• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

29.07.2019

07:07

PAVKOV MORA DA IGRA PRE BOAĆIJA! Nekadašnji asovi Zvezde: Rizik je s dva napadača!

Crvena zvezda

PAVKOV MORA DA IGRA PRE BOAĆIJA! Nekadašnji asovi Zvezde: Rizik je s dva napadača!

Podeli vest

* Nekadašnji as Crvene zvezde Dragiša Binić kaže da bi između dvojice korpulentnih centarfora uvek birao domaćeg napadača Milana Pavkova * Ne mogu obojica da igraju u isto vreme, tvrde Pjanović i Pantelić

Kod mene bi Milan Pavkov uvek igrao pre Ričmonda Boaćija, jer je domaći igrač i pokazao je da je klasa, poručuje legenda Crvene zvezde Dragiša Binić. On, međutim, ne veruje da će i Pavkov i Boaći često biti u isto vreme na terenu.

Sa Binićem su saglasni bivši napadači crveno-belih Mihajlo Pjanović i Miodrag Pantelić, koji smatraju da Zvezda s dvojicom napadača treba da igra samo u
Superligi Srbije, ali ne i evropske utakmice.

STATISTIKA

Sezona 2019/20.
Pavkov
5 utakmica, 2 gola
Gol na 101 minut
Boaći
4 utakmice, 2 gola
Gol na 112 minuta
Sezona 2018/19.
Pavkov
39 utakmica, 15 golova
Gol na 164 minuta
Boaći
18 utakmica, 13 golova
Gol na 83 minuta

Boaći je ove sezone odigrao četiri utakmice i bio je strelac protiv Suduve i Helsinkija na "Marakani". Mrežu Litvanaca zatresao je i Pavkov, koji je bio strelac i u pobedi nad niškim Radničkim (2:0) proteklog vikenda u prvenstvu.

Crveno-beli su prošle sezone u nekoliko navrata igrali sa dvojicom napadača, a sve je počelo u 159. večitom derbiju, kada se Boaćiju u drugom poluvremenu pridružio Pavkov. Upravo je momak iz Begeča postigao izjednačujući pogodak i postavio konačan rezultat (1:1).

Ponovo u LŠ

Nekadašnje krilo crveno-belih Dragiša Binić kaže da Pavkov i Boaći mogu da igraju zajedno upravo u takvim situacijama, kada se juri rezultat.

- Milojević je rezultate u Evropi napravio igrajući sa jednim špicem. Ja bih prednost dao Pavkovu u odnosu na Boaćija. Momak je pokazao da ima kvalitet, postigao je neke sjajne golove. Uvek bi kod mene domaći igrač imao prednost u odnosu na stranca. Mislim da će Zvezda sa dva napadača u evropskim mečevima igrati samo u slučaju da mora da juri prednost protivnika - ističe Binić.

MORAMO MNOGO BOLJE OD OVOGA! Milojević poziva na strpljenje!

(FOTO) SVAKA ČAST, STEFANE! Fudbaler Radničkog obukao majicu sa porukom podrške Siniši Mihajloviću!

Pjanović: Rizik je s dva napadača

 

Bivši golgeter kluba s "Marakane" Mihajlo Pjanović kaže da bi igranje sa dvojicom napadača u Evropi bilo rizično.
- Poznajući Milojevića, ne verujem da će u Evropi praktikovati igru s dva špica. Mislim da bi bilo previše rizično. U Evropi su ekipe kvalitetnije i koriste svaku grešku. Osim toga, Zvezda ima veoma dobar vezni red, mnogo ofanzivnih igrača, koji iz drugog plana mogu da postignu pogodak. U domaćem prvenstvu je druga priča i tu ima prostora da se igra sa dva špica - kaže Pjanović.

Nekada jedan od najbržih fudbalera Evrope ističe da crveno-beli imaju lepu priliku da ponove prošlogodišnji uspeh i plasiraju se u Ligu šampiona.

- Kopenhagen je ozbiljniji protivnik od Helsinkija, ali daleko od toga da je Zvezda bez šanse. Za crveno-bele je dobro što će, ako izbace Dance, biti nosioci u plej-ofu i dobiće lakšeg rivala. Ne bi bilo iznenađenje da ponovo gledamo Ligu šampiona u Beogradu - poručuje Binić.

Još jedan bivši fudbaler Crvene zvezde, Miodrag Pantelić smatra da su Pavkov i Boaći slični igrači i da je bolje kad jedan drugog menjaju na terenu.

- Ni Boaći ni Pavkov ne mogu da imaju ulogu "drugog" napadača, onog koji više učestvuje u igru. Obojica su klasični špicevi, "teškaši" i golgeteri. Osim toga, trener Milojević ima viziju tima sa jednim špicem. Ponekada u domaćem šampionatu budu dva centarfora na terenu, ali se za evropske utakmice opredeljuje za jednog napadača. To mu je do sada donosilo rezultat i ne verujem da će menjati naviku - objašnjava Pantelić.

(FOTO) PROTIV HELSINKIJA 36.000, A NA DERBIJU KOLA POLUPRAZAN STADION! Ponovo slaba poseta na "Marakani"!

Zvezdini tandemi u ovom veku


Nisu crveno-beli mnogo puta u ovom veku igrali sa dvojicom klasičnih napadača. Slavoljub Muslin je imao ubitačan tandem Mihajlo Pjanović - Goran Drulić u sezonama 1999/2000. i 2000/2001. Nakon toga je Valter Zenga igrao sa Markom Pantelićem i Nikolom Žigićem, da bi poslednji trener koji je igrao sa dvojicom napadača bio Slaviša Stojanović. Kod slovenačkog stručnjaka tandem su činili Dragan Mrđa i Abiola Dauda.

Napadač koji je dres Zvezde nosio od 1996. do 2000. godine ističe i da klub s "Marakane" ima mnogo ofanzivnih igrača u veznom redu, što je dodatni kvalitet.

- Zvezda ima izvanredne ofanzivne veziste, poput Marina, Ivanića, koji igra sve bolje, kao i Bena. Jedan koji igra ispred njih ima dosta mogućnosti. Teško da bi Zvezda mogla u evropskim mečevima da igra sa dva napadača. Ta taktika je donela Ligu Evrope i Ligu šampiona na "Marakanu" - naglašava Pantelić.

Zvezda sve bolja

Strelac 18 golova na 104 utakmice za Zvezdu kaže i da će njegovom bivšem klubu biti teško da se plasira u Ligu šampiona.

- Prošle godine su se poklopile kockice, ostvaren je veliki uspeh. Zvezda polako diže formu, Milojević to dobro tempira i ekipa je sve sigurnija i bolja. Verujem da Zvezda neće imati problema u revanšu protiv Helsinkija i da će biti još bolja protiv Kopenhagena. Mislim da je Liga Evrope realan cilj, a da je Liga šampiona bonus - zaključuje Pantelić.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija