• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

19.09.2019

08:35

FUDBALSKI RAT NA KOSOVU ZBOG ZVEZDE! Velika prašina se podigla zbog Kupa Srbije!

Crvena zvezda

FUDBALSKI RAT NA KOSOVU ZBOG ZVEZDE! Velika prašina se podigla zbog Kupa Srbije!

Podeli vest

Fudbalski savez lažne države Kosovo preti da će sprečiti odigravanje utakmice Crvene zvezde i Trepče u Kupu Srbije

Klub iz Severne Kosovske Mitrovice trebalo bi 25. septembra da ugosti crveno-bele u Zvečanu u utakmici šesnaestine finala Kupa, odlučeno je žrebom u utorak.

Priština je, međutim, odmah reagovala i iz sedišta fudbalske organizacije izmišljene države poslat je dopis u Evropsku fudbalsku federaciju. Od UEFA se traži da spreči odigravanje utakmice u Zvečanu, ali iz Prištine poručuju da će, ma kakav bio odgovor UEFA, učiniti bukvalno sve da spreče dolazak Zvezde.

Plaše se "delija"

Zvezdu prati veliki broj navijača i verujem da je to ono što smeta Prištini
Miodrag Janković


Spekuliše se da fudbalerima i navijačima prvaka Srbije neće biti dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

Moguća selidba

Predsednik takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Miodrag Janković kaže da će naša fudbalska organizacija na pretnje iz Prištine reagovati do kraja sledeće nedelje.

- Trepča je kao osvajač Kupa na teritoriji Kosova stekla pravo da nastavi takmičenje u šesnaestini finala Kupa Srbije. Srećom ili nesrećom, zavisi kako se gleda, oni su dobili za protivnika Crvenu zvezdu. Videli smo da je to izazvalo negativne reakcije u Prištini, ali još uvek ne mogu da vam kažem šta ćemo da uradimo tim povodom. Tek narednog petka imaćemo više informacija, moramo da se čujemo i sa čelnicima FS Kosova, pa ćemo onda odlučiti - objašnjava Janković.

SKANDAL NA POMOLU - KOSOVARI TRAŽE OD UEFA DA ZABRANI DOLAZAK ZVEZDE! Utakmica šampiona Srbije i Trepče pod znakom pitanja?


On podseća da Trepča od ove sezone igra u Srpskoj ligi Zapad, što je treći rang takmičenja. Nikome u Prištini dosad nije smetalo što Trepča igra kao domaćin u Zvečanu (Trepčin stadion smešten je u južnom delu Kosovske Mitrovice), ali sad je očigledno problem što je rival Zvezda.

Ni košarkaši Partizana
nisu smeli na Kosovo


Nažalost, ne bi bilo prvi put da vlasti lažne države Kosovo ne dozvole nekom srpskom sportskom klubu da pređe administrativnu liniju i uđe na teritoriju Kosova i Metohije. Slična situacija se desila i Košarkaškom klubu Partizan u decembru prošle godine, kada je trebalo da odigra prijateljsku utakmicu sa KK Trepča. Uprava kluba i igrači su tada vraćeni sa prelaza Jarinje posle višečasovnog ubeđivanja.

- Trepča se normalno takmiči u trećoj ligi. Ima nekih manjih problema, ali se utakmice normalno igraju. Ipak, treća liga je treća liga, a sad bi trebalo da se sastanu sa Crvenom zvezdom, što je totalno drugačije. Zvezda ima dosta navijača, koji će sigurno krenuti na gostovanje i verujem da je to ono što smeta Prištini - objasnio je Janković.

Planirano je da meč bude odigran 25. septembra, ali Janković kaže da je izvesno odlaganje zbog Zvezdinog učešća u Ligi šampiona. On takođe kaže da bi kao krajnje rešenje za izbegavanje bilo kakvih incidenata utakmica mogla da bude odigrana na neutralnom terenu.

- Još uvek ne znamo kad, ali ni gde će se sastati ova dva kluba. Zbog Zvezdinih obaveza u Evropi sigurno će se datum odigravanja pomeriti, a zbog reakcije iz Prištine postoji mogućnost i da se meč odigra na teritoriji Srbije - objašnjava Janković.

HRVAT ČESTITAO ZVEZDI: Mučili smo se do poslednjih 10 minuta!

BORJAN JE MALO LJUT NA SAIGRAČE: Miler je ostao sam! Vikao sam, nisu me čuli!

 

Ne sme biti zabrane

Portparol direktora Kancelarije za KiM Ivan Jakšić tvrdi da Crvenoj zvezdi niko ne sme da zabrani odlazak na Kosovo.

- Ne bih nešto posebno komentarisao tu temu, bar dok Fudbalski savez Srbije ne reši problem sa UEFA. Mi želimo da sve prođe u miru i nećemo nasedati na provokacije. Prema sporazumima, vlasti lažne države ne bi smeli da sprečavaju slobodu kretanja, ali kao što vidite, to nekad ne funkcioniše tako - zaključio je Jakšić.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17