• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

03.03.2019

09:47

(18.00, ARENA 1) CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN! Derbi određuje protivnike "večitima" za plej-of ABA lige!

Crvena zvezda

(18.00, ARENA 1) CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN! Derbi određuje protivnike "večitima" za plej-of ABA lige!

Podeli vest

Nastavlja se košarkaška bitka Crvene zvezde i Partizana! Crveno-beli dočekuju crno-bele u ABA ligi (nedelja 18.00, Arena 1) samo dve nedelje nakon što su poraženi u poslednjoj sekundi finala Kupa Radivoja Koraća

Predsednik Zvezde Nebojša Čović je za taj poraz okrivio sudije, pa je zabranio igračima da se pojave na dodeli medalja. Ovoga puta ulog neće biti trofej, ali nema sumnje da će ekipa s Malog Kalemegdana biti naoštrena da se revanšira gradskom rivalu.

S druge strane, Partizan bi pobedom povećao šanse da sezonu završi na trećem ili drugom mestu, što znači da bi u polufinalu plej-ofa izbegli Zvezdu, koja je već obezbedila prvo mesto.

Bez kalkulacija

Ne želimo da razmišljamo o tome da pobeda donosi treće mesto pred plej-of, a poraz četvrto
Novica Veličković

 

Posebna utakmica

Kapiten Partizana Novica Veličković ističe da su njegovi saigrači i on uvek posebno motivisani za derbi, bez obzira šta on donosi.

- Ovo je poseban meč za nas. Tih 40 minuta su drugačiji od bilo koje druge utakmice. Zato ne želimo da razmišljamo o tome da pobeda donosi treće mesto pred plej-of, a poraz četvrto. Bitno je samo da odigramo najbolje što možemo - objašnjava Veličković.

Košarkaši Zvezde biće formalni domaćini u "Pioniru", tako da će u hali biti samo "delije". Veličković, međutim, ističe da to neće smetati crno-belima.

Partizanu 12 ulaznica


"Večiti derbi" se smatra utakmicom visokog rizika i zbog toga su čelnici Zvezde poručili da navijačima Partizana neće biti omogućen ulazak u halu. Partizan je dobio samo 12 ulaznica za ovaj meč.
- Nikome od navijača Partizana koji budu došli organizovano ili samoinicijativno u dvoranu neće biti dozvoljen ulazak u halu. Sektori tribina koji su ranije bili predviđeni za gostujuće navijače u ovakvim slučajevima biće popunjeni navijačima Crvene zvezde - tvrde sa Malog Kalemegdana.

- Mi moramo da se spremimo najbolje što možemo. To što ćemo igrati kao gosti u "Pioniru" neće mnogo uticati na nas, mnogo puta se desilo da gosti odigraju muški i da pobede. Nema nikakvih pravila kada su u pitanju dueli Zvezde i Partizana. Tu ne odlučuje sastav ekipe, jačina rostera i to ko je domaćin, već samo emocije i borba - objašnjava Veličković.

S druge strane, kapiten Zvezde Branko Lazić uveren je da će njegov tim ovoga puta slaviti protiv večitog rivala.

- Svaki derbi je priča za sebe. Spremamo se za ovu utakmicu i razmišljamo samo o pobedi. Nikakve kalkulacije nas ne zanimaju. Trudićemo se da ispravimo greške koje smo napravili u finalu Kupa Koraća - poručuje Lazić.

Debituje Rivers

Za crveno-bele u nedelju će debitovati i novi bek Kej Si Rivers. Lazić kaže da su svi spremni za ovaj meč, uključujući i bivšeg igrača Real Madrida i Panatinaikosa.

- Imali smo nekoliko dana pauze da se osvežimo i pripremimo za derbi. Zdravi smo i kompletni, što je i najbitnije. Svi igrači će biti u timu, uključujući i Riversa - kaže Lazić.

"DELIJE" MOTIVIŠU CRVENO-BELE! Rivers jedva čeka debi: Navijači su naš šesti igrač!

MA, KAKVE KALKULACIJE! Crveno-beli naoštreni čekaju Partizan: Borićemo se kao da nismo prvi na tabeli!

(VIDEO/FOTO) PARTIZANU POSLE DRAME SEDMA ŽUĆKOVA LEVICA! Lendejl sa penala u poslednjoj stotinki doneo Kup!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija