• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.06.2019

15:09

(FOTO) LUDILO, EVO KO SVE I KOLIKO DUGUJE ZVEZDI! Crveno-beli čekaju novac od Arapa, 400.000 od Žigića, ali i 63 evra za Savia...

Crvena zvezda

(FOTO) LUDILO, EVO KO SVE I KOLIKO DUGUJE ZVEZDI! Crveno-beli čekaju novac od Arapa, 400.000 od Žigića, ali i 63 evra za Savia...

Podeli vest

Finansijski izveštaj Crvene zvezde, koji je objavljen na sajtu Agencije za privredne registre, pokazao je da srpski šampion duguje 34.5 miliona evra zaključno sa 31. januarom 2018. godine

 
U izveštaju, pored upozorenja revizora, ukupnim prihodima i raskohima za 2018. godinu, su i Zvezdina potraživanja, koja nisu naplaćena do tog dana, a vezana su za transfere i trening kompenzaciju za transfere igrača koji su prošli Zvezdinu školu.

Kada gledate ta potraživanja, ukupan dug Zvezde bio bi umanjen za 2.900.000 evra u finansijskom izveštaju, piše Telegraf. Glavni dug bio je vezan za obeštećenje od transfera Aleksandra Pešića u Al Itihad iz Saudijske Arabije. Arapi su na kraju 2018. godine dugovali Zvezdi 1.750.000 evra.

Ubrzo je jedna rata isplaćena od strane kluba iz Saudijske Arabije, a čitava rata od 500.000 evra otišla je na servisiranje plata igračima.

Ne radi se samo o Arapima, jer Zvezda ima još potraživanja. Najveća su još za transfer Nikole Žigića, za šta Zvezda potražuje 406.714 evra, kao i za transfer Đorđa Tutorića u Kodžaeli u visini od 192.000 evra. Od istog kluba se potražuje i 108.035 evra za transfer Dušana Anđelkovića. Ipak, pitanje je koliko su ova potraživanja naplativa, jer su ovi klubovi usled finansijskog kraha ispali u niže rangove španske i turske lige i nisu pod obavezom UEFA kada je u pitanju rešavanje dugova.

Foto: apr.gov.rs

 

U izveštaju se navodi i da Zvezda ima potraživanja od Latine za Ričmonda Boaćija u visini od 205.000 evra, kao i od BATE Borisova za 142.857 evra i Makabija za transfer Predraga Rajkovića (40.000 evra).

OBJAVLJEN FINANSIJSKI IZVEŠTAJ ZVEZDE! Evo koliko zapravo duguju crveno-beli!

Pored svih ovih potraživanja, gde je nešto veći novac u pitanju, zanimljivo je da Zvezda potražuje 7.000 evra od Rome za trening kompenzaciju, od pozajmice Ognjena Ožegovića u Arsenal iz Tule iz Partizana u visini od 2.150 evra, a tu su i neke neverovatne svote - potražnja od 63 evra za transfer Savija u Kinu i 10 evra od sredstva solidarnosti za transfer Uroša Ćosića u Peskaru.

Pogledajte i čitav deo finansijskog izveštaja sa potraživanjima Zvezde od stranih klubova.

Foto: apr.gov.rs

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 4 godine

U sustini Zvezda nije uspela nista da vrati, jer je to matematicki nemoguce, vec je pod pritiskom "odozgo" njoj masa dugova oprostena. Tako su mucenici dosli do 34 miliona. U svakoj drugoj, normalnoj zemlji, takav klub sa 50 miliona evra duga, a prakticno bez prihoda, bio bi vracen u beton ligu. Pa, oni duguju za struju skoro 3 milona evra i ne placaju ni dinara, a misle da se ne zna. Plate nisu isplatili unazad nekoliko meseci. Neka ljube stope predsedniku drzave, inace odavno bi bili srpka liga.

Kosmajac

pre 4 godine

Fkcz potrosila 50 mil.eura za 1 godinu....balon se Jos pumpa Ali kada pukne.......

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija