• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.08.2019

07:15

(VIDEO) HOĆE LI SE NA "MARAKANI" PLESATI TANGO? Može li Garsija da postane najbolji Južnoamerikanac u Zvezdi?

Crvena zvezda

(VIDEO) HOĆE LI SE NA "MARAKANI" PLESATI TANGO? Može li Garsija da postane najbolji Južnoamerikanac u Zvezdi?

Podeli vest

Nema sumnje da je Crvena zvezda dovela najveće pojačanje u ovom prelaznom roku, drugo najskuplje u istoriji kluba. Zemlja iz koje dolazi i cifra koja je izdvojena za njegov dolazak na Matea Garsiju stavljaju teret sa kojim će, veruju navijači crveno-belih, mladi Argentinac umeti da se nosi

 

Kada se pomene Argentina sigurno da se navijačima Zvezde podigne kosa na glavi. Doduše, jeste taj utisak malo popravljen dolaskom miljenika "delija" Luisa Ibanjeza, ali svakako da je do sada ostao gorak ukus na "Marakani" kada su u pitanju "gaučosi".

ZVEZDO, POSTALA SI OZBILJAN IGRAČ! Kako su crveno-beli pobedili Grke i završili treće najveće pojačanje u istoriji kluba!

Četvrti Argentinac u Zvezdi

Mateo Garsija je tek četvrti igrač iz zemlje tanga koji je obukao dres crveno-belih nakon Hernana Barkosa, Pabla Moučea i Luisa Ibanjeza

Na sam pomen Južnoamerikanaca, prva pomisao je ples, tango, magija. Upravo to se očekuje od igrača iz Brazila, Argentine... Ovoga puta bavićemo se isključivo onima koji su u Zvezdu stigli iz "zemlje od srebra".

Crveno-beli nemaju dugu istoriji kada su u pitanju popularni "gaučosi". Bilo ih je svega trojica pre Matea Garsije, a krenućemo redom...

1. Hernan Barkos

Foto: Starsportphoto

Gorostasni napadač stigao je u redove Crvene zvezde u sezoni 2007/2008 kao pozajmljen igrač argentinskog Rasinga. Dobro poznato ime zvezdaškoj, ali i srpskoj javnosti. U crveno-belom dresu gotovo da nije pokazao ništa odigravši svega devet utakmica uz dva postignuta gola.

Proglašen je za najveći promašaj u novijoj istoriji kluba, ali se ispostavilo da je uprava šampiona Srbije pogrešila pa se kajala što je olako pustila Barkosa. Argentinac je briljirao u Palmeirasu četiri godine kasnije, pričalo se o interesovanju Barselone, ali je odabrao Palmeiras. Bio je najbolji strelac ekipe, a dobio je i poziv u reprezentaciju. Međutim, u Beogradu je bio samo bleda senka toga.

2. Luis Ibanjez

Foto: Starsportphoto©

Slobodno se može reći najveći dobitak Crvene zvezde kada su u pitanju Južnoamerikanci u poslednjoj deceniji. Nije bez razloga Zvezdan Terzić putovao u Zagreb kako bi nekadašnjeg igrača Dinama ubedio da potpiše za crveno-bele i pomogne im u pohodu na Evropu.

Temperamentni Lućo brzo je kupio srca navijača Zvezde i postao jedan od miljenika. Dosta mu je u adaptaciji pomogla činjenica da je već igrao evropski fudbal, ali i da odlično govori srpski (ima hrvatski pasoš, oženjen Hrvaticom). Došao je u Beograd za džabe, a Zvezdi doneo 1.500.000 evra transferom u Trabzon. Proveo je godinu dana na "Marakani" i za to vreme dobio privilegiju da nosi kapitensku traku na Kup utakmici. 

Nikada mu "delije" neće zaboraviti gol Partizanu iz slobodnog udarca za 2:1 u Humskoj kao ni ostalih osam pogodaka i 11 asistencija na 31 meču. Slobodno se može reći da je u Beogradu igrao verovatno i najbolju sezonu u karijeri.

3. Pablo Mouče

Foto: Starsportphoto

Krilni vezista došao je u Zvezdu kao kapitalno pojačanje u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2016. godine pod trenerskom palicom Miodraga Božovića. Etiketiran je kao jedan od najboljih igrača koji je došao u Beograd na pozajmicu iz Lanusa, a pokazao je - ništa.

Već na prvim mečevima bilo je jasno da Mouče neće moći da živi od stare slave. Odigrao je samo sedam utakmica u dresu crveno-belih i to uglavom onih na kojima su se prvotimci odmarali. Trenutno se "popravio" u ekipi Kolo-Koloa gde je na 12 mečeva uspeo da postigne četiri gola. Ipak, od obećavajuće karijere sveo se na seljakanje po Argentini i Čileu.

Dakle, ako se gleda u prošlost možda je Zvezdina akvizija pogodak. Doduše, ako se gleda faktor da je već igrao u Evropi jer su "promašaji" iz Argentine stizali sa malo ili nimalo iskustva igranja u Evropi (Mouče igrao godinu dana u Turskoj).

(FOTO) ŠAMPANJAC ZA PROSLAVU VELIKOG POSLA! Crveno-beli znali kako da obeleže potpis novog pojačanja!

Vreme je, ipak, najbolji faktor, a sigurno da je na plećima Garsije veliki teret jer je drugo najskuplje pojačanje u istoriji. Ne treba da čudi velika radost i slavlje uprave zbog njegovog dovođenja, ali će ipak brojke pokazati ko je bio upravu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Blin

pre 4 godine

Koliko ja znam, bratske veze imaju navijacke grupe ta dva kluba, dok klubovi to tu i tamo iz tog razloga ispostuju. Medjutim, kada je interes u pitanju, normalno je da ce klub gledati svoju zadnjicu. Klosarski je to sto su pljuvali Srbiju kao naciju zarad jednog obicnog transfera, al boze moj.. Svugde moze da naleti poneko govno, pa i tamo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija