• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2019

17:12

ZVEZDIN TIM VREDI TRI PUTA VIŠE OD DUGA! Terzić sumirao utiske posle uspešne sezone!

Crvena zvezda

ZVEZDIN TIM VREDI TRI PUTA VIŠE OD DUGA! Terzić sumirao utiske posle uspešne sezone!

Podeli vest

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, prilikom obraćanja na redovnoj sednici Skupštine FK Crvena zvezda, napravio je rezime prethodne sezone ne skrivajući zadovoljstvo ostvarenim u prethodnom periodu.

Terzić je sa razlogom ponosan na uspehe koje su crveno-beli ostvarili u Evropi.

ODRŽANA SKUPŠTINA U LJUTICE BOGDANA! Mijailović: Rezultati koji obavezuju!

- Crvena zvezda iza sebe ima još jednu izuzetno uspešnu godinu. Svakodnevno smo naporno radili kako bismo danas mogli da kažemo da smo ponosni na stanje u klubu. Iz godine u godinu podižemo klub na evropski nivo, a godina za nama je najbolji dokaz toga – rekao je Terzić i dodao: - Ove sezone smo napravili najveći sportski uspeh još od vremena osvajanja Kupa šampiona. Uspeli smo da zadržimo uspešan stručni štab i gro tima sa kojim smo obezbedili plasman u Ligu šampiona. U ekstremno kvalitetnoj grupi smo imali ozbiljnu ulogu o čemu govori i činjenica da smo savladali veliki Liverpul i postigli najviše za srpski fudbal u Ligi šampiona ikada. Navijačima smo priredili najlešu fudbalsku jesen i čak 14 evropskih mečeva sa najjačim timovima i igračima Evrope. U domaćem prvenstvu smo potvrdili apsolutnu dominaciju - rekao je Terzić.

Značajan pomak po pitanju rezultata na internacionalnoj pozornici prouzrokovao je i ulaganja u infrastrukturu.

Foto: Starsportphoto

- Paralelno sa uspesima igrača radili smo i na obimnim infrastrukturnim projektima. Naš satadion je unapređivan iz dana u dan. Dobio je niz poboljšanja, pre svega kada je komfor gledalaca u pitanju. Instalirali smo i nove ulaze na istočnoj i zapadnoj tribini koji će drastično smanjiti mogućnost eventualne zloupotrebe. Zvezda je prvi put u istoriji dobila teren koji se greje i na kome može da se igra u svako doba godine. Takođe prvi tim je dobio još jedan potpuno nov teren za treninge koji omogućava kvalitetniji rad i u najlošijim vremenskim uslovima - nastavio je generalni direktor crveno-belih.

Uspesi ostvareni na terenu doneli su pozitivan efekat i po pitanju finansija.

ODLAZAK ZVEZDINOG BISERA! Terzić: Boli me što nisam izborio mesto u prvom timu

- Veoma važno je istaći i da Crvena zvezda već petu godinu zaredom završava sa pozitivnim finansijskim rezultatom. Neto novčani dug Crvene zvezde se smanjuje svake godine. Za razliku od juna 2014. godine kada je dug iznosio 53 miliona evra, u decembru 2018. godine dug je 14 milona evra. Odlični rezultati koje je naša ekipa beležila na terenu uticali su na to da se vrednost igračkog kadra povećava. Juna 2014. godine tim Crvene zvezde vredeo je 17,5 miliona, dok trenutno naš tim vredi čak tri puta više - 52 miliona. I u 2019. godini ćemo dobiti UEFA licencu već u prvom krugu, što dokazuje da sve svoje obaveze izmirujemo na vreme. U prethodnih 365 dana smo na ime poreza u budzet republike Srbije uplatili čak 6,7 miliona evra. Ta cifra je viša nego što iznose svi sponzorski ugovori koje klub ima. Ono šte je važno istaći jeste da Crvena zvezda čak 92% ukupnog prihoda ostvaruje iz inostranstva. Neto novčani dug kluba na dan 31.12.2018. godine iznosi oko 14 miliona evra. Knjigovodstveni dug sa datumom 31.12.2018 je u odnosu na realan dug veći, ali, kako bi se izbegla zabuna, treba znati da su to knjigovodstvene obračunske kategorije koje se ne plaćaju. Prihod od Lige šampiona, kao i od transfera igrača, u visini od 18 miliona evra iskorišćen je za otplatu starog duga. S obzirom na to da je prihod koji ide klubovima kroz velike bonuse za učešće za u UEFA takmicenjima, kao i kroz televizijska prava za prenos mečeva, intencija Crvene zvezde mora da bude veće ulaganje u tim i igrače, kako bi Crvena zvezda svake godine bila učesnik nekog UEFA takmičenja - dodao je Terzić.

Upravo ostvareno u prethodnom periodu razlog je zbog kojeg Terzić sa optimizmom gleda na buduće dane.

- U 2021. godini počeće da se održava Liga Evrope 2, takmičenje u kome bi šampion Srbije imao sigurno mesto. Predviđeno je da 2024. godine bonus za učešće u Ligi Evrope i Ligu šampiona bude znatno veće. Sve to će pratiti i ogromno povećanje cena igrača na evropskom tržištu i upravo zbog velikog potencijalnog budućeg prihoda moramo da prepoznamo važnost sadašnjeg trenutka za ulaganje. Na kraju, posebno ističem važan podatak da smo istrajali i uspeli u našoj borbi da se prizna legitimno osvojena titular šampiona Srbije iz 1946. godine. Velikom većinom članova skupštine Fudbalskog saveza Srbije je prihvaćen naš zahtev i Zvezda je i zvanično pripisala 30. titulu i treću zvezdicu iznad grba. Nastavićemo da ulažemo maksimalan napor kako bismo i u narednoj godini nastavili sa pobedama, smanjenjem duga i učvršćivanjem mesta Crvene zvezde u Evropi - zaključio je generalni direktor Crvene zvezde.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija