• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2019

22:56

(VIDEO/FOTO) "MARAKANA" SE TRESLA! Srbija slavi, Zvezda je ponovo u Ligi šampiona!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) "MARAKANA" SE TRESLA! Srbija slavi, Zvezda je ponovo u Ligi šampiona!

Podeli vest

Drugi put zaredom fudbaleri Crvene zvezde učestvovaće u Ligi šampiona pošto su u izvanrednoj atmosferi na "Marakani" u revanšu plej-ofa odigrali 1:1 protiv Jang Bojsa

Crvena zvezda je preživela Jang Bojs i na talasima odlične atmosfere na najvećem srpskom stadionu drugi put za redom ušla u grupnu fazu Lige šampiona, čime je ponovila uspeh iz prošle sezone kada je postala prvi klub koja je došla do elite počevši kvalifikacije od prvog kola.

Nošeni kapitalom ponetim iz Berna prošle nedelje Zvezdini igrači su od starta meča prepustili loptu rivalu vrebajući šansu iz kontranapada. Igra srpskog šampiona se uglavnom bazirala na veštini Marka Marina, ali su za prvih 45 minuta gosti imali samo jednu izglednu priliku - preko Ebišera iz slobodnog udarca.

Foto: Starsportphoto

 

Drugo poluvreme donelo je nešto slobodniju igru oba tima, a erupciju radosti na najvećem srpskom stadionu doneo je Aleksa Vukanović golom u 60. minutu. Bila je to akcija kao iz udžbenika. Marin je uposlio Rodića, a ovaj pogodio u trepavicu bivšeg špica Napretka koji je maestralnom egzekucijom poslao loptu iza leđa Van Balmosa.

Ubrzo je trener gostiju na teren poslao Sulejmanija i Oaroa ne bi li pojačao napad i krenuo na sve ili ništa, ali su do izjednačenja stigli tek u 82. minutu nakon šuta Janka posle odbitka, a na putu ka mreži je pogodila Bena.

Foto: Starsportphoto

 

Do kraj susreta, koji je produžen pet minuta, gosti su pokušali na sve načine da stignu do pobednosnog gola, ali je "Marakana" i jedinstvo Zvezdinih igrača odolelo za veliko slavlje.

CRVENA ZVEZDA - JANG BOJS 1:1 (0:0)

Strelac: Vukanović u 60. minutu za Crvenu zvezdu i autogol Bena u 82. za Jang Bojs.

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Entoni Tejlor.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Kanjas, Jovančić - Garsija (od 69. Ben), Marin, Vukanović (od 82. Ivanić) - Boaći.

JANG BOJS: Van Balmos - Sorensen, Luštenberger, Cesiger (od 52. Fašnaht), Janko, Ngamelu, Asale (od 65. Asale), Sijero (od 65. Sulejmani), Nsame, Ebišer, Lotomba. 

Kraj

94. minut - Prekinut je napad Jang Bojsa zbog faula Oaroa nad Milunovićem. Još minut Zvezdu deli od Lige šampiona.

90. minut - Igraće se još pet minuta na stadionu "Rajko Mitić".

89. minut - Veliki posao uradio je Hoze Kanjas, koji je pokupio loptu ispred Ebišera i izborio slobodan udarac.

82. minut - GOOL! Jang Bojs golom Janka stiže do izjednačenja. Fudbaler švajcarskog tima je šutirao posle odbitka, Zvezdini igrači su kasno izašli u blok i lopta se od Bena odbila u mrežu i prevarila od Borjana.

 

 

76. minut - Opasno je bilo po gol Jang Bojsa. Marin je centrirao iz slobodnog udarca i malo je falilo da jedan od Zvezdinih igrača okrzne loptu i sprovede je u mrežu.

72. minut - Gosti su krenuli na sve ili ništa ubacivanjem Sulejmanija i Oaroa, ali i Milojević je uzvratio uvođenjem Bena.

Foto: Starsportphoto

 

60. minut - GOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 nakon fantastične akcije i gola Alekse Vukanovića. Marin je uposlio Rodića koji je odlično centrirao, a bivši špic Napretka maestralnom egzekucijom doneo vođstvo crveno-belim i izvestan plasman u Ligu šampiona.

 

57. minut - Rizikovao je Borjan sa hvatanjem lopte, koja se šetala po gol liniji i umalo ušla u mrežu za šok na "Marakani". Zvezdin golman je zatim odbranuo udarac protivničkog igrača u narednom napadu.

48. minut - Kako javlja reporter Arene sport, trener crveno-belih Vladan Milojević je već na zagrevanje poslao Mohameda El Fardu Bena i Portugalca Tomanea.

Foto: Starsportphoto

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Opet je pokušao Ebišer, ali ovaj put lopta nije išla u okvir Borjanovog gola.

Poluvreme

45. minut - Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu. Period iza nas je protekao u držanju lopte od strane gostiju, ali bez konkretnije prilike.

Foto: Starsportphoto

 

34. minut - Dobra prilika za Ebišera koji je šutirao iz slobodnog udarca nakon faula Gobeljića, ali je Borjan bio odlično postavljen.

23. minut - Veliki problem za Crvenu zvezdu mogli bi da budu žuti kartonu Miloša Degeneka i Nemanje Milunovića. Trener Vladan Milojević već sada mora da razmatra nove opcije u slučaju neželjenog razvoja događaja.

21. minut - Čini se da se Zvezda oslobađa pritiska Švajcaraca u poslednjih nekoliko minuta. Vukanović je odlično nadmudrio Sorensena iznudivši faul, a u narednom napadu je pokušao i Rodić, ali je lopta otišla daleko od gola.

Foto: Starsportphoto

 

15. minut - Čist korner za Crvenu zvezdu nije svirao sudija posle ubačene lopte iz slobodnog udarca Marka Marina. Zvezdin kapiten je ubacio loptu nakon faula nad njim, ali je nakon izbacivanja lopte igrača Jang Bojsa sudija poklonio loptu gostima.

5. minut - Nešto bolji početak gostiju, ali je Zvezda stihiju napada Jang Bojsa prekinula preko Marina, koji je iznudio slobodan udarac. Zvezdin kapiten je ubacio loptu u peterac gostiju, ali je Jovančić promašio loptu.

Foto: Starsportphoto

 

1. minut - Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić". Prvi napad imaju fudbaleri Jang Bojsa!

20.46 - Navijači Crvene zvezde pružaju gromoglasnu podršku pred start duela.

20.39 - Fudbaleri Jang Bojsa deluju prilično opušteno na zagrevanju i kao da nisu previše stegniti u grotlu "Marakane".

Foto: Starsportphoto

 

20.01 - Strelac prvog gola u prošlonedeljnom remiju u Bernu Miloš Degenek izašao je da oseti travu "Marakane" sat vremena pre početka meča.

 

Foto: Starsportphoto

 

19.59 - Reke navijača se slivaju ka najvećem srpskom stadionu. Pogledajte kakva je atmosfera isped "Marakane".

19.57 - Sat vremena pre početka meča, stadion "Rajko Mitić" se prilično dobro popunjava.

Foto: informer.rs

 

19.03 - Najveću pažnju Zvezdinih navijača privukao je tenk, postavljen na platou ispred severne tribine. Ljubitelji crveno-belih se dva sata pre početka meča utrkuju za "selfi" ispred tenka.

Foto: Starsportphoto

 

18.56 - Poštovani čitaoci, dobro veče i dobro došli na naš blog gde ćete moći da ispratite najzanimljivije trenutke sa meča između Zvezde i Jang Bojsa na najvećem srpskom stadionu. Prvi meč pre šest dana u Bernu završen je rezultatom 2:2, što daje veliku nadu crveno-belima da će ponovo dočekati jesen u fudbalskoj eliti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milivoj

pre 4 godine

Rekao kolegi, ako zvezda umesto dva spica, agresivno, gol u prvom, odigra majmunske varijantu bez suta na gol u 45(nedopustivo)neće se plasirati.... Nadam se da gresim

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu
Društvo

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu

Moj sin je više od 200 dana u paklu. Više od pola godine moj sin je van kuće, nije sa porodicom, ne donosi odluke, ne upravlja svojim životom, ne može da bude ono što jeste. Nijedna reč ne može objasniti osećanje koje praznik bez Alona nosi sa sobom. Naša srca su slomljena. Ovo je tako dug put. Mi smo tu da govorimo za sve otete, da zahtevamo njihov povratak. Nećemo stati dok se ne vrate. Niko od nas kojima je Hamas oteo nekog bliskog ne sme prestati da priča o njima, kaže Idit Ohel, majka Alona Ohela (22) koga su 7. oktobra prošle godine oteli pripadnici Hamasa kada su upali na jug Izraela.

30.04.2024

12:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija