• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

02.05.2019

07:11

(VIDEO/FOTO) MAJKL ODŽO REŠEN DA OSTANE NA MALOM KALEMEGDANU: Jedva čekam da zaigram sa Zvezdom u Evroligi!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) MAJKL ODŽO REŠEN DA OSTANE NA MALOM KALEMEGDANU: Jedva čekam da zaigram sa Zvezdom u Evroligi!

Podeli vest

Oduševljen sam što ću imati priliku da igram sa Zvezdom u Evroligi, samo da me ne oteraju pre toga, kaže u intervjuu za Informer košarkaš crveno-belih Majkl Odžo

Gorostasni nigerijski centar bio je gost redakcije Informera i tom prilikom otkrio kako je doživeo napetu finalnu seriju plej-ofa ABA lige, ko je jedini jači čovek od njega u Zvezdi, zašto razmišlja da vrati šampionski prsten ABA lige, šta misli o Srbima i Srbiji...

Zvezda se posle godinu dana pauze vratila u Evroligu. Za vas će to biti debi u elitnom evropskom takmičenju. Jeste li spremni za to?

Ne priznaju mu da je najjač

Džo Regland voli da se tuče sa svakim. Kad biste ga pitali, verujem da bi vam rekao da je jači od mene


- Veoma sam uzbuđen što ću imati priliku da igram Evroligu sa Zvezdom. Jedva čekam! Moraću da budem dobar dečko da me ne bi oterali na kraju ove sezone. Šalu na stranu, malo je rano razmišljati sad o Evroligi. Uspešno smo završili posao u ABA ligi, ali nas sad očekuje domaće prvenstvo i moramo da se fokusiramo na to takmičenje.

Finale plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti obeležili su incidenti u Podgorici, a zatim i u petoj utakmici u Beogradu. Kako je vama to izgledalo na terenu?

Foto: Informer

Majkl Odžo sa sestrom


 

Devojka živi u Americi


Kako provodite slobodno vreme kada nemate trening?

- Kada imam slobodan dan, volim da spavam i da se odmaram kod kuće ili da nađem neku dobru hranu. Tokom cele sezone imamo dva treninga dnevno i zato se trudim da svaki slobodan trenutak iskoristim da se odmorim i naspavam.
Imate li devojku?
- Imam devojku u Americi, dugo smo zajedno. Ona dolazi da me poseti kada je slobodna. Sviđa joj se Beograd.

- Znao sam da nas u Podgorici čeka luda atmosfera, ali da će navijači ući na teren i pljuvati nas, to nisam očekivao. Nikada nisam bio u takvoj situaciji ranije i stvarno sam bio iznenađen. Takve stvari ne smeju da se dešavaju, ne samo u Podgorici nego bilo gde.

Zvezda je protiv Podgoričana prilično lako dobila sve tri utakmice u Beogradu. U ta tri meča razlika je bila ukupno 100 poena. Jeste li očekivali da ćete biti tako ubedljivi?

- Iskreno, nisam očekivao tako veliku razliku. Pre finalne serije tri puta smo se ove sezone sastali sa Budućnošću. Pobedili smo sva tri puta, ali su sve tri utakmice bile drugačije i veoma teške. U finalnim mečevima u "Pioniru" bili smo izuzetno ubedljivi, mada se nismo opterećivali time. U suštini, meni uopšte nije bilo važno da li će biti jedan poen razlike ili 40. Bitno je bilo samo da pobedimo.

 


Dobili ste šampionski prsten ABA ligi, ali je tu došlo do problema, zar ne?

- Probao sam da stavim prsten na ruku, ali nisam uspeo. Čak ni na mali prst. Moraću da tražim od ABA lige neki veći prsten, ovaj mi je premali.

Želim da gledam fudbal na "Marakani"

 

Da li pratite fudbal?
- Ja volim fudbal, odrastao sam uz tu igru. Čak sam i trenirao fudbal pre košarke. Volim da gledam utakmice, svaki put kad imam vremena.
Imate li želju da odete na neku fudbalsku utakmicu na "Marakani"?
- Voleo bih da odem na neku fudbalsku utakmicu. Ako budemo slobodni i u to vreme bude neki meč, rado ću otići. Voleo bih da osetim tu atmosferu. Kada je bio derbi, nisam mogao jer smo imali trening, a posle i proslavu, pa sam video samo rezultat.



Mnogi smatraju da Zvezda nikad u istoriji nije imala snažnijeg igrača. Ima li neko u klubu da je jači od vas?

- Džo Regland voli da se tuče sa svakim. Kad biste ga pitali, verujem da bi vam rekao da je jači od mene. Mišljenja sam, ipak, da sa mnom može da se meri samo pomoćni trener Milenko Topić. Mada, moraćemo to da potvrdimo na treningu.

Ovo vam je druga godina u Srbiji. Kako se snalazite u našoj zemlji?

- Dok sam igrao za FMP, živeo sam u Železniku i tamo mi je bilo super. Kad sam prešao u Zvezdu, preselio sam se na Zvezdaru, jer mi je bilo daleko da iz Železnika idem na treninge u "Pionir". U Beogradu se osećam veoma prijatno, svi su me lepo primili. Nikad nisam doživeo ni najmanju neprijatnost. Ljudi me vole i ja volim njih. Sviđa mi se i srpska hrana, a jedino što mi se ne dopada jeste zima. Bilo je mnogo hladno, ali sad dolazi lepše vreme.

Foto: Informer

Majkl Odžo sa novinarkom Informera Marijom Stefanović koja je visoka 175cm



Jeste li naučili neke reči na srpskom jeziku?

- Na koledžu sam imao prijatelja iz Srbije koji mi je objasnio ponešto pre nego što sam došao ovde. Naučio me je i kako da kažem ono osnovno - "ćao", "dobar dan", "dobro veče"... Sad znam više reči, ali mi je veoma teško da sastavljam rečenice na srpskom, gramatika mi ne ide baš najbolje. Ali potrudiću se da naučim, gledam na to kao na izazov.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija