• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

19.07.2019

15:26

ZVEZDA SKUPLJA OD ČITAVE FINSKE LIGE! Srpski prvak desetostruko vredniji od Helsinkija!

Crvena zvezda

ZVEZDA SKUPLJA OD ČITAVE FINSKE LIGE! Srpski prvak desetostruko vredniji od Helsinkija!

Podeli vest

Tim Crvene zvezde vredi više nego cela finska liga, iz koje dolazi Helsinki, naredni rival Beograđana u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Srpski prvak procenjen je na 52,85 miliona evra dok sve ekipe iz Veikauslige vrede ukupno 34,58 miliona evra. Crveno-beli su desetostruko skuplji od Helsinkija, koji vredi 5,03 miliona evra.

Klub s "Marakane" u utorak je savladao litvansku Suduvu u Beogradu rezultatom 2:1 i tako posle remija (0:0) u gostima izborio plasman u 2. kolo kvalifikacija za elitno takmičenje. Već u sredu, 24. jula, crveno-bele očekuje duel s Helsinkijem, dok je revanš sedam dana kasnije u Finskoj.
 

Pare nisu bitne

Zvezda najbolje zna da pare nisu bitne jer je pobedila Liverpul, koji vredi milijardu evra
Stanislav Karasi

Ponovo u eliti

Fudbalski stručnjaci Milorad Kosanović i Stanislav Karasi smatraju da novac nije od presudne važnosti, ali da je Zvezda svakako kvalitetnija od rivala.

- Naši igrači su eksponiraniji, Zvezda je igrala Ligu Evrope i Ligu šampiona u poslednje dve godine i to je u velikoj meri uticalo na cenu. Finci ne beleže zapažene rezultate i zato je njihova vrednost manja, ali verujem da se radi o veoma dobrom timu. Nisam baš siguran da je taj "Transfermarkt" prava mera vrednosti, mada nema dileme da je Zvezda kvalitetnija od Helsinkija - kaže Kosanović za Informer.

GOBELJIĆ POSETIO FUDBALERA KOME JE POLOMIO NOGU: Žao mi je, znači mi što sam mogao lično da se izvinim Slavickasu!

Foto: Starsportphoto

 


Iskusni strateg je u sezoni 1997/98. vodio Zvezdu u duelima protiv Helsinkija u kvalifikacijama za Kup pobednika kupova. Tad su crveno-beli poraženi u gostima 1:0, ali su u revanšu slavili 3:0.

- Helsinki je sigurno bolji nego što je bio tada. To je ozbiljan klub, ono što je Zvezda u Srbiji, to je Helsinki u Finskoj, najveći klub u toj zemlji. Neće biti lako, ali Zvezda je Zvezda i trebalo bi to da završi. Siguran sam da će Milojević dobro izanalizirati protivnika i pripremiti ekipu. Ne treba se plašiti, ali igrači moraju da budu mnogo ozbiljniji nego što su bili u susretima sa Suduvom - ističe trener nekoliko timova iz Superlige.

VREDNOST FINSKIH KLUBOVA

Helsinki 5,03
KuPS 3,90
Honka 3,33
Inter Turku 3,13
SJK 3,10
Ilves Tampere 2,70
Lahti 2,60
IFK Mariham 2,28
HIFK 2,20
Kokola 2,18
VPS 2,15
Rovaniemi 2,00
UKUPNO 34,58
*cene su u milionima evra

Kosanović smatra da crveno-beli mogu da ponove prošlogodišnji uspeh i prođu u grupnu fazu Lige šampiona.

- Mnogo zavisi od žreba, ali verujem da Zvezda može ponovo u Ligu šampiona, zašto da ne? Crveno-beli svakako imaju želju da opet igraju u eliti, ali ako to ne bude realno, onda se treba zadovoljiti i Ligom Evrope. Bitno je da se održi kontinuitet. Ipak, sada moraju da se koncentrišu samo na Helsinki - zaključuje nekadašnji trener Zvezde.

Da vrednost tima nije odlučujući faktor, misli i nekadašnji fudbaler crveno-belih Stanislav Karasi.

- Finansije ne znače ništa. Zvezda to najbolje zna jer je prošle sezone pobedila Liverpul, koji vredi milijardu evra i osvojio je posle toga Ligu šampiona. Svako kupuje prema mogućnostima i ne treba opterećivati igrače tim ciframa - ističe Karasi.

Iznenađujuće dobri

 

DEGENEK SE ODRIČE 200.000 EVRA ZBOG ZVEZDE! Strepnja na "Marakani", Ali Hilal ne popušta!

EVROPSKA ODISEJA SE NASTAVLJA! Zvezda zove, na Helsinki za 500 dinara!


Strelac 57 golova u crveno-belom dresu kaže i da je Zvezda u revanšu protiv Suduve igrala mnogo bolje nego u prvom susretu i da tako treba da se suprotstavi i Fincima.

- Zvezda je prekjuče odigrala mnogo bolje nego u Litvaniji. Čak mogu da kažem da su bili iznenađujuće dobri. Ono što je evidentno jeste da ekipa raste, podiže formu, a onaj drugi gol protiv Suduve jedan je od Zvezdinih najlepših u poslednjih nekoliko godina. Raduje me i to što je tim pokazao kvalitet i borbenost kada je ostao sa igračem manje. Helsinki je sigurno jači do Suduve, ali ako Zvezda bude igrala kao u revanšu, ne verujem da će biti problema - zaključuje Karasi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija