu

Podeli vest

Dugo se mučila Crvena zvezda protiv Mega Bemaksa i to tavorenje je trajalo prilično dugo, sve dok američki plejmejker Bili Beron nije rešio da se raspuca u četvrtoj četvrtini i donese pobedu svom timu 92:73 vrednu plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća

Ko zna kako bi se ovaj meč završio da je Crvena zvezda imala takvo šutersko veče ceo meč kao u poslednjoj deonici, a opet ko zna šta bi bilo da se nišanske sprave crveno-belih igrača nisu namestile kad je bilo potrebno.

Verovatno nije ni važno, ali činjenica je da kao i dan ranije protiv Dinamika i u polufinalnom sudaru izabranici Milana Tomića nisu briljirali.

Prva četvrtina je počela prilično traljavo za srpskog šampiona, Mega je prilično kontrolisala ovaj deo igre, a Zvezda samo zahvaljujući Ristiću sa linije slobodnih bacanja dolazila do poena.

Prilično skormnu četvrtinu zamenila je mnogo bolja naredna u kojoj je viđeno pravo šutersko nadmetanje između Stratosa Perperoglua i Edina Atića, koji su naizmenično, napad za napadom pogađali trojke kao iz katapulta. Ova deonica je pripala Zvezdi koja je na poluvreme otišla sa prednošću, ali je treći deo igre bio pravi košmar za srpskog šampiona.

Mega u trećoj deonici vraća vođststvo iz prve, a trojkom Miškovića ulazi u završnih 10 minuta sa prednoću od jednog poena. Međutim, na scenu stupa Zvezdin Amerikanac Beron koji je ubacio šest trojki i napravio ključnu razliku koja se održavala do kraja meča. Trojke Kešelja i Davidovca na samom kraju meča samo su začinili ubedljiv utisak koji je Tomićeva četa ostavila u ovom delu igre.

Zvezda je ovom pobedom zakazala finale sa Partizanom, koje se igra u nedelju od 17 sati u niškom "Čairu", a koji je svojevrsna repriza prošlosezonskog finala koje je pripalo crno-belima.

CRVENA ZVEZDA - MEGA BEMAKS 92:73(10:16, 32:21,18:24, 29:9)

Dvorana: "Čair" u Nišu. Sudije: Jovičić, Vojinović, Juras

CRVENA ZVEZDA: Regland, Čović, Kešelj, Perperoglu, Davidovac, Nenadić, Lazić, Beron, Dobrić, Ristić, Simanić, Cirbes.

MEGA BEMAKS: Janjić, Marjanović, Ratkovica, Ašćerić, Atić, Cerovina, Koprivica, Nikolić, Mokoka, Fundić, Stanić.

Kraj

- I Kešelj se upisuje za tri poena za velikih 89:70, a u istom ritmu i Davidovac pogađa za konačnih 92:73.

- Beron pogađa šestu trojku na ovom meču i praktično rešio pitanje pobednika nekoliko minuta pre kraja meča.

- Beron nastavlja da rešeta u završnoj deonici i novoj trojkom donosi Zvezdi vođsto od 75:67, a zatim i Reglend čini istom merom za 78:67.

- Nova trojka Berona koji uvećava prednost Zvezde na 70:65.

 

- Poeni Perperoglua i Dobrića donose novo vođstvo Zvezdi - 67:65.

- Novi poeni Miškovića koji dolaze posle promašaja Davidovca i Perperoglua - 63:60, međutim Beron pogađa novu trojku za izjednačenje - 63:63.

III četvrtina

- Kakva trojka Miškovića preko ruke Davidovca za novo vođstvo Mege od 61:60, čime je završena treća četvrtina. 

- Poen Stanića posle ofanzivnog skoka donosi Megi samo dva poena zaosatatka za Zvezdom na minut do kraja treće deonice - 58:56, a isti košarkaš sa linije za slobodna bacanja biva maksimalan i donosi izjednačenje svom timu - 58:58.

- Trojka Dobrića vraća Zvezdi vođstvo - 56:53, a ubrzo ga Ristić uvećava na 58:53.

- Zvezda ispušta vođstvo posle dužeg vremena i poenima Atića Mega dolazi do prednosti od 53:52.

- Cerovina pogađa trojku i dovodi Megu na samo poen zaostatka za Zvezdom - 52:51.

- Fundić i Atić postižu četiri laka poena za Megu i taman kada su pristigli Zvezdu, Beron pogađa trojku za vođstvo crveno-belih 52:46.

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

- Nesportski faul nad Dobrićem Zvezdin košarkaš koristi da ubaci oba bacanja i donese maksimalnih 47:39 za crveno-bele.

- Beron pogađa trojku za Zvezdu na startu drugog poluvremena i donosi vođstvo od 45:39.

Poluvreme

- Kakvo kucanje Dobrića na asistenciju Reglenda za vođstvo Zvezde od 42:37, sa kojim se rezultatom i otišlo na odmor.

- Stanić drži rezulatsku klackalicu u Nišu. Centar Mege ponovo siguran u obruču za minimalnu prednost Zvezde - 38:37.

- Mega posle duže vremena stiže do poena preko Stanića, a zatim je i Atić siguran, pa je prednost crveno-belih sada minimalnih 36:35.

- Zvezda konačno stiže do vođstva. Davidovac poentira i preokreće rezulat na 33:31 u korist crveno-belih.

- Opet Perperoglu, samo ovaj put u fenomanalnom prodoru, približva Zvezdu na samo dva poena zaostatka, a ubrzo je Cibes na asistenciju Čovića doneo izjednačenje - 29:29.

- Opet Perperoglu pogađa trojku i smanjuje prednost Mege na 24:20, međutim Atić uzvraća pa povećava prednost Mege na 29:22, koja je ubrzo anulirana trojkom Davidovca pa je sada 29:25.

- Lepi poeni Perpeoglua koji dovodi Zvezdu na samo dva poena zaostatka 16:14, ali Atić uzvraća trojkom i ponovo vraća plus pet - 19:14.

I četvrtina

Foto: Starsportphoto

 

- Kešelj blokira Fundića u poslednjem napadu prve četvrtine, pa je uvodna deonica okončana vođstvom Mege 16:10.

- Mega odlazi na opipljivih plus devet posle iskorišćena oba slobodna bacanja Ratkovice - 16:7, ali Davidovac uzvraća trojkom i smanjuje razliku na plus šest - 16:10.

- Prilično slab kvalitet košarke veći deo prve deonice. Ponovo je Ristić zaustavljen faulom u reketu Mege, a Zvezdin centar pogađa oba bacanja i smanjio razliku na 12:7.

- Efektan poen Regledna sa visokim lukom doveo je Zvezdu na samo poen zaostatka za Megom - 7:6.

- Ristić je siguran sa penala posle faula Mokoke i smanjuje prednost Mege na 7:4.

- Reglend posle tri minuta igre postiže prve poene za Zvezdu i smanjuje prednost rivala na 5:2.

- Nikolić postiže prve poene za Megu na ovom meču i donosi vođstvo svom timu od 2:0, a zatim Mišković kao kap ubacuje šut za tri poena i povećava vođstvo na 5:0.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija