• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

22.04.2019

09:10

FUDBALERI ZVEZDE NE OČAJAVAJU ZBOG PREKIDA POBEDNIČKOG NIZA! Ponovo ćemo oboriti rekord!

Crvena zvezda

FUDBALERI ZVEZDE NE OČAJAVAJU ZBOG PREKIDA POBEDNIČKOG NIZA! Ponovo ćemo oboriti rekord!

Podeli vest

Spremni smo da već od sledeće utakmice ponovo uđemo u seriju pobeda i oborimo rekord od 57 mečeva bez poraza u prvenstvu Srbije, poručuju fudbaleri Crvene zvezde Filip Stojković i Vujadin Savić! Crveno-beli su u subotu izgubili od Čukaričkog 3:2 u 32. kolu Superlige i tako prekinuli seriju bez poraza koja je trajala skoro punih 19 meseci

Pre "brđana", Zvezdu je 1. oktobra 2017. godine u šampionatu pobedio Napredak (1:0).

Bes iskaliti u derbiju

Poraz od Čukaričkog nam je podstrek da moramo jače i bolje već u četvrtak protiv Partizana
Filip Stojković

Prokockali prednost

Defanzivac Filip Stojković ne isključuje mogućnost da crveno-beli ponovo ispišu istoriju i ponove niz od 57 mečeva bez poraza, što je apsolutni rekord u srpskom fudbalu.

- Prvi put otkako smo se okupili prokockali smo prednost od 2:0, ali sami smo krivi. Što se tiče rekorda, mislim da je moguće da neka generacija Zvezde ponovi naš niz. Videćemo, i mi smo još u Zvezdi, sve ćemo uraditi da već od sledećeg meča krenemo da pobeđujemo i krenemo ka obaranju ovog rekorda. Iskreno, mi o svemu tome nismo ni razmišljali sve dok nismo bili na dve utakmice od obaranja prethodnog rekorda. Hoću da kažem da se ne opterećujemo time, sad nam je najbitnije da što pre obezbedimo titulu - poručuje Stojković.

(VIDEO) URNEBESNO! Zvezdini stranci učili saigrače stranim jezicima, a kada su počeli da pričaju na srpskom svi su PLAKALI OD SMEHA!

Srpskog šampiona u četvrtak čeka 160. večiti derbi protiv Partizana, a Stojković veruje da poraz od Čukaričkog može da bude samo motiv više za trijumf nad najvećim rivalom.

Foto: Starsportphoto

- Za Partizan se pripremamo kao za svaku utakmicu. Svi znamo šta je derbi, ulazimo maksimalno u tu utakmicu. Poraz od Čukaričkog nam je podstrek da moramo jače i bolje - kaže Stojković.
Zvezda je posle kiksa na Banovom brdu ostala na 12. poziciji večne liste timova s najdužim nizovima bez poraza u ligi. Nedostižna je Steaua na prvom mestu sa 104 meča u kojima niko nije uspeo da je savlada, ali crveno-beli su bili nadomak dostignuća Milana i Olimpijakosa (po 58 utakmica).

Kapiten Vujadin Savić uveren je da Zvezda već od meča s Partizanom može da počne novi niz pozitivnih rezultata.

- Svima nam je teško pao poraz, želeli smo da u miru i nešto rasterećeniji dočekamo derbi, ali možda je ovo dobra opomena. Vreme je da se zategnemo, da započnemo novi niz pobeda. Doživeli smo prvi poraz u Superligi ove sezone, prošle smo takođe imali jedan, pa neka ostane na tome. Ceo tim je trebalo da odigra bolje, odgovornost je podjednaka na celoj ekipi i kada pobeđujemo i kada gubimo - ističe Savić.

RASPAD SISTEMA! Milojević: Kada se zovete Crvena zvezda ne smete sebi da dozvolite ovako nešto!

Prvi put tri komada

Iskusni defanzivac dodaje da je poraz na Banovom brdu velika opomena da se u budućnosti ne dešavaju kiksevi kao na tom meču.

- Nije dobro što je poraz došao posle našeg vođstva od 2:0. Nije nam se do sada dešavalo da ispustimo toliku prednost. Takođe, prvi put smo u našem prvenstvu primili tri gola. To je sve zajedno dobra opomena iz koje moramo da izvučemo pouke. Moralo je jednom da se desi, to je fudbal. Treba da podignemo glavu, da pokažemo šampionski karakter - zaključuje Savić.

Vukanović: Na tri boda u derbiju

Napadač Crvene zvezde Aleksa Vukanović kaže za naš list da on i saigrači moraju što pre da zaborave poraz od Čukaričkog i da se okrenu 160. večitom derbiju protiv Partizana u četvrtak.

- Krivo nam je što je prekinut niz mečeva bez poraza, ali i to je sastavni deo fudbala. Sledi nam derbi protiv Partizana, svi znamo koliko je ta utakmica značajna i želimo da osvojimo tri boda. Poraz od Čukaričkog je došao u nevreme, ali mi i dalje ostajemo pri tome da idemo utakmicu po utakmicu i na tri boda u svakom meču. Učinićemo sve da već u sledećem meču započnemo novi niz pobeda - kaže Vukanović.


STANISLAV KARASI, LEGENDA ZVEZDE:
Ne možemo da ulazimo u misli trenera, kad vidimo kako i koliko radi i šta je uradio do sada. Zvezda je sama kriva, dozvolila je da se opusti i prepusti igru Čukaričkom. Zaslužena pobeda "brđana".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 5 godina

ZAMISLITE AKO NAS PARTIZAN POBEDI A RADNICKI DOBIJE CUKARICKI,BODOVNA RAZLIKA 1 BOD.POSLE SLEDI VOJVODINA U NOVOM SADU A RADNICKI IGRA PROTIV PROLETERA,NEDAJ BOZE DA KIKSNEMO ODE TITULA KAO NEKADA PROTIV VOZDOVCA.AKO SE OVO DESI SEZONA JE OTISLA ZBOG CUKARICKOG GDE JE MILOJEVIC PO MENI NAMERNO IZGUBIO.OPROSTICU MU SAMO AKO POBEDIMO PARTIZAN.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17