• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

02.12.2019

07:15

SPREMA SE ČISTKA NA "MARAKANI"! Zvezda planira velike promene na zimu!

Crvena zvezda

SPREMA SE ČISTKA NA "MARAKANI"! Zvezda planira velike promene na zimu!

Podeli vest

Radiće metla u Crvenoj zvezdi! Tokom zimskog prelaznog "Marakanu" bi trebalo da napusti najmanje osam fudbalera, među kojima su i uzdanice tima, golman Milan Borjan i napadači Ričmond Boaći i Milan Pavkov!

Osim njih, čelnici crveno-belih pokušaće da se oslobode Milana Jevtovića, Hozea Alberta Kanjasa, El Fardua Bena, Veljka Simića i Srđana Babića.

Golman najskuplji


Borjana bismo pustili za dva miliona evra, naravno ako on bude želeo da ide
Izvor Informera iz Zvezde

Manje utakmica

Zvezda trenutno u prvom timu ima 30 fudbalera, a još 20 ih je pod ugovorom sa klubom, ali na pozajmicama. Beograđani će na proleće imati znatno manje utakmica nego jesenas, čak i ako prođu u nokaut-fazu Lige Evrope, pa je ideja rukovodstva da smanji igrački kadar i rastereti budžet za plate. Prema saznanjima Informera, prvi će Zvezdu napustiti Jevtović i Kanjas.

- Kanjas je doveden bez obeštećenja i on klub košta 500.000 evra godišnje, pa ako neko bude želeo da ga odvede za tu platu, rado ćemo ga pustiti. Nije pokazao ono što smo očekivali i samo ako bude hteo da ide, daćemo mu čiste papire. Slična stvar je i sa Jevtovićem, koji bi mogao da ode kao što su Filip Stojković i Vujadin Savić, bez obeštećenja. Dakle, od njih dvojice ne očekujemo zaradu - jasan je naš izvor.

Eraković i Gavrić prelaze u prvi tim

Ofanzivni vezista Željko Gavrić (18) i štoper Strahinja Eraković (18), koji trenutno nastupaju za Grafičar kao pozajmljeni Zvezdini igrači, od januara će biti sa crveno-belima. Ideja je da srpski šampion podmladi tim i okrene se omladinskoj školi, jer samo tako mogu računati na zaradu od prodaje mladih igrača. Takođe, veću minutažu će dobiti i ofanzivni vezista Veljko Nikolić (20), koji se već pridružio prvom Zvezdinom timu.

Najviše prihoda na "Marakani" očekuju od prodaje Milana Borjana, kao i dvojice napadača Boaćija i Pavkova.

- Nije tajna da je Borjan i ranije razmišljao o odlasku, mada je on jedan od najvažnijih pojedinaca u timu i ugovor mu važi do leta 2023. godine. Zbog toga ga ne bismo rado pustili, ali ako bude insistirao, a pritom dobijemo ponudu od oko dva miliona evra, prodaćemo ga. Slična stvar je i sa napadačima - ističe naš sagovornik.

U grupi onih koje Zvezda ne bi pustila bez obeštećenja jesu Ben, Babić i Simić. Najkritičniji je Ben, jer mu ugovor ističe u junu sledeće godine i klub mora brzo da reaguje.

- Važno je sad prodati Bena, mada zbog skorog isteka ugovora ne treba za njega očekivati više od pola miliona. Svakako je jedna od opcija pouditi mu novi ugovor, pa ga onda prodati za dva miliona evra, ali pitanje je hoće li igrač to hteti, jer kao slobodan igrač može da dobije više novca prilikom prelaska u novu sredinu. Za Simića i Babića nije realno očekivati velike pare, ali mladi su, pa može da se izvuče neko simbolično obeštećenje - objašnjava naš izvor iz Zvezde.

Potreban zadnji vezni

Dolasci će u Zvezdi zavisiti pre svega od odlazaka, ali prioritet je dovođenje fizički dominantnog zadnjeg veznog igrača. Procenjeno je da je takav tip fudbalera neophodan timu jer su crveno-beli u ovoj polusezni imali velikih problema u veznom redu, što se najbolje videlo u mečevima Lige šampiona. Shodno tome, stručni štab je procenio da je potreban igrač koji će da zatvori prostor ispred zadnje linije i koji je sposoban da iznese loptu napred.

Svi su na prodaju

Što se tiče ostalih prvotimaca poput Marina, Rodića, Degeneka, Milunovića i drugih, Zvezda želi da ih zadrži. Ipak, i oni su na prodaju, ali samo ukoliko klub dobije zadovoljavajuću ponudu.

- Zvezda i dalje živi pre svega od transfera. Zbog toga smo otvoreni za ponude i za ostale igrače - naglašava naš sagovornik.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gojle

pre 4 godine

Kako źive of transfera? Od uefa imaju €20m, a država im daje oko 1.5-1.8 more dinara godišnje, uz to i €1-1.3 m od svake domaće utakmice u LŠ.

tadija64ZEMUN

pre 4 godine

pa kupili ste 5(i slovima petoricu)zadnjih veznih,sve to na nagovor prevaranta od"trenera"(sve njegovi "igraci"i ljubimci)potrosene velike pare(za nase uslove,tesko zaradjene),pa sada nijedan nevalja i mora da se kupi bar jos jedan,pa koga vi zajebavate,u spisak za najuriti nemojte zaboraviti: prevaru od "trenera",jos njegovih ljubimaca previse placenih(za njih je previse i platu im davati) Ivanica,Tomanea,van laParlu,Gobeljica,Zandera,Jovancica,Garsiju.........

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija