• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.07.2019

15:51 >> 14:49

BANKA OTPISUJE ZVEZDI VELIKI DEO DUGA! Crveno-beli duguju 17 miliona evra, a vratiće samo...

Crvena zvezda

BANKA OTPISUJE ZVEZDI VELIKI DEO DUGA! Crveno-beli duguju 17 miliona evra, a vratiće samo...

Podeli vest

Predsednik Nadzornog odbora Zvezde, Dragan Milošević otkrio je da Zvezda ima sporazum sa Agrobankom, kojim se otpisuje najveći deo duga od 17 miliona evra

Crveno-beli u najgorem slučaju moraju da isplate 6,8 miliona evra u pet godišnjih rata, a Milošević veruje da bi čitav dug mogao da bude otkupljen od strane stranog fonda koji otkupljuje zaduženja Agrobanke, za svega 700.000 evra.

Kofer

Trebao nam je kofer od 55 miliona evra, danas nam treba kofer od 25 miliona evra, a do kraja godine, kada sve to bude formalizovalo, neće biti ni 14 miliona evra
Dragan Milošević

- Agrobanka se sada nalazi pod kontrolom Agencije za sanaciju, stečaj i likvidaciju. Agrobanka je otišla u stečaj, sve svoje dugove naplaćuju po principu da se sve kamate otpisuju, bavimo se samo glavnim dugom. Zvezda bi sa 100 odsto davanja bila negativan slučaj, jer sam prilično siguran da nijedan dužnik Agrobanke nije platio 100 odsto glavnog duga. 200 miliona kvalitetnijih potraživanja Agrobanke su otišla po ceni od 11,29 odsto. Tokoliko su kupljena od strane stranog fonda, to su najkvalitetnija potraživanja koja je Agrobanka imala, gde postoje stabilne hipoteke - rekao je Milošević u intervjuu za portal "Redstarbelgrade.rs".

Čitav dug mogao bi da bude otkupljen od strane stranog fonda koji otkupljuje zaduženja Agrobanke, za svega 700.000 evra.

- Za Zvezdu je čak i nepovoljno da vrati 6.8 miliona evra. Potpisali smo taj sporazum, jer taj osnov sporazuma, kad neko bude kupio naša potraživanja, ta cifra od 6.8 miliona evra je osnov za pregovore sa tim poveriocem koliko ćemo mi platiti. Da nismo potpisali, ostao bi 17 miliona evra. Ovako je ostao 6,8 miliona evra i sada država ako želi da proda naša potraživanja, ona će prodati tih 6.8 miliona evra, i to ako bude po ceni od 11.29 odsto, to će biti 700.000 evra. I onda ako ste tome prodali za 700.000 evra, i on ako ih proda za 1.5 - 2 miliona evra, on je super prošao. U najgoroj situaciji 1.300.000 evra na godišnjem nivou je cifra koju je Crvena zvezda u stanju da izdvoji danas, ranije nije mogla da izdvoji ni jedan evro za stare dugove.

TERZIĆ ZAGRMEO: Ne znam šta nije jasno, DUG JE 14 MILIONA! Neka dođe onaj kome Zvezda duguje, neka PODNESE TUŽBU!

 

ŠOK! S "MARAKANE" ODLAZI POJAČANJE OD 1.000.000 EVRA! Pavkov može da bira gde će!

 

Foto: Darko Ljubenović

Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela

Milošević kaže da je Zvezda u trenucima kada je aktuelna uprava ušla u klub, bila dužna 55 miliona evra.

- Imam priču koju pominjem o koferu, u jednom momentu je Zvezdi bilo potreban kofer od 55 miliona evra, možda i više, jer su se posle pojavila nova potraživanja, poput Ćalasana, Gorana Drulića i 20 nekih potraživanja iz prethodnog perioda. Ali, da smo imali kofer od 55 miliona evra, mi u tom trenutku ne bismo dugovali ni jedan jedni dinar. Danas, na način na koji imamo sklopljen aranžman sa Agrobankom i još jednom velikom bankom imamo sklopljen aranžman u kome je dug 6.8 miliona evra, kamate su otpisane. Od septembra 2020. godine kreću rate, u pet godišnjih jednakih rata treba da se isplati taj dug. Pre sporazuma je ukupni dug sa kamatama prema Agrobanci bio 17 miliona evra.

Predsednik Nadzornog odbora Zvezde ističe da je danas dug oko 25 miliona evra, a da sa sporazumom o kojem priča, do kraja godine on iznosi 14 miliona evra.

- Trebao nam je kofer od 55 miliona evra, danas nam treba kofer od 25 miliona evra, a do kraja godine, kada sve to bude formalizovalo, neće biti ni 14 miliona evra. Nije sve to vraćeno, nešto je otpisano našim pregovaračkim sposobnostima. Nama se sada svi koji nam potražuju novac javljaju posle Lige šampiona, a pre dve godine ih nije bilo ništa. Fudbalskom klubu je najvažnije da ispunjava uslove za UEFA licencu, ne zanimaju ih krediti i dugovanja prema agentima, već to da budu isplaćeni fudbaleri, stručni štab, država i drugi fudbalski klubovi - rekao je Milošević u opširnom intervjuu za portal Redstarbelgrade.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
No1

pre 4 godine

Ima li kraja pljacki od strane ovih belosvetski lopova... "Njegov duh lebni iznad Marakane"rece onomad dr.Terzic.

Aleksandar

pre 4 godine

Pa nek i meni Banka otpishe dug !!! Kako to ,nekome jedna bankarska pravila a drugom druga ! Kad se Srbija da uvede " licni bankrot " ?

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija