• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.04.2019

20:31

JAKO JE BITNO! Zvezda "navija" za Bugare i Kiprane zbog Lige šampiona!

Crvena zvezda

JAKO JE BITNO! Zvezda "navija" za Bugare i Kiprane zbog Lige šampiona!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se na dve pobede do šampionskog slavlja, a ukoliko to i ostvare ponovo ih čeka dug put do ponovnog plasmana u Ligu šampiona. Ipak, ove godine moglo bi da bude bar na papiru lakše nego prethodne, ali će za tako nešto crveno-belima biti potebno i malo sreće

Šampion Srbije prošle sezone gotovo da nije imao čemu da se nada u žrebovima za elitno takmičenje, ali je dobijao lakše rivale (litvansku Suduvu i Spartak iz Trnave). Ipak, to se desilo jer je nepovlašćeni tim izbacio povlašćeni te su crveno-beli igrali sa "slabijim" rivalima. Teško je očekivati takav scenario svake sezone.

SPREMA SE TRANSFER! Ljubimac "delija" na meti Nemaca!

Zvezda se, međutim, ove sezone nalazi na ivici da u drugom kolu bude među nosiocima, što prošle svakako nije mogla da očekuje. Za tako nešto ništa sama ekipa iz Ljutice Bogdana ne može da uradi već mora da se na osloni na pomoć klubova iz drugih evropskih zemalja.

Kako je u većini liga već poznato ko će biti šampion, ostalo je još nekoliko aktuelnih opcija za Zvezdu. Ono što je dobro jeste to da je crveno-belima potrebno da se samo u jednoj državi desi iznenađenje.

Foto: Starsportphoto

Velike nade polagane su u poljsku Lehiu, odnosno Nefči iz Azerbejdžana, ali njihovi kiksevi ovog vikenda nikako nisu obradovali ekipu iz Beograda. Legia je pobedom nad prvim konkurentom došla do pobede u gostima (1:3) i tako stavila "šape" na titulu, dok je Nefči doživeo poraz na svom terenu i otišao na čak pet boda zaostatka za Karabakom koji ne planira da se zaustavi.

Šta to u suštini žnači? Jednostavno je, Zvezda će svoje šanse i dalje tražiti u Poljskoj, gde je sada razlika tri boda, ali je ostalo pet kola do kraja šampionata, dok je u Azerbejdžanu gotovo sve rešeno. Međutim, crveno-beli će sve nade polagati u kiparski Apolon i bugarski CSKA iz Sofije.

IZ REPREZENTACIJE NA KLUPU ZVEZDE! Ako Miha odbije crveno-beli se okreću selektoru!

Kiprani imaju još pet kola do kraja plej-ofa, a razlika između Apoela i Apolona je samo tri boda. Već u narednom kolu na progamu je direktni duel ova dva tima pa bi tu moglo da dođe do zaokreta. Slična je situaciji i u Bugarskoj. CSKA ovog ponedeljak gostuje Botevu u Plovdicu pa bi pobedom mogli da dođu na samo dva boda od prvoplasiranog Ludogoreca sa kojim se sastaju 11. maja.

Šanse dakle, postoje, ali su istina jako male. Naravno, ovo sve važi pod uslovom da Kluž odbrani četiri boda prednosti u odnosu na Steauu u Rumuniji. Takođe, što se tiče eventualnih kvalifikacija za Ligu Evrope, crveno-beli bi tu bili povlašćeni sve do poslednje plej-of runde.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17