• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.08.2019

07:15

(VIDEO) NEKA BUDE KAO 2004. GODINE! Zvezdinih 4 od 6 posle 2:2 u Evropi, može li taj bilans da se popravi?

Crvena zvezda

(VIDEO) NEKA BUDE KAO 2004. GODINE! Zvezdinih 4 od 6 posle 2:2 u Evropi, može li taj bilans da se popravi?

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su 2:2 u prvom meču plej-ofa Lige šampiona protiv Jang Bojsa. Međutim, to nije prvi put da su crveno-beli započeli dvomeč takmvim rezultatom. Ako je verovati istoriji, šampion Srbije ima čemu da se nada

Ekipa Vladana Milojevića bila je jako blizu pobede protiv šampiona Švajcarske, ali je jedanaesterac pokvario planove crveno-belih da se u Beograd vrate sa 1:2. Ipak, sigurno da su u Ljutice Bogdana zadovoljni što će pred svojim navijačima braniti pozitivan rezultat.

PRED REVANŠ U BEOGRADU! Zvezda je favorit protiv Jang Bojsa!

Vratićemo se malo u prošlost i prisetiti se svih Zvezdinih dvomeča koji su počeli rezulatom 2:2, a sa kojih crveno-beli imaju 4 od 6 pozitivnih ishoda.

1. Norčeping - Crvena zvezda 2:2 (revanš 1:2), osmina finala Kupa šampiona, 1957. godine

Nakon prvog meča u Norveškoj šampion Srbije igrao je 2:2 sa Norčepingom, a jako neizvesno bilo je i u revanšu. Gosti su i u Beogradu imali prednost od 0:1, ali je Ljubiša Spajić u 75. i 88. minutu doneo preokret Zvezdi i odveo je u četvrtfinale. Nakon toga usledio je duel sa Mančester junajtedom.

2. Lingbi - Crvena zvezda 2:2 (revanš 1:3), osmina finala Kupa pobednika kupova, 1985. godine

Na naredni duel sa ovim rezultatom čekalo se gotovo 30 godina. Crveno-beli su tada protiv Danaca igrali 2:2 na gostovanju, ali im nije bilo teško da ih savladaju u Beogradu golovima Miroslava Šugara, Jovice Nikolića i Žarka Đurovića dođu do 3:1.

3. Odenze - Crvena zvezda 2:2 (revanš 3:4), 1. kolo UEFA kupa, 2003. godine

Fudbaleri crveno-belih odigrali su te 2003. godine jednu od najdramatičnijih utakmica u 21. veku. Nakon 2:2 u Danskoj usledio je revanš na "Marakani". Činilo se da će sve ići po planu kada je Nikola Žigić pogodio za vođstvo, ali su brzo uzvratili gosti. Ipak, preko Nemanje Vidića i Bojana Đorđića Zvezda je imala 3:1. Ipak, Danci dolaze do 3:3, a u trans "delije" bacio je Vidić golom u 86. minutu za prolaz u narednu fazu.

4. Jang Bojs - Crvena zvezda 2:2 (revanš 0:3), 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, 2004. godine

Duel Zvezda sa sadašnjim rivalom i nema sumnje da bi svi "zvezdaši" voleli da se i ovogodišnji okonča isto kao i te 2004. godine kada prvi meč nije obećavao jer je bilo 2:0 za Švajcarce, ali Nikola Žigić sa brza dva gola uspeva da osigura crveno-belima lakši revanš koji je bio čista formalnost. Bojan Miladinović, Milan Dudić i ponovo Žigić doneli su Zvezdi sudar sa PSV-om u plej-ofu Lige šampiona.

5. APOEL - Crvena zvezda 2:2 (revanš 3:3), 2. kolo UEFA kupa, 2008. godine

Prvi neuspeh Zvezde posle 2:2 sa gostovanja i čuvena utakmica sa Kipranima. Svi su verovali u lagan prolazak crveno-belih, ali su svi bili šokirani nakon dva brza gola gostiju i 0:2. Ipak, Branimir Subašić i Nenad Milijaš potrudili su se da obezbede produžetke na "Marakani", a nekadašnji igrač Vulverhemptona pogodio je u 103. minutu za 3:2 i veliku radost. Ipak, Nenad Mirosavljević sokirao je sve na stadionu kada je izjednačio u 116. minutu i poslao APOEL u naredno kolo kvalifikacija.

6. Ludogorec - Crvena zvezda 2:2 (revanš 2:4), 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, 2016. godine

Još jedan loš ishod dvomeča posle 2:2 desio se u sezoni kada je Zvezda konačno dočekala da se ponovo nađe u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Mnoge je iznenadila igra crveno-belih u Bugarskoj i golovi Gelora Kange, odnosno Aleksandra Kataija. Sve je odlično počelo i u Beogradu kada je Mičel Donald pogodio za vođstvo, ali su onda Džonatan Kafu i Vanderson napravili problem Zvezdi. Ipak, Ugo Vijeira izborio je jedanaesterac, a Lućo Ibanjez pogodio za produžetke. Neumoljivi Vanderson prošetao se u poslednjih 30 minuta do čak dva gola i rastužio publiku na krcatoj "Marakani".

Dakle poslednja dva meča crveno-beli nisu uspeli da okončaju u svoju korist posle 2:2 na gostovanju, ali je sada vreme da se tome stane na kraj. Mnogi veruju u isti ishod kao i 2004. kada je, zanimljivo, takođe bilo 2:2.

NADMENI ŠVAJCARCI! Srbi, zašto slavite remi? Pa neće decibeli dati golove na "Marakani"!

Zvezdu čeka težak posao, ali uz punu "Marakanu" sve je moguće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija