• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

21.08.2019

09:30

(VIDEO) POBEDI MLADE I UĐI U DRUŠTVO VELIKIH MOMAKA! Zvezda u Bernu (21.00) juri Ligu šampiona i 19.000.000 evra!

Crvena zvezda

(VIDEO) POBEDI MLADE I UĐI U DRUŠTVO VELIKIH MOMAKA! Zvezda u Bernu (21.00) juri Ligu šampiona i 19.000.000 evra!

Podeli vest

Liga šampiona je nadohvat ruke, ostalo je još da padnu Švajcarci! Fudbaleri Crvene zvezde ubeđeni su da mogu do pozitivnog rezultata u večerašnjoj (21.00, RTS1) prvoj utakmici plej-ofa protiv Jang bojsa u Bernu

Crveno-beli u džepu imaju sigurno učešće u Ligi Evrope, ali prvak Srbije želi da se drugu godinu zaredom plasira u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja. Time bi postigao ogroman sportski, ali i finansijski uspeh.

TERZIĆ NAMEŠTAO UTAKMICE, BIO U ZATVORU I VREĐAO ŠAĆIRIJA! Prljava igra švajcarskih medija uoči meča sa Zvezdom!

Naoštreni

Pobeda u Kopenhagenu nam je svima dala dodatno samopouzdanje

Žander, fudbaler Zvezde

 

Ulaskom u Ligu šampiona Zvezda bi imala zagarantovanih 19 miliona evra uz mogućnost da od prodaje ulaznica i rezultata u grupi poveća dobit za nekoliko miliona evra. Primera radi, prošle sezone je klub s "Marakane" od karata inkasirao oko četiri miliona evra, a četiri osvojena boda u grupi donela su mu dodatnih 2,7 miliona.

Nek se ponovi 2004.

Trener crveno-belih Vladan Milojević u Švajcarsku nije odveo suspendovane Dušana Jovančića i Nemanju Milunovića, kao ni povređene Milana Pavkova i Srđana Babića. Ipak, strateg Zvezde uveren je da će njegov tim znati kako da izađe na kraj sa rivalom.

- Liga šampiona i čitav ambijent oko nje predstavlja veliku inspiraciju. Radimo i borimo se za naš klub, želimo da ga približimo tom društvu. Tražiću od igrača da urade sve i da opet budemo u eliti. Samo razmišljamo o tome da odigramo dobar meč. Kad god izađemo iz okvira naše zemlje, ne predstavljamo samo Crvenu zvezdu, već i našu zemlju, i naš narod - poručuje Milojević.

Zvezda je u 3. kolu kvalifikacija posle velike drame i čak 22 penala prošla Kopenhagen. Milojević je svestan da njegove igrače i ovoga puta očekuje podjednako težak posao.

- Iskreno i Kopenhahen je fenomenalna ekipa. Videli ste šta se sve izdešavalo u Danskoj. Nama je bio cilj da uđemo u grupnu fazu jednog od evropskih takmičenja, ali to je totalno nebitno sada. Jedino razmišljamo o ovoj utakmici protiv fantastične ekipe koja nema premca u Švajcarskoj. Ne treba se postavljati pitanje da li će biti lakše ili teže. Svaki put kada prođete dalje, protivnik je sve teži. Sama činjenica da se Jang bojs nalazi direktno u plej-ofu govori o težini protivnika - objašnjava trener Zvezde.

Jang bojs je, poput Crvene zvezde, prošle sezone debitovao u grupnoj fazi Lige šampiona. Osvojio je takođe četiri boda u konkurenciji Juventusa, Mančester junajteda i Valensije. Godinu dana ranije igrao je u grupi Lige Evrope s Partizanom, koji je uzeo bod u Bernu (1:1) i slavio u Beogradu (2:1) za evropsko proleće.

Crveno-beli su takođe već igrali protiv aktuelnog prvaka Švajcarske, i to u sezoni 2004/05. u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Bilo je 2:2 u Bernu i 3:0 za Zvezdu u revanšu na "Marakani". Dvostruki strelac u prvom meču u Švajcarskoj tad je bio Nikola Žigić. Sad će se nešto slično očekivati od Ričmonda Boaćija. On, međutim, ima drugačiji pogled na stvari.

- Mi smo tim. Ima nas 23 u ekipi. Nije bitno ko će dati gol, već da ekipa pobedi i da se kasnije kvalifikujemo u Ligu šampiona. Imamo i trenera koji je pobednik i koji zna kako se prolazi. Najvažnije je da prođemo dalje i uđemo u Ligu šampiona - kaže Boaći.

Stekli iskustvo

Tešku utakmicu očekuje i levi bek srpskog prvaka Žander.

- U ovoj fazi takmičenja nema lakih protivnika. Sve su to prvaci država. Jang bojs je bio dominantan prošle godine u švajcarskom šampionatu, ali i Zvezda je bila u Srbiji. Stekli smo bitno iskustvo u dosadašnjim mečevima u Evropi, kao i u domaćem prvenstvu. Pobeda u Kopenhagenu nam je svima dala dodatno samopouzdanje, pokazali smo da imamo pobednički karakter, da smo najjači kada je to najbitnije i nadam se da ćemo u Švajcarskoj to još jednom dokazati - naglašava Brazilac.

SVE ZBOG EVROPE! Odložen meč Crvene zvezde i Čukaričkog!

Revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona na programu je za sedam dana, 28. avgusta na beogradskoj "Marakani".

Garsija počinje, Tomane na klupi

Prema poslednjim informacijama, Zvezda će Jang bojs pokušati da iznenadi sa Mateom Garsijom u startnoj postavi. Argentinac koji je stigao u klub pre samo tri dana priznaje da nije potpuno spreman, ali sigurno je u stanju da odigra poluvreme ili bar sat vremena. Debi u Zvezdinom dresu u međunarodnoj utakmici trebalo bi da upiše Portugalac Tomane.

- Uzbuđen sam i veoma se radujem što ću igrati u ove dve veoma važne utakmice za naš klub. Koliko ću biti na terenu, zavisiće i od trenera, ali učiniću sve što mogu da ostvarimo cilj. Već se osećam kao da sam dugo u ekipi, jer su me saigrači odlično prihvatili - poručuje Tomane.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Putin pokidao na izbore, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom!
Live TV

Putin pokidao na izbore, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom!

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede!
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede!

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59