• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

02.07.2019

07:15

TERZIĆ: JAČI SMO NEGO PROŠLE SEZONE! Generalni direktor Zvezde najavljuje nove uspehe!

Crvena zvezda

TERZIĆ: JAČI SMO NEGO PROŠLE SEZONE! Generalni direktor Zvezde najavljuje nove uspehe!

Podeli vest

Očekujem da i u novoj sezoni budemo dominantni jer imamo jači tim nego pre godinu dana, kaže Zvezdan Terzić

Fudbaleri Crvene zvezde za osam dana igraju protiv Suduve u Litvaniji u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a generalni direktor Crvene zvezde ubeđen je da je ekipa Vladana Milojevića sada bolja nego što je bila prošlog leta.

Svoju tvrdnju Terzić je obrazložio činjenicama da su sada u timu Marko Marin, Ričmond Boaći, Nemanja Milunović, Mirko Ivanić, Hoze Kanjas, kao i da će novi igrači Zvezde biti Tomane i Žander Santana.

Istraga tapka u mestu

Funkcioner srpskog šampiona prokomentarisao je i istragu francuskog tužilaštva povodom optužbi da je utakmica PSŽ-a i Zvezde (6:1) nameštena.

- Time se više i ne bavimo. Da me niste podsetili, zaboravio bih, proveriću sa advokatima, ali mislim da to tapka u mestu. Videli smo sa hapšenjem Platinija i saslušavanjem Sarkozija da nije Zvezda bila meta, nego organizacija Mundijala u Kataru. Ta utakmica je bila da se samo zagrebe medijska prašina za neke ozbiljnije stvari koje su na redu - objašnjava Terzić.

Potcenili Partizan

Terzić kaže i da u novoj sezoni ne sme da se ponovi ono što se desilo ovog proleća, kada je ekipa igrala ispod nivoa i zbog toga izgubila od Partizana u finalu Kupa Srbije.

- Očekujem da i u novoj sezoni budemo dominantni, imamo jači tim nego prošle sezone. Sad smo spremniji nego što smo bili pred prošle kvalifikacije. Slabiji smo za Degeneka, Krstičića i Radonjića, ali smo jači za Milunovića, Ivanića, Marina, Boaćija i Kanjasa. To su igrači sa ozbiljnom reputacijom i klasom. Niko ko je prva opcija trenera Milojevića neće napustiti ekipu. Odbili smo ponude za Bena i Jovičića. Imamo utakmicu za osam dana i bilo bi neozbiljno da pustimo igrača koji je prva opcija na nekoj poziciji - poručuje Terzić.

To se ne odnosi na Milana Pavkova, koji želi u inostranstvo i ima dozvolu kluba da ode.

- Pavkov je izrazio želju da ide. Postojala je ta ponuda iz Kine, ali on nije prihvatio uslove koje su mu nudili. To nas nije zabrinulo jer imamo za njega i druge ponude. Jedan francuski prvoligaš nam nudi tri miliona evra obeštećenja za Milana, ali njegova plata bila bi neuporedivo manja od one koju su mu nudili Kinezi. Ima interesovanja i iz Saudijske Arabije i iz Emirata. Kada neko oseti da je vreme da ide, Zvezda mu ne pravi problem jer je svesna da zadržavanje igrača na silu ne bi bilo dobro ni za koga. Naravno, ako Pavkov ostane, nećemo se ljutiti - kaže generalni direktor kluba s "Marakane".

Dug je 14 miliona, a ne 34,5

Terzić se osvrnuo i na dug Zvezde, s obzirom na to da je pre nekoliko dana objavljeno da on iznosi 34,5 miliona evra.

- Tu nema ništa nejasno, dug je 14 miliona! Imate knjigovodstvene i obračunske kategorije i vodite, recimo, rezervisana sredstva u slučaju prodaje stadiona, devet miliona evra. Ko će da proda "Marakanu"? A vi to morate da ukalkulišete kao dug, da rezervišete ta sredstva kroz papire i knjige. Ono što je Zvezda realno danas dužna, to je 14 miliona evra. Mi smo jedan od retkih klubova u Evropi koji je izmirio dugovanja prema igračima, stručnom štabu, zaposlenima, svaki dinar, do poslednje pare. To se ne pamti u istoriji Zvezde. Evo ja sada pozivam, kome god Zvezda duguje, neka dođe, mi smo sutra na "Marakani". Neka podnese tužbu sudu. Po svim kriterijumima i parametrima, iz dana u dan, evo već pet godina rastemo kao klub, samo dug pada i kao direktor sam izuzetno ponosan na to. Ne trošimo pare poreskih obveznika i građana Srbije. Osposobili smo se da sami funkcionišemo i drago mi je da nismo na teretu države, već je obaveza Zvezde da, ako treba, pomogne državi - kaže Terzić.

Terzić je pokušao da objasni zbog čega je u prolećnom delu prošle sezone došlo do pada forme.

- Možda je tome doprinela i priča da Milojević odlazi, ne odlazi... I rano smo osvojili titulu, pa u martu i aprilu nismo imali ozbiljnih takmičarskih utakmica. Ispali smo iz ritma i došlo je to finale kupa, koje smo dočekali nespremni u smislu koncentracije. Možda je tu bilo i potcenjivanja s naše strane, što ne sme da se dešava jer je Partizan ozbiljan rival - objašnjava funkcioner srpskog šampiona.

Opremu Zvezde će zadužiti portugalski napadač Tomane i levi bek Žander Santana. Crveno-beli će za Tomanea platiti 700.000 evra, a fudbaler će imati godišnju platu od 350.000 evra. Za Žandera obeštećenje Pafosu iznosi 200.000 evra, a iskusni levi bek će imati godišnja primanja od 180.000 evra.

- Tomanea dugo pratimo, on je bio naša želja još prošlog leta, ali je tada Tondela tražila dva miliona. Tomane je danas na pregledima i biće licenciran za Suduvu. Žandera je gledao Milojević i rekao da nam je potreban takav levi bek. Ideja je bio i Filip Mladenović, ali je to za nas bila preskupa opcija - kaže Terzić.

Tandem na pozajmici

Čelnik Zvezde je dodao da će Erik Jirka i Miloš Vulić na pozajmicu, verovatno u niški Radnički, a osvrnuo se i na status ražalovanog kapitena Vujadina Savića.

- Razgovarali smo sa Jirkom i Vulićem da odu na šestomesečne pozajmice jer je velika konkurencija na njihovim pozicijama i bilo bi loše za njih da ne igraju. Verovatno će u paketu na pozajmicu, videćemo da li će to biti Radnički Niš. Kada je reč o Saviću, on ima ugovor sa Zvezdom. On i Filip Stojković imaju dozvolu da promene sredinu, ali ako ne nađu klub, biće u konkurenciji. Vujadin ima veliku želju, ali je jaka konkurencija. Milunović je neprikosnoven, a tu su i Babić i Pankov, od kog mnogo očekujemo - zaključuje Terzić.
 


 


 

 

 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija