• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2019

20:00

(VIDEO) HOĆE LI SE NA "MARAKANI" JESTI PILEĆA ČORBA? Poketinova revolucija, Hari Kejn i lekcija iz Humske - Totenhem!

Crvena zvezda

(VIDEO) HOĆE LI SE NA "MARAKANI" JESTI PILEĆA ČORBA? Poketinova revolucija, Hari Kejn i lekcija iz Humske - Totenhem!

Podeli vest

Nije Liverpul, ali jeste Engleska. Prošle sezone Crvena zvezda je odmerila snage sa šampionom Evrope, a ove jeseni na "Marakanu" stiže vicešampion Starog kontinenta, Totenhem

 

Bajern je sigurno najatraktivniji rival, ali možda ne i najbolji. Prošla sezona kaže da je drugi tim Evrope upravo Totenhem koji će dva puta u naredna tri meseca igrati protiv šampiona Srbije.

Crveno-bele čeka ozbiljna mašinerija trenera Maurisija Poketina. Argentinac je prošle godina napravio neverovatan rezultat, slobodno se može reći. Šta tek reći o tome da nije uložen nijedan jedini evro, a ostvaren je plasman u finale Lige šampiona.

Foto: ap photo

Predvodnik generacije "pevaca" je čovek bez premca, Hari Kejn, koji je u svojoj sezoni "čeličenja" bio gost u Beogradu protiv Partizana 2014. godine kada su crno-beli odlično parirali Englezima i izvukli 0:0. Kasnije je Bendžamin Stambuli doneo pobedu u Londonu od 1:0, ali i to može biti putokaz Zvezdi koja se do sada samo dva puta sastala sa Totenhemom.

Osmina finala Kupa UEFA u sezoni 1972/73 doneo je okršaj beogradske Crvene zvezde i engleskog predstavnika Totenhema. To je ujedno bio i prvi međusobni susret ova dva rivala u zvaničnim evropskim takmičenjima.

Crvena zvezda je u prvom kolu ovog takmičenja eliminisala Lozano, a u šesnaestini finala špansku Valensiju, i to nakon pobeda i u Beogradu, i u Valensiji. Totenhem i Crvena zvezda svoj prvi susret odigrali su u Londonu, 29. novembra 1971. godine, i u toj utakmici engleski predstavnik slavio je pobedu od 2:0.

Foto: Reuters

Uprkos tome što crveno-beli nisu uspeli da postignu dragoceni gol u gostima, na Marakani se 13. decembra 1972. okupilo više od 70.000 gledalaca. Crvena zvezda je nastupila u sastavu: Ognjen Petrović, Petar Krivokuća, Vladislav Bogićević, Miroslav Pavlović, Kiril Dojčinovski, Miodrag Novković (od 50. Dušan Nikolić), Vladimir Petrović (od 77. Zoran Filipović), Stanislav Karasi, Vojin Lazarević, Jovan Aćimović, Dragan Džajić. Ekipu je sa klupe predvodio Miljan Miljanić.

U prvom delu igre nije bilo golova, ali u 49. minutu nakon prepoznatljivog centaršuta Dragana Džajića, Vojin Lazarević je glavom zatresao mrežu Totehnema i dao nadu da Crvena zvezda može do plasmana u četvrtfinale. Ipak, Englezi su uspeli da odbrane svoju mrežu, i Crvena zvezda je, uprkos pobedi, bila eliminisana iz takmičenja.

Ipak, nema sumnje da će Zvezda biti pred velikim izazovom. Možda se već nazire i koreografija navijača Zvezde sa "davljenjem pevca", a videćemo hoće li gosti biti obezgavljeni u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija