• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.08.2019

07:15

(VIDEO) ZVEZDINIH TOP 5 NAJSKUPLJIH POJAČANJA! Ko je najveće iznenađenje i gde je tu Mateo Garsija?

Crvena zvezda

(VIDEO) ZVEZDINIH TOP 5 NAJSKUPLJIH POJAČANJA! Ko je najveće iznenađenje i gde je tu Mateo Garsija?

Podeli vest

Argentinski krilni napadač Mateo Garsija stigao je u Crvenu zvezdu kao kapitalno pojačanje plaćeno čak 1.800.000 evra. Međutim, on nije najskuplji igrač koji je stigao u Ljutice Bogdana, a mnogi će se iznenaditi kada vide ko drži prvo mesto na listi najplaćenijih

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su najveće pojačanje u letnjem prelaznom roku pred najvažnije borbe u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Mateo Garsija stigao je u Ljutice Bogdana za 1.800.000 evra, što je svakako pozamašna cifra.

(VIDEO) HOĆE LI SE NA "MARAKANI" PLESATI TANGO? Može li Garsija da postane najbolji Južnoamerikanac u Zvezdi?

Garsija treće najskuplje pojačanje u istoriji

Argentinac je plaćen 1.800.000 evra, ali su ispred njega i dalje dva fudbalera

Ono što je skupo ne mora da bude i dobro, rečenica je koju često izgovaraju trgovci. Ipak, da li to važi i kada su fudbaleri u pitanju. Šampion Srbije umeo je da iznenadi i "odreši kesu", a mi ćemo se pozabaviti petoricom najskupljih akvizicija crveno-belih. Pa krenimo redom...

5. Ognjen Koroman - 1.050.000 evra

Foto: Starsportphoto

Čuveni fudbaler crveno-belih i reprezentacije Srbije stigao je 2007. godine u Zvezdu kao kapitalno pojačanje. Nakon pozajmice iz Tereka uprava je odlučila da uplati novac Rusima i zadrži fudbalera koji je opravdao nešto više od 1.000.000 plaćenih za njegov angažman. Za dve godine u Beogradu osvojio je duplu krunu sa ekipom iz Ljutice Bogdana. Pamtiće se gol koji je postigao Bajernu iz Minhena u grupnoj fazi Kupa UEFA u košmarnoj noći na "Marakani" i porazu od 2:3. Ponovo se 2010. vratio na godinu dana u Zvezdu.

4. Mirko Ivanić - 1.300.000 evra

Foto: Starsportphoto

Član sadašnjeg sastava šampiona Srbije stigao je u Zvezdu u zimskom prelaznom roku nakon što su crveno-beli konačno uspeli da ubede BATE Borisov da pusti svog najboljeg vezistu. Ako pitate navijače sigurno da će reći da nije opravdao uložen novac jer ga "zvezdaška" javnost često kritikuje. Ipak, taj utisak se popravio nakon pobede u Kopenhagenu. Svi se sećaju prečke koju je pogodio na "Marakani" dok je branio boje beloruskog tima. Teško je reći da li se isplatio njegov dolazak, ali još uvek ima šansu da opravda 1.300.000 evra uloženih u njega.

3. Mateo Garsija - 1.800.000 evra

Foto: FK Crvena zvezda

Mladi krilni napadač najveće je pojačanje Zvezde ovog leta i sigurno da se od njega očekuje da zasija na terenu. Iako je stigao iz Las Palmasa nije se naigrao u španskom klubu, ali jeste na pozajmici u Arisu. Igre u Grčkoj preporučile su ga Olimpijakosu i PAOK-u koje su crveno-beli pobedili i izdejstvovali veliku pobedu i potpisali 22-godišnjeg Argentinca. Samo će vreme pokazati da li se isplatila velika borba.

2. Ričmond Boaći - 2.500.000 evra

Foto: Starsportphoto

Sigurno jedan od najboljih poteza uprave Zvezde bilo je dovođenje napadača iz Gane. Srećne okolnosti (bankrot Latine, kluba iz kog je stigao na pozajmicu u Zvezdu) sačuvale su ga u Beogradu. Posle šest meseci potpisao je 2017. ugovor sa crveno-belima i bio možda i najzaslužniji za proleće u Evropi Zvezde koja je prošla grupnu fazu Lige Evrope. Nakon toga usledila je selidba, početkom 2018. u Kinu što je ekipi iz Ljutice Bogdana donelo 5.500.000 evra. Izdržao je samo šest meseci te se nakon plasmana u Ligu šampiona vratio u Beograd za 3.000.000 manje, ali su ga povrede sprečile da opravda poverenje. Svakako da je popravio utisak nakon tri gola na šest mečeva u ovosezonskim kvalifikacijama.

1. Takajuki Suzuki - 2.500.000 evra

Foto: Srdjan Stevanović

Čovek koga su možda mnogi i zaboravili, ali i fudbaler koji od 2006. godine nije predao prvo mesto na ovoj listi. Sigurno najveći promašaj u istoriji Zvezde stigao je u Beograd u eri Dragana Stojkovića Piksija kao veliko pojačanje koje davno nije viđeno na ovim prostorima. Zvezdaši su ga videli na svega šest mečeva, pa je posle godinu dana usledio povratak u Japan. Čak 13 godina suvereno drži lidersku poziciju na spisku najskupljih akvizicija Zvezde. Ostaće upamćen po prezimenu koje je isto kao i naziv popularnog proizvođača automobila i motocikala.

Nakon dolaska Matea Garsije, liste se promenila, ali neznatno. Činjenica je da novac predstavlja veliki teret za fudbalere, ali navijači veruju da je slučaj "Suzuki" jedinstven te da se tako nešto više neće ponavljati.

ZVEZDA DOVELA VUNDERKINDA IZ NOVOG SADA! Crveno-beli se pojačali biserom Vojvodine!

Hoće li Argentinac opravdati trud i novac koji su u Ljutice Bogdana uložili, pokazaće vreme.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
realno

pre 4 godine

Ovaj Argentinac je najskuplji. Za njega su date najvece pare. Dolazak Suzukija je finansirala Toyota. Zvezda nije ni dinar dala za njega. Sto se Boacija tice, ni tu nisu kesirane pare. Boaci se vratio u Zvezdu umesto da legne poslednja rata od 2.5 miliona

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija