• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.Lj.

08.11.2019

07:15

ZVEZDA SKUPO PLAĆA PROMAŠAJE! Crveno-beli stranci ne prave razliku u Evropi!

Crvena zvezda

ZVEZDA SKUPO PLAĆA PROMAŠAJE! Crveno-beli stranci ne prave razliku u Evropi!

Podeli vest

Pojačanja Crvene zvezde koja su letos stigla u klub nisu tog kalibra da mogu da donesu ekipi dodatni kvalitet u Evropi, poručuju Vladimir Cvetković i Dragoslav Stepanović! Iskusni fudbalski radnici smatraju da je ekipa koju je Vladan Milojević imao prošle godine igrala bolje i da je više delovala kao tim.

Dok crveno-beli dominiraju u domaćem šampionatu, novi ubedljiv poraz od Totenhema preksinoć na "Marakani" (4:0) jasan je pokazatelj da prvak Srbije u ovom trenutku ne može da se takmiči sa najjačim timovima Evrope. A letos je na dovođenje Radživa van la Pare, Matea Garsije, Tomanea, Hosea Kanjasa i Žandera potrošeno 6,7 miliona evra baš sa ciljem da Beograđani ne budu kanta za napucavanje u Ligi šampiona.

Fali borbenost

Nekadašnji funkcioner Zvezde Vladimir Cvetković kaže da mu je prošlogodišnji sastav delovao znatno bolje.

- Pitanje je da li su igrači koji su dovedeni u klub pojačanja. Ja ne znam njihove biografije i kako su igrali ranije, ali vidim ono što pružaju na terenu. A činjenica je da to nije dovoljno. Ja se ne sećam da je taj Van la Para nekada uklizao. Imam utisak da nisu dovoljno borbeni. Setite se Bena i kako je on igrao prošle sezone. Ona dva gola što je dao Salcburgu, to je samo zahvaljujući borbenosti, a toga sada nema. I čini mi se da je celokupna ekipa prošle sezone igrala borbenije, da je bila kompaktnija - ističe Cvetković za Informer.

Baš ih briga

Ono što pružaju nije dovoljno, taj Van la Para nikada nije uklizao
Vladimir Cvetković

Čovek koji je u Ljutice Bogdana bio generalni sekretar u vreme kada je osvojen Kup evropskih šampiona kaže da Zvezda jednostavno nije klub koji može da priušti vrhunske igrače.

- Ne verujem da bi neko namerno doveo lošeg igrača i dao pare za njega, jednostavno, nekada pogodite sa pojačanjima, nekada ne. Ono što je sigurno je da su ljudi koji vode Zvezdu želeli najbolje. Mi se jesmo podigli, ali Zvezda i dalje nije dovoljno atraktivan klub u Evropi da bi mogla da dovodi vrhunska pojačanja. Možda su u ovom trenutku to najbolji igrači koje možemo da dovedemo - ističe Cvele.

Cvetković dodaje i da će biti potrebno još mnogo vremena kako bi naši klubovi mogli da urade nešto u Evropi.

- Nisam ljut, ali me, kao i svakog zvezdaša, boli poraz. Daj Bože da se varam, ali mislim da ćemo mi još dugo prolaziti kroz ovakve stvari, jer, da se ne zavaravamo, ono sinoć su bila dva sporta. Totenhem je mnogo jači u svakom segmentu, ali jednostavno to je razlika između našeg i evropskog fudbala - zaključuje legendarni košarkaš, a potom i funkcioner.

Za domaću upotrebu

To su sve dobri fudbaleri koji mogu da pomognu da se dominira u Superligi, ali ništa više od toga
Dragoslav Stepanović

Nekadašnji fudbaler crveno-belih Dragoslav Stepanović kaže da je Zvezda dovela igrače koji mogu da posluže samo u domaćem šampionatu.

- Dovedena su pojačanja koja mogu da naprave razliku, ali samo u domaćem prvenstvu. Nije Zvezda toliko jaka da privuče igrače koji bi mogli da donesu kvalitet u Evropi. To su sve dobri fudbaleri koji mogu da pomognu da se dominira u Superligi, ali ništa više od toga. Mnogo će još vode proteći Dunavom i Savom pre nego što budemo u situaciji da dovodimo top-igrače - ističe nekadašnji trener nekoliko bundesligaških klubova.

Nerealna očekivanja

Stepi je konstatovao i da javnost u Srbiji često ima prevelika očekivanja i da je tako bilo i pred meč sa londonskim "pevcima".

- Ova utakmica je pokazala da smo mi još daleko od nivoa na kojem su vrhunske ekipe. Imamo taj običaj da mislimo da smo bolji nego što jesmo. I džaba Milojeviću što je uradio sve što treba da uradi. Napravio je takvu postavku da ekipa igra strpljivo, da čeka i dočeka svoje prilike. Ali nije ih iskoristila. A onda je napravila početničke greške, koje se u Evropi skupo plaćaju - podvlači Stepanović.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 4 godine

MA NISU NAMA PROBLEM STRANCI,NEGO NAŠI IGRAČI KOJI GENERALNO NEZNAJU IGRATI FUDBAL,ALI NE ŠTO NEMAMO TALENATA NEGO ŠTO NAŠI TRENERI TAKVE NE ŽELE U TIMU.ČAK NI U PETLIĆIMA ILI PIONIRIMA.DA SE KOD NAS RODI MESI NIKAD NE BI PROFESIONALNO ZAIGRAO FUDBAL,JER JE MALI,SLAB I ''DAVI LOPTU''.POGLEDAJTE KO NAM TRENIRA I SELEKTIRA DECU !!!SVE HALFOVI,ZADNJI VEZNI I BEKOVI.PA TI NISU NI SAMI ZNALI IGRATI,A KAKO ONDA DA TO NAUČI DECU

Svi stručnjaci

pre 4 godine

Молим новинара који је написао овај текст да напишше кога то Звезда или Партизан или било који наш тим да доведу за 500.000 до 1.000.000 евра и да тај буде бољи од ових које богати запад плаћа од 10 до 100 пута више. Јасно је свакоме да у једној од 10 утакмица може и да се ремизира или победи и то је крај. Више НИЈЕ ЛОГИЧНО! Али, новинари у то пишу из РАЗНИХ разлога. Зависи ко наручује и плаћа. Углавном како год окренете текст НЕМА СМИСЛА!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija