• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.12.2019

19:56 >> 19:52

DRAMA U ZADRU I PORAZ ZVEZDE OD FENJERAŠA! Faje promašio pobedu, crveno-beli doživeli novi neuspeh!

Crvena zvezda

DRAMA U ZADRU I PORAZ ZVEZDE OD FENJERAŠA! Faje promašio pobedu, crveno-beli doživeli novi neuspeh!

Podeli vest

Košarkaški Crvene zvezde poraženi su od ekipe Zadra u meču 11. kola ABA lige sa 78:76 (14:20, 29:20, 17:18, 18:18) od poslednjeplasiranog tima na tabeli. Imali su gosti iz Beograda nekoliko prilika da utakmicu pošalju u produžetak, ali su Čović i Faje promašili svoje šuteve za izjednačenje odnosno pobedu gostiju

 

Crveno-beli su meč otvorili poenima Derika Brauna, ali je trojka Akoša Kelera donela prvu prednost Zadru. Nakon toga usledila je serija gostiju od 7:0 koju su pokrenuli Derik Braun i Branko Lazić svojim poenima. To je pomoglo šampionu ABA lige da održi prednost tokom prvih 10 minuta koja je otišla na u tom momentu maksimalnih "plus sedam".

ZVEZDA PRATI DVOJAC IZ PRIMORSKE! Nije samo Šiško, crveno-beli bi i Srbina iz Slovenije!

Vuković je sa dve brze trojke tokom druge četvrtine uspeo da vrati domaće u igru i vrati rezultatski egal, a onda Brajon Alen dovodi Hrvate u prednost po prvi put od početka meča na pola igre u drugoj deonici. Pogodio je Amerikanac trojku za odličnu serijui vođstvo 34:30.

Foto: ABA Liga/Zadar/Zvonko Kucelin

Međutim, tada Zvezda pokreće svoju seriju i sa 6:0 preko Boriše Simanića ponovo dolazi do prednosti u Zadru, da bi se domaći nakon toga konsolidovali i vratili utakmicu u egal. Na krlima sjajnog Alena Hrvati su u tim momentima pravili velike probleme evroligaškoj ekipi i na odmor otišli sa "plus tri".

Zadrani su uspevali da čuvaju prednost i tokom treće deonice uz pomoć raspucanog Alena, a kada je trebalo probudio se i nekadašnji igrač Mega Bemaksa Stefan Fundić. Problemi gostiju su se nastavili, ali su se pred kraj četvrtine ponovo probudili i vratili vođstvo. Pre svega zasluge ide Dejanu Davidovcu koji je sam iskreirao seriju od 6:0.

Foto: ABA Liga/Zadar/Zvonko Kucelin

Ipak, iako se tada očekivalo da gosti prelome meč, Dalmatinci su odgovorili na isti način. Došli su do sopstvene serije i učinili da se u poslednju četvrtinu uđe sa velikom neizvesnošču. 

U poslednjih 10 minuta gosti su ušli sa minusom od dva poena. Ipak, uspeli su se da se brzo razbude i ponovo dođu do prednosti. Opet je odličan bio Simanić koji je izneo veliki teret na ovom meču u odsustvu Lorenca Brauna. Međutim, ni to nije bilo dosta šampionu ABA lige koji je počeo da kleca. Uspeli su gosti da pobedu 75:73 i tada kreće prava drama. Trojka Berona donela je nerešen rezultat na minut pre kraja.

Mavra je poentira za prednost domaćih, a Filip Čović promašio izjednačenje. Do kraja je ostalo 35 sekundi, a Čović je ponovo propustio priliku da vrati svoj tim do nerešenog rezultata.Dobila je Zvezda priliku i za pobedu, ali ju je propustio Mohamed Faje šutem za tri poena u poslednjoj sekudni meča i Zadrani su stigli do drugog trijumfa u sezoni.

Kod domaćih Alen je briljirao sa 22 poena, dok je Mavra imao 18. U redovima Zvezde samo su Simanić sa 16 i Davidovac sa 11 poena bili dvocifreni.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

ZADAR - CRVENA ZVEZDA 78:76 (14:20, 29:20, 17:18, 18:18)

Hala: Krešimir Ćosić, Sudije: Tomislav Hordov, Uroš Nikolić, Radoš Arsenijević

 

18.00 - Utakmica je upravo počela!

17.45 - Crveno-beli se zagrevaju za meč:

Foto: Marija Stefanović

17.41 - Ekipa Zvezde u Zadar je stigla bez Lorenca Brauna koji je doživeo lakšu povredu protiv Baskonije u četvrtak. Pored njega u sastavu nema ni Statosa Perperoglua, dok se u sastav vratio Filip Čović.

17.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 11. kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde. Šampion Srbije ima priliku da pobedom u Hrvatskoj najavi odlazak u Moskvu na duel sa CSKA u Evroligi. Uz informer.rs pratite dešavanja iz Zadra.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bruka

pre 4 godine

Covica vratite u Fmp pa vi cete na kraju biti 8 u Aba ligi,ako ovako nastavite.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17