• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

08.05.2019

07:15

PETROVIĆ ZA INFORMER: ZA MILOJEVIĆA JE BOLJE DA ODE! Iskusni trener savetuje kolegu da napusti "Marakanu"!

Crvena zvezda

PETROVIĆ ZA INFORMER: ZA MILOJEVIĆA JE BOLJE DA ODE! Iskusni trener savetuje kolegu da napusti "Marakanu"!

Podeli vest

Vreme je za promenu na trenerskoj klupi Crvene zvezde, smatra Ljupko Petrović, koji je crveno-bele 1991. vodio do trofeja u Kupu šampiona!

Legendarni stručnjak veruje da je Vladan Milojević "prešao igricu" sa crveno-belima i da bi, ukoliko ostane, mogao da pokvari sve ono što je uradio u prethodne dve godine.

Preti mu pad

Ukoliko ostane u Zvezdi, Milojević će možda pokvariti sve ono što je uradio do sada
Ljupko Petrović

Izvukao maksimum

Petrović naglašava da je Milojević mnogo uradio za crveno-bele otkako je u leto 2017. godine preuzeo ekipu.

- Vladan Milojević je čovek koji je Zvezdu, zajedno sa ljudima iz rukovodstva, vratio na evropsku scenu. Prvo je uveo klub u Ligu Evrope, potom i u Ligu šampiona, uzeo je dve titule, možda ove sezone osvoji i duplu krunu. Teško da još nešto može da uradi i zato me ne čude priče da bi mogao da napusti klub. Mislim da bi za njega to bilo najbolje - ističe Ljupko Petrović za naš list.

Pomaže Zvezdi da uđe u Ligu šampiona

Crvena zvezda će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biti među povlašćenim timovima, a da bi i u drugom bila nosilac, potrebno joj je da Ludogorec u Bugarskoj ili Legija u Poljskoj ne osvoje titulu. CSKA iz Sofije, u kojem je Petrović angažovan kao savetnik, mogao bi da pomogne Zvezdi jer se u narednom kolu sastaje sa Ludogorecom, i ukoliko pobedi, preuzeće lidersku poziciju.

- To će mi biti dodatni motiv. Bilo bi zaista lepo da osvojimo titulu u Bugarskoj, a da uz to pomognem Zvezdi u borbi za Ligu šampiona - kaže Petrović.

Iskusni stručnjak, koji sada ima ulogu savetnika u CSKA iz Sofije, dodaje da je teško u kontinuitetu ostvarivati dobre rezultate.

- Trenerima su, kao i igračima, potrebni su novi izazovi. Ukoliko ostane u Zvezdi, Milojević će možda pokvariti sve ono što je napravio jer je veoma teško konstantno praviti takve uspehe. A on je iz ove generacije izvukao maksimum i možda je vreme da dođe do rastanka, dok je još na vrhuncu - kaže čovek koji je u tri mandata bio na klupi kluba s "Marakane".

Sa druge strane, iskusni trener podvlači da Milojevićev naslednik neće imati nimalo lak zadatak.

- Onome ko dođe umesto Vladana Milojevića biće veoma teško, jer će se od njega očekivati da nastavi u istom ritmu. To znači da će se, pored domaćih trofeja, očekivati i rezultati u Evropi. Međutim, verujem da će ljudi u Zvezdi, ako budu primorani da traže novog trenera, naći dobro rešenje - podvlači Petrović za naš list.

Stranac rešenje

Kreator najvećeg uspeha srpskog fudbala kaže da neće biti iznenađen ukoliko stranac dođe u Zvezdu.

- Nije isključeno ni da stranac dođe umesto Milojevića. Zvezda je već dovodila inostrane stručnjake, Valter Zenga je bio pun pogodak. Ali, opet kažem, ko god da dođe, stranac ili domaći trener, čekaće ga pakleno težak zadatak - zaključuje Ljupko Petrović.


 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Da ne bi

pre 4 godine

Da ne bi mozda ti da se vratis u Zvezdu, na napravljen tim?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17