• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.06.2019

18:10

OBJAVLJEN FINANSIJSKI IZVEŠTAJ ZVEZDE! Evo koliko zapravo duguju crveno-beli!

Crvena zvezda

OBJAVLJEN FINANSIJSKI IZVEŠTAJ ZVEZDE! Evo koliko zapravo duguju crveno-beli!

Podeli vest

Ovog utorka objavljen je novi finansijki izveštaj šampiona Srbije, Crvene zvezde na sajtu Agencije za privredne registre. U njemu se navodi da je dug Zvezde, zaključno sa 31. decembrom 2018. godine, 34.348.500 evra

Revizor Milovan Popović navodi u izveštaju zabrinutos da klub može nesmetano da posluje u budućnosti kada se u obzir uzmu troškovi i prihodi, navodi "Telegraf".

GOLMAN STIGAO U ZVEZDU! Crveno-beli predstavili drugo pojačanje!

Ovakvo stanje ukazuje na postojanje materijalno značajnih neizvesnosti koje mogu da izazovu značajnu sumnju u sposobnost Kluba da nastavi sa poslovanjem po načelu stalnosti poslovanja pravnog lica. I pored navedenih činjenica, Klub je u poslednjih nekoliko godina, a naročito u 2016, 2017. i 2018. godini ostvario značajan prihod od UEFA za evropska klupska takmičenja, kao i od prodaje prava na registraciju igrača.

Foto: apr.gov.rs

Rukovodstvo smatra da će u narednom periodu Klub ostvariti pozitivan poslovni rezultat koji će biti rezultat planiranih sledećih akcija: nastavak ostvarenja značajnog prihodovanja od prodaje prava na registraciju igrača, otpis dela obaveza od strane poverioca, ostvarenje novih sponzorskih ugovora, diversifikacija izvora prihoda i slično. Mogućnosti poboljšanja finansijskog položaja Kluba su ograničene i gotovo u celosti zavise od gore navedenih planiranih akcija Kluba. Naše mišljenje ne sadrži rezervu po ovom pitanju - navodi se u finansijskom izveštaju.

Zanimljivo je da je Zvezda prošle sezone imala ogromne prihode, koji su duplirani u odnosu na 2017. godinu, zbog ulaska u Ligu šampiona i nekoliko velikih transfera od prodaje igrača, ali su rashodi bili utrostručeni u odnosu na 2017. godinu

Iako je oko 60 miliona evra uneto u klub u toku prošle godine, prema izjavama generalnog direktora Zvezdana Terzića, što od Lige šampiona, što od prodaje igrača, klub je imao ozbiljan minus. Prošle godine su poslovni rashodi bili 51.072.635 evra prema Finansijskom izveštaju.

Foto: apr.gov.rs

Foto: apr.gov.rs

Podsetimo, Zvezdan Terzić je nedavno rekao da je dug Crvene zvezde oko 14 miliona evra, i već tada je najavio da knjigovodstveno postoje drugačiji podaci.

(VIDEO) ZVEZDA BI DA KUPUJE U SLOVENIJI! Crveno-beli odustali od Ranđelovića, Srbin iz Olimpije nova opcija!

Veoma važno je istaći i da Crvena zvezda već petu godinu zaredom završava sa pozitivnim finansijskim rezultatom. Neto novčani dug Crvene zvezde se smanjuje svake godine. Za razliku od juna 2014. godine kada je dug iznosio 53 miliona evra, u decembru 2018. godine dug je 14 milona evra - rekao je Terzić.

Neto novčani dug kluba na dan 31.12.2018. godine iznosi oko 14 miliona evra. Knjigovodstveni dug sa datumom 31.12.2018 je u odnosu na realan dug veći, ali, kako bi se izbegla zabuna, treba znati da su to knjigovodstvene obračunske kategorije koje se ne plaćaju - napomenuo je direktor kluba iz Ljutice Bogdana nedavno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Voja

pre 4 godine

Terzicu, odakle 50 mil. rashoda prosle godine, lebac ti j***m?! Par godina dobrih rezultata i odmah pocinje krcmarenje...

Mija

pre 4 godine

I sada ce Vule da uzme od naroda i da lopovima....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija