• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2019

18:39

(FOTO) "PANTERI" UMALO DO PLENA, ali Zvezda odbila nalet i nastavila surovu dominaciju!

Crvena zvezda

(FOTO) "PANTERI" UMALO DO PLENA, ali Zvezda odbila nalet i nastavila surovu dominaciju!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde u trećem kolu Košarkaške lige Srbije savladali su ekipu FMP-a rezultatom 82:65 u hali "Aleksandar Nikolić"

Crveno-beli su dominirali tokom prvog poluvremena, stekli 23 poena viška u drugoj četvrtini. Ali, usledio je neverovatan pad tokom treće deonice. "Panteri" su prišli na "-6", ali ipak do kraja utakmice nisu uspeli da slome šampionata ABA lige i prirede iznenađenje.

Zvezdu su predvodili Dušan Ristić i Boriša Simanić, sa 16 odnosno 15 postignutih poena, dvocifren je bio još i Ognjen Dobrić sa 11 poena. Što se tiče FMP–a, Pit Dilejni je ubacio 18 poena, Marko Jeremić postigao je 15, a 12 poena dodao je Aleksandar Bursać.

Meč je počeo sa velikom brojem promašaja s obe strane, ali crveno-beli su vrlo brzo preuzeli kontrolu. Posle prvih 10 minuta imali su sedam poena prednosti, a onda su tokom druge četvrtine puleni trenera Milana Tomića dotukli rivala. 

Foto: Starsportphoto

 

Zvezda je napravila seriju 9:0 i pobegla na "+16". Nastavila je da gazi nemoćnog rivala i na kraju prvog dela igre imala 22 poena prednosti (49:27).

Foto: Starsportphoto

 

Ali, drugi deo meča nije počeo kako je želeo trener Tomić. Sa 23 crveno-beli su u finišu četvrtine spali na samo osam poena prednosti. "Panteri" su napravili seriju 11:3, topili su prednost crveno-belih, pa je Tomić na jednom tajm-autu u funišu treće deonice bio besan na svoje pulene jer su dozvolili rivalu da se vrati u život. 

MNOGO SAM SREĆAN ZBOG ZVEZDE! Micić naredne sezone ponovo igra pred "delijama"!

Foto: Starsportphoto

 

Na startu poslenje deonice gosti su prišli na "-6". Međutim, Ristić sa četiri vezana poena i Davidov vratili su Zvezdi dvocifreno vođstvo. Odbio je domaćin nalet "pantera", da bi Simanić sa pet vezanih poena odveo svoj tim na "+15" dva minuta pre kraja meča i tada je bilo jasno da je FMP propustio šansu za eventualno iznenađenje.

CRVENA ZVEZDA - FMP 82:65 (21:14, 28:13, 13:25, 20:13 )

CRVENA ZVEZDA: Odžo 1, Simanić, Lazić,  Davidovac 9, Faje 9, Beron 9, Nenadić, Simanić 15,  Kešelj, Čović 2, Dobrić 11, Radanov 7, Rivers 6, Ristić 16.

FMP: Jeremić 15, Šelija 4, Bursać 12, Uskoković 4, Popović, Vojinović, Momirov, Đorđević 6, Paunović 6, Pavićević, Fin 18, Tomašević. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija