• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

29.08.2019

08:07

MILOJEVIĆ ČUDOTVORAC, DONEO ZVEZDI MILIONE! Trener crveno-beli najzaslužniji za sjajne rezultate kluba!

Crvena zvezda

MILOJEVIĆ ČUDOTVORAC, DONEO ZVEZDI MILIONE! Trener crveno-beli najzaslužniji za sjajne rezultate kluba!

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda je od dolaska trenera Vladana Milojevića 2017. godine samo od nagrada UEFA i prodaje igrača zaradio čak 99,5 miliona evra!

Crveno-beli će treću sezonu zaredom igrati u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, drugu u nizu u Ligi šampiona, i Vladanu Milojeviću svakako pripadaju najveće zasluge za to, tim pre što je sve te uspehe ostvario sa igračima koji su u svojim prethodnim klubovima uglavnom bili otpisani!

ZARADA OD UČEŠĆA U LŠ I LE

Sezona 17/18.
11,5 miliona evra
Sezona 18/19.
26,7 miliona evra
Sezona 19/20.
16,5 miliona evra
UKUPNO 54,7 miliona evra
 

Na promociji pre više od dve godine Milojević je poručio da će dati sve od sebe da pomogne klubu za koji je igrao i za koji navija. I zaista je to uradio. Nekadašnji trener Čukaričkog je već prve sezone uveo klub u grupnu fazu Lige Evrope, a potom i prezimio u ovom takmičenju. Prošle sezone je Zvezda posle 26 godina igrala u Ligi šampiona, a protiv Jang bojsa na "Marakani" obezbedila je drugi uzastopni plasman u evropsku elitu.

Preporodio igrače

Potrebno je samo sabrati "dva i dva" i videti da se uspesi kluba na evropskom nivou poklapaju sa obitavanjem iskusnog stručnjaka u Ljutice Bogdana. Milojević je nedavno u intervjuu za Informer istakao da mu je drago što je uspeo da pomogne voljenom klubu.

- Ne mogu da kažem da sam verovao da ćemo ostvariti ovakve rezultate, ali sam sanjario. Zvezda je klub koji volim i trenutak kada sam promovisan za trenera je nešto najlepše što mi se desilo u karijeri. Ja sam u suštini čovek koji veruje u sebe, znam koliko i kako radim i drago mi je što sam deo generacije koja je Zvezdu postavila na noge - kaže trener Zvezde.

Od juna 2017. godine mnogo igrača prošlo je kroz Milojevićeve ruke, ali većina njih ni pre dolaska na "Marakanu" ni nakon odlaska s nje nije ostvarila zapaženu karijeru. Naprotiv, većina je vrhunac dosegla pod komandnom palicom pedantnog stručnjaka.

 

TOMANE NAPRAVIO PROBLEM! Ben ide, na izlaznim vratima Boaći ili Pavkov! Evo na kojoj poziciji Zvezda traži pojačanje

ZVEZDAN TERZIĆ HOĆE DINAMO: Da pokažemo da smo NAJBOLJI NA OVIM PROSTORIMA!



Među njima su Nemanja Radonjić, koji je prešao u Olimpik Marsej za 12 miliona evra, nekada najbolji strelac Superlige Aleksandar Pešić, te Nenad Krstičić, Gelor Kanga, Srđan Plavšić, Uroš Račić, pa i doskorašnji kapiten Vujadin Savić, koji je nedavno prešao u APOEL. Ričmond Boaći i Miloš Degenek su takođe igrali sjajno kod Milojevića, pa otišli u inostranstvo, da bi se posle samo šest meseci vratili na "Marakanu".

Foto: Starsportphoto

 



Ono što je Milojević doneo crveno-belima meri se i po zarađenom novcu. Zvezda je od početka sezone 2017/18. do meča sa Švajcarcima prihodovala 47,2 miliona evra od nagrada UEFA. Eliminacijom Jang bojsa i ulazak u Ligu šampiona povećala je tu sumu na 54,7 miliona. Pored toga, za Milojevićevog mandata od prodaje igrača na "Marakani" inkasirali su 44,8 miliona evra.
Još jedna bitna stvar je da od dolaska Milojevića na klupu igrači ne napuštaju Zvezdu po svaku cenu. Štaviše, mnogi bi da se zadrže u klubu što duže.

- Ja bih voleo da Zvezda konstantno igra evropska takmičenja i verujem da možemo to da uradimo. Vidite da igrači obnavljaju ugovore, ne odlaze posle jedne sezone i to je pokazatelj kako klub radi. Učešće u UEFA takmičenjima donosi mnogo novca, a bez Lige šampiona ili Lige Evrope klub praktično nema nikakve prihode, osim od prodaje igrača i to je naša surova realnost - ističe Milojević.

Foto: informer.rs

 

Vratio klub u Evropu

Da je Milojević najzaslužniji za rezultate Crvene zvezde, smatra i nekadašnji trener i fudbaler ovog kluba Zoran Filipović.

- Nema sumnje da je Vladan Milojević veoma važan šraf u svemu što je Zvezda postigla prethodnih sezona. Ima velike zasluge u toj kampanji koja je crveno-belima donela povratak u Evropu na velika vrata. Nije mala stvar igrati tri sezone zaredom u grupnoj fazi evropskog takmičenja, a Milojević je za to najzaslužniji - kaže Filipović za Informer.

DRŽAVA SPREMILA 100 MILIONA EVRA! Zvezda dobija moderan stadion, Vučelić čestitao Terziću, 22 miliona budžet crveno-belih...

MARIN DO KRAJA KARIJERE NA "MARAKANI"! Direktor Zvezde ima VAŽAN SASTANAK SA MAESTROM!

Bio na korak od odlaska

Milojević je na kraju prošle sezone bio na korak od odlaska iz Zvezde. Imao je ponude iz Kine i Saudijske Arabije, ali je na kraju odlučio da ostane na "Marakani". Njemu aktuelni ugovor ističe na kraju ove sezone, a da li će i nakon toga predvoditi crveno-bele, za sada nije poznato.

- Dok traje, biće lepo, ali sve ima svoj kraj. Istina je da sam umoran, ali tako mora da bude. Zvezde je gigant, traži mnogo vremena i da se žrtvujete. Ne razmišljam o tome do kada ću biti u Zvezdi, već samo želim da uživam u trenutku i da ostvarimo ciljeve koje imamo - kaže Milojević.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija