• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2019

08:42

OTKRIO SVE! Čović pričao o Teodosiću, Tomićevom odlasku, svađama, strancima, automobilima, stranovima...

Crvena zvezda

OTKRIO SVE! Čović pričao o Teodosiću, Tomićevom odlasku, svađama, strancima, automobilima, stranovima...

Podeli vest

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je o odlasku bivšeg trenera Milana Tomića, o potrazi za novim šefom struke, koja je završena dogovorom sa Draganom Šakotom

O detaljima raskida sa Milanom Tomić, prvi čovek Zvezde pričao je u intervjuu za portal "RSB":

- Posle utakmice protiv Krke u Novom Mestu, Milan se previše iznervirao, postao preemotivan i napravio grešku koju smo probali da saniramo. Dao je ostavku igračima u svlačionici. Ni on, ni bilo koji trener nije dogovarao dolazak u Zvezdu tako što se dogovarao sa igračima, već sa upravom. Kad smo se čuli posle toga, on je posle nekoliko minuta shvatio šta je uradio i rekao: 'Pogrešio sam' - objasnio je Čović.

KLJUČ JE U ODBRANI! Šakota upozorava pred dolazak Valensije!

TREBALO JE DA POVEDEM RAČUNA O TOM DETALJU! Šakota se izvinio Pavićeviću na košu u poslednjoj sekundi!

 

Predsednik crveno-belih potom je detaljno objasnio šta se desilo: 

- Imali smo tu noć razgovore i dogovorili smo se da izađemo pred igrače i da kaže da je to bio emotivni trenutak. To smo i uradili u ponedeljak i zakazali trening za utorak u 10 časova. Međutim, u ponedeljak kasno on je mene nazvao da se vidimo i posle toga mi je rekao da više zapravo ne može. Prema svojim kriterijumima pomislio je da je napravio grešku i da sumnja da može da bude autoritet prema igračima. Probali smo da manevrišemo, probali smo sve, ali mislim da je pogrešno terati čoveka da na silu radi nešto što je osetio da ne može da radi.

Foto: Starsportphoto

 



Predsednik Zvezde rekao je da je to jedina istina o odlasku trenera koji je prošle sezone na klupi crveno-belih osvojio ABA ligu i domaće prvenstvo.

- Dakle, nikakve svađe, međusobni sukobi, ni sa njim, ni sa igračima... Dogodilo se baš kako kažem. Inače, Milan je birao i tim u stručnom štabu, a i pravio je selekciju igrača. Nijednog igrača nismo doveli, a da ga nije tražio Milan.

PAVIĆEVIĆ LJUT NA ZVEZDU: Vratićemo vam na isti način, sad ćemo i mi kao Budućnost!

(FOTO) ŠAKOTA RAZMRDAO ZVEZDU! Crveno-beli na debiju novog trenera stotkom pregazili Mornar!

 

Zvezdina potraga za naslednikom nije trajala kratko, sve do dogovora sa Draganom Šakotom.

- Nije uopšte bilo lako naći trenera posle promene. Prvo, treba analizirati kakva smo sredina, kakav je naš ambijent, kakva je ABA liga i da li taj posao može da pokrije domaći ili strani trener. Naše razmišljanje je da je mnogo bolje da to bude domaći trener. Kad smo krenuli da komuniciramo i da tražimo domaće trenere, počeli smo od Saše Obradovića, a on je trener pod ugovorom u Monaku, ima ugovor do kraja sezone, nema 'izlaz' do kraja sezone. Onda smo radili i razmišljali da angažujemo Kokoškova, a on je trener pod ugovorom sa Sakramentom. Naravno tada su krenuli razgovori i oko njegovog angažovanja u reprezentaciji Srbije... Pričali smo posle toga sa Duškom Ivanovićem, koji je dao reč Bešiktašu i ni on nije mogao. Sve to smo obavljali u konsultacijama sa Pešićem i Božom Maljkovićem. Moja ideja je bila da u jednom trenutku razmišljamo i o Bogdanu Tanjeviću, međutim on se zahvalio i rekao da bi ipak trebalo neko nešto mlađi...

Za to vreme, crveno-beli su komunicirali i sa inostranim stručnjacima.

- Paralaleno smo pričali sa Barcokasom, Pjaniđanijem, imali smo priču sa Ćavijem Paskvalom, Pedrom Martinezom, ali smo prikupljali podatke kakvi su, jer je ovo specifična sredina i trener dolazi na selekciju koju nije pravio. Naravno u toj analizi trenera pisalo je i 'Dragan Šakota'.

Čović je rekao da je bilo razmatrano i da dođe mladi trener, ali da nije hteo da "nezasluženo drugi put ubija" Dušana Alimpijevića, kao ni da u tešku situaciju dovede Vladu Jovanovića, trenera FMP-a.

- Posle svih tih analiza došli smo do Dragana Šakote, obavili razgovor sa njim, iskusnim trenerom, bivšim selektorom... Zna šta znači pritisak rada u Zvezdi i dogovorili smo se i krenuli da radimo sa njim do kraja ove sezone i iduće sezone.

Pričao je prvi čovek Zvezde i o finansijskim zahtevima stranih trenera.

- Ti zahtevi su na standardnom nivou za strane trenere, koje imate ovde prisutne, od 500.000 pa naviše. Dobri automobili, dobri stanovi, od 80 kvadrata pa naviše, a neki su između redova i pominjali da bi bilo dobro da im date i neki procenat od transfera. Ne znam da li to neko ovde primenjuje, možda i primenjuje, ali to u Zvezdi ne funkcioniše na taj način, niti mi imamo te pare. Na osnovu svega što smo prošli, postalo je evidentno da je Srbija u deficitu sa trenerima i sa tim problemom ćemo se tek susresti.

SVI U EVROPI ZAVIDE ZVEZDI! Šakota pred Mornar o debiju na klupi srpskog šampiona!

BRANI TATA SINA SVOGA! Čović o napadima na Filipa: Mnogi hoće da ga oteraju, E PA NEĆE MOĆI!



Čović je priznao da je pri sklapanju aktuelnog tima pokušavala da angažuje i iskusne srpske internacionalce, ali da nije mogla da vodi finansijsku bitku protiv Himkija za Stefana Jovića ili Virtusa za Stefana Markovića. Takođe, pokušano je da se dođe i do Miloša Teodosića, ali...

- Milan Tomić je u tri navrata kontaktirao i Teodosićevog menadžera...Moramo da se okrenemo proizvodnji domaćih igrača, da pravimo igrače poput Gudurića, Dobrića, Davidovca...

Uz njih, na Malom Kalemegdanu pominjani su i Marko Simonović i Jaka Blažič, ali je procena trenera bila drugačija. Oni su potom otišli u Cedevita Olimpija.

Foto: Starsportphoto

 

Što se tiče dolaska novih ograča na Mali Kalemegdan, Čović kaže:

- Celu selekciju je pravio Milan Tomić, sad je krenuo Šakota pa ćeo videti da li će praviti izmene ili eventualno smanjenje rostera, s obzirom na to da imamo 16 igrača. Perperoglu će se vratiti u drugom delu decembra, videćemo sa Derikom Braunom u kakvom će biti stanju i da li će moći da odgovori zahtevima. Neće biti promene da se nešto mnogo menja i da se dovode ne znam kakvi igrači. Mislim da je za neke pozicije smišljena kampanja da smo u deficitu. Prepustimo to treneru - poručio je Čović.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija