• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo

16.08.2019

07:15

PRODAVAO JAGODE NA BUVLJAKU, BEŽAO OD RATA, IGRAO U NAPADU! Ispovest Zvezdinog heroja iz Kopenhagena!

Crvena zvezda

PRODAVAO JAGODE NA BUVLJAKU, BEŽAO OD RATA, IGRAO U NAPADU! Ispovest Zvezdinog heroja iz Kopenhagena!

Podeli vest

Heroj Crvene zvezde iz Kopenhagena, Milan Borjan, koji je svojim sjajnim odbranama osigurao crveno-belima još jednu evropsku jesen govorio je o svom detinjstvu, karijeri i svemu onome što ga je snašlo kroz život

Pored toga što brani gol, sada je uspeo i da zatrese protivničku mrežu u penal seriji. Malo koji golman može time da se pohvali.

(VIDEO) VRELA KRV NA "MARAKANI"! Zvezda Ligu šampiona napada sa krilom iz Argentine!

- Na odbrane sam navikao, ali postići gol u dresu Crvene zvezde je neverovatno, čarobno. Baš mi se osladilo, ali biće ih još, obećavam - u svom stilu, uz osmeh, kaže novi golgeter sa golmanskim rukavicama - započinje Borjan priču za "Alo".

O odbranama govori kao da su nešto sasvim normalno.

- Kad sam miran i koncentrisan, ne brinem mnogo. Zbog herojske igre čitavog tima dobio sam dodatni motiv. Ispalo je vrhunski, plasirali smo se u plej-of za Ligu šampiona, a već sada imamo u rukama sigurno učešće u grupnoj fazi takmičenja u Ligi Evrope. Idemo dalje.

Momak rođen u Kninu promenio je čak 13 klubova u karijeri, ali je tek u trećoj deceniji, dolaskom u Crvenu zvezdu, osvojio svet, o čemu je sanjao kao dečak.

Foto: Reuters

- U karijeri sam uglavnom prolazio kroz trnje, ali sam zahvalan i na ovako teškom i napornom putu jer sam spoznao život kroz ovu fudbalsku avanturu. Posle svake prepreke, a bilo ih je mnogo, može dosta da se nauči, ali nikad ne sme da se odustaje. Siguran sam da za rad i trud uvek stigne nagrada - kaže golman Zvezde.

Počeo je u rodnom Kninu, ali već sa sedam godina mu je bilo uskraćeno pravo da mašta.

- Morao sam brzo da odrastem i da se suočim sa ratom, koji je moju porodicu i mene primorao da napustimo dotadašnji život i krenemo ka nekom novom početku. Nedavno sam, posle mnogo godina, sa suprugom otišao u Knin i doživeo emotivne, baš teške trenutke. S druge strane, posetio sam baku, očevu majku. Mnogo mi je važno što je neko ostao u mestu u kojem sam rođen i u kojem sam proveo deo detinjstva.

U Beogradu su ga dočekali nova škola, novi prijatelji, čak i nova pozicija u timu. Od napadača je postao golman?

- Privikavanje je bilo teško, suočio sam se sa novim načinom života, a deda me je odveo u Radnički Jugopetrol.

 

 

Zapravo, na Banjici počinje da igra pravi fudbal.

- Rad mi je doneo jednu novu dimenziju u karijeri. Tamo sam dobio mogućnost da se oprobam u Turskoj. Bio je to stepenik više. Veoma zanimljiv period u životu. Dugo mi je trebalo da se naviknem na brz fudbal, kakav se tamo igra. Poslali su me na kaljenje u Rumuniju kako bih bio što spremniji za Sivaspor. Iz Turske nosim predivno iskustvo. Upoznao sam sjajne ljude, sa kojima i danas održavam kontakt.


Bugarski Ludogorec mu donosi prvu titulu u životu.

- Tamo sam dobio priliku da se dokažem i ostvarim kao golman. U nastavak karijere krenuo sam još motivisaniji.

Onda, konačno, ta Crvena zvezda.

MILOJEVIĆ MENJA SPISAK ZA JANG BOJS! Zvezda u svojim redovima ima OZBILJNOG ADUTA!

- Definitivno, ključni momenat u karijeri. Prekretnica. Ostvarenje snova. Osim fudbalskog uživanja i trofeja, velikih utakmica u Ligi Evrope i Ligi šampiona, pronašao sam nove prijatelje i miran porodični život. Kao najveću životnu sreću doživljavam suprugu Snežu i sina Filipa. Kada sam se ostvario kao suprug i otac, spoznao sam smisao života - zaključio je Borjan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija