• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

19.03.2019

07:10

PARTIZANOVCI GLASALI DA SE ZVEZDI PRIZNA TITULA! Legende crno-belih podržali komšije!

Crvena zvezda

PARTIZANOVCI GLASALI DA SE ZVEZDI PRIZNA TITULA! Legende crno-belih podržali komšije!

Podeli vest

Bivši fudbaleri i rukovodioci Partizana podržali su inicijativu da se Crvenoj zvezdi dodeli titula iz 1946. godine!

Nekadašnji članovi crno-belih, koji pripadaju Skupštini Fudbalskog saveza Srbije, dali su glas da pravna komisija "kuće fudbala" odluči ima li osnova da se klubu s "Marakane" prizna još jedan šampionski pehar.

FSS je saopštio da je predlog generalnog direktora Zvezde Zvezdana Terzića prihvaćen jednoglasno. To znači da su ideju podržali bivši igrači Partizana Nenad Bjeković, Savo Milošević i Ivica Kralj, nekadašnji predsednik Tomislav Karadžić, potpredsednik Dragoljub Vukadinović, bivši član uprave Janoš Žemberi i doskorašnji fudbaler Vladimir Đilas.

Crno na belo

Naveli smo sve činjenice koje nedvosmisleno ukazuju na to da je Zvezda osvajač titule 1946. godine
Zvezdan Terzić

Vazura nije glasao

Čak ni aktuelni generalni direktor Partizana Miloš Vazura nije glasao protiv, već je u trenutku kad je došlo vreme za glasanje izašao iz sale navodno da bi telefonirao!?
Jasno je da su u Crvenoj zvezdi posle svega uvereni da bi titula trebalo da im pripadne, kao što tvrdi Zvezdan Terzić.

- Naveli smo u zahtevu sve činjenice koje nedvosmisleno ukazuju na to da je Crvena zvezda osvajač šampionske titule 1946. godine. U tom smislu tražimo da Skupština donese odluku i izda nalog Pravnoj komisiji FSS, a u slučaju potrebe i drugim organima, da u primerenom roku daju svoje mišljenje o ovoj inicijativi. Nakon toga očekujemo da Skupština FSS na svojoj sledećoj redovnoj sednici donese i definitivnu odluku - poručuje Terzić.

Hajduku priznat trofej

Pretpostavlja se da je inspiraciju Crvenoj zvezdi da zahteva priznavanje titule iz 1946. godine dao splitski Hajduk. Hrvatskom klubu je tamošnji fudbalski savez 2011. godine priznao šampionsko zvanje iz 1946. godine. Reč je o republičkom prvenstvu u kojem je Hajduk bio bolji od Dinama i kao uspešniji je izborio učešće u prvoj ligi Jugoslavije.

Umesto Vazure, koji nije odmah replicirao Terziću, oglasio se potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, koji inače zastupa crno-bele u svim pravnim procesima.

- Zvezda je 1946. godine trijumfovala u takmičenju za okrug tzv. uže Srbije, dok je u okrugu Vojvodine pobedio Spartak iz Subotice. Oba kluba, Crvena zvezda i Spartak, kao pobednici okružnih kvalifikacionih takmičenja, kvalifikovali su se za prvo prvenstvo posleratne Jugoslavije. Nikada nije odigrana utakmica između ova dva kluba koja bi utvrdila prvaka - poručio je Vuletić između ostalog.

Silovanje istorije

Potpredsednik crno-belih optužio je upravu Zvezde da "siluje istoriju" i da "nasilno želi da prisvoji titulu".

- Ovakve nasilne metode, takvi pokušaji da se istorija siluje, čini mi se, samo služe na čast onima koji danas predvode jedan veliki klub. Ranijim funkcionerima nije padalo na pamet da se bave ovako nečasnim nepočinstvima - naglasio je Vuletić.
 

PARTIZANOVCI U SKUPŠTINI FSS
Nenad Bjeković
Miloš Vazura
Tomislav Karadžić
Savo Milošević
Ivica Kralj
Dragoljub Vukadinović
Janoš Žemberi
Vladimir Đilas



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 5 godina

ŠTA JE SA SUDOM UDRUŽENOG RADA? KAKVE ON IMA VEZE SA FUDBALOM? I STADION STE OTELI OD VOJSKE. BOLJE DA ĆUTITE. VAŠE LEGENDE, KOJE SE BAVE FUDBALOM, SU REKLI SVOJE. TO SU GOSPODA.

Enky

pre 5 godina

Kakav sud udruženog rada, Partizan je na terenu osvojio titulu pa je hteli lopovi iz komšiluka oteti i sada lažu one koji to ne znaju, isto kao i stadion, pa i zvezda onda treba vratiti stadion koji je izgradio narod, znači jedan vratiti narodu drugi vojsci ali jugovojsci.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija