• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

11.10.2019

20:07

ČUDESNI KUZMIĆ! Bio u KOMI, imao nagnječenje mozga, a počeo da trenira svega 87 dana posle nesreće!

Crvena zvezda

ČUDESNI KUZMIĆ! Bio u KOMI, imao nagnječenje mozga, a počeo da trenira svega 87 dana posle nesreće!

Podeli vest

Ognjen Kuzmić priključio se treninzima crveno-belih, a pre manje od tri meseca bio je u komi nakon teške saobraćajne nesreće * Lepo je ponovo raditi sa ekipom, jedva čekam da zaigram

Ognjen Kuzmić za manje od tri meseca prešao je put od ivice smrti do povratka na košarkaški teren! Košarkaš Crvene zvezde sredinom nedelje počeo je da trenira, a pre samo 87 dana bio je u komi posle teške saobraćajne nesreće!

Čekaju ga

Zasad sve ide u dobrom pravcu i Ognjen bi uskoro trebalo i da zaigra
Milan Tomić, trener Zvezde


Kuzmić je nastradao 14. jula u selu Ramići na putu Banjaluka - Prijedor, kad je njegov "porše kajen" udario u "BMW" koji je išao iz suprotnog smera. Ognjenov terenac se posle toga isprevrtao i završio u jarku, a košarkaš je naredna četiri dana proveo u indukovanoj komi na odeljenju intenzivne nege Kliničkog centra Srbije.

Nagnječenje mozga

Centar Zvezde imao je prelome kostiju lica, nagnječenje mozga i povrede grudnog koša. U prvi mah lekari nisu želeli da daju nikakve prognoze, čak ni da li će centar Zvezde preživeti. Ipak, on je uspešno operisan, kosti lica vraćene su mu na mesto i posle samo 11 dana napustio je bolnicu.
Prvobitno se mislilo da će se srpski košarkaš tek početkom sledeće godini vratiti na teren, ali on je uspeo sve da iznenadi brzim oporavkom. Reprezentativac Srbije priznaje da jedva čeka da ponovo zaigra.

DINO RAĐA PROZVAO ZVEZDU! Pričao o strancima u reprezentaciji, pa potkačio crveno-bele

VELIKA SENZACIJA - ZVEZDA ISPALA! Primorska održala lekciju šampionu ABA lige, ništa od derbija u Superkupu!

 

Foto: prijedordanas.com/Aleksandar Drakulić

 

HRONOLOGIJA DOGAĐAJA

14. jul
* Kuzmićev "porše kajen" se prevrće nakon što je pri velikoj brzini prešao preko pune linije i zakačio BMW koji je išao iz suprotnog smera
* Vozač i suvozač iz BMW uspevaju da izađu iz uništenog vozila i da pozovu policiju
* Kuzmića i njegov suvozača Bogdana Ilića prebacuju u bolnicu u Banjaluci
* Doktori u Banjaluci zaključuju da je Kuzmiću potrebna pomoć više različitih specijalista i da je neophodno da bude prebačen u Klinički centar Srbije u Beogradu
* Helikopter sa Kuzmićem sleće u Beograd, košarkaša odmah prebacuju u šok-sobu u KC Srbije. On je stavljen u indukovanu komu.
17. jul
* Kuzmić je uspešno operisan u KC Srbije, tada su mu ispravljene kosti na glavi i vilica da bi mogao samostalno da diše
18. jul
* Srpski košarkaš je probuđen iz indukovane kome
25. jul
*Kuzmić je napustio bolnicu

- Posle svega se osećam stvarno neopisivo. Lepo je ponovo trenirati i biti sa ekipom. Jedva čekam da istrčim na teren - ističe Kuzmić.

Nakon nesreće košarkaš Zvezde dobio je veliku podršku javnosti i navijača. On priznaje da mu veoma znači što su svi bili uz njega u tom trenutku.

- Zahvalan sam navijačima, mnogo mi znači što su bili uz mene sve vreme. Naravno, tek kad sam izašao iz bolnice postao sam svestan njihove podrške. Svakako da će mi to biti veliki podsticaj da što ponovo zaigram pred njima - zaključuje centar crveno-belih.

Trener Zvezde Milan Tomić takođe je prezadovoljan što vratio košarci.

- Kuzmić je već počeo da trenira sa timom i to me raduje. Zasad sve ide u dobrom pravcu i uskoro bi trebalo i da zaigra - poručuje Tomić.

Lekari odlučuju

Odluku o Kuzmićevom povratku na teren doneće konzilijum lekara KC Srbije, na čelu sa doktorom Vladimirom Baščarevićem, saznaje Informer.

- Doktori koji su vodili njegov slučaj moraju da mu daju dozvolu da ponovo igra i od njih sve zavisi. Crvena zvezda nema nikakve veze sa tim. Neurohirurg Vladimir Baščarević, kao i ostali doktori koji su ga lečili, moraju da mu daju zeleno svetlo - objašnjava izvor blizak klubu sa malog Kalemegdana.

KAD ĆU NA TEREN? PITAJTE DOKTORE! Kuzmić se oglasio na predstavljanju Zvezdinih dresova

KUZMIĆ USKORO NA TERENU! Košarkaš Zvezde blizu povratka na parket!



Pored Kuzmića, s njim u "poršeu" bio je i njegov prijatelj Bogdan Ilić. On je takođe bio u komi, a lečen je u Banjaluci. On se takođe uspešno oporavlja i otpušten je iz bolnice.

Radončić: Srećan sam zbog Ognjena

Košarkaš Mursije Dino Radončić kaže da je veoma srećan što će Kuzmić uskoro ponovo moći da se takmiči.

- Fenomenalna je vest da se Kuzmić vraća na teren. Mnogo sam srećan zbog njega, posebno jer se tako brzo oporavio. Svi smo bili veoma zabrinuti za njega. Čekamo brata uskoro na terenu - poručuje Radončić.

 

 

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija