• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

18.12.2019

07:50

PITANJE SVIH PITANJA! Da li je (i zašto) Marko Marin problem Crvene zvezde? (ANKETA)

Crvena zvezda

PITANJE SVIH PITANJA! Da li je (i zašto) Marko Marin problem Crvene zvezde? (ANKETA)

Podeli vest

Završetak leta 2018. godine, navijači Crvene zvezde ne mogu da budu srećniji. Njihov tim ušao je u grupnu fazu Lige šampiona nakon više od dve decenije. Saznali su da će na "Marakanu" stići Liverpul, Napoli i Pari Sen Žermen, ali je pre skupocenih velikana u njihove živote ušetao mađioničar sa loptom

Nije preterano reći da je momak iz Gradiške mađioničar. Za taj epitet više nisu potrebni ni navodnici. Marko Marin zaista to i jeste. Od kako je došao u Zvezdu, tog poslednjeg dana avgusta i to baš kao šlag na tortu posle svih uspeha ekipe Vladana Milojevića tog leta, počeo je da diže stadion na noge. Davno "zvezdaši", posebno oni na zapadu Marakane, nisu tako često uzdisali nakon svakog drugog poteza jednog od igrača crveno-belih. Verovatno i jedini koji je to uspeo u ovoj deceniji, pored Marina, bio je Aleksandar Katai.

ŠTA ĆE REĆI DELIJE? ŽANDER MEĐU NAJBOLJIMA U SUPERLIGI! Statistika rekla svoje: Marin najbolji, tragičar iz Atine visoko plasiran!

Igrao je nekadašnji reprezenativac Nemačke sjajno tokom prošle sezone, bio strelac i prvog zvaničnog gola Crvene zvezde u Ligi šampiona na gostovanju u Parizu. Prodavao svoje "fore" najboljem defanzivcu sveta Virdžilu van Dajku na očigled krcate Marakane, "igrao" se sa defanzivcima koji vrede duplo više od čitavog tima Zvezde... Nema nikakvog pogovora da je Marin najbolji igrač koji je stigao u redove šampiona Srbije u ovom veku, ali...

Foto: FK Crvena zvezda

Nešto se promenilo ove sezone u igri Zvezde što je uticalo čak i na neumoljivog Nemca. Deluje da su crveno-beli izgubili srčanost koja ih je krasila tokom prethodne dve godine. Nestala je ona prepoznatljiva "glad" za pobedom. Mnogi su istakli da je to iščezlo odlaskom Vujadina Savića i Filipa Stojkovića koji su ostavljali poslednju kap znoja za dres koji nose, a njihova borbenost prenosila se i na ostatak ekipe.

Kapitenska traka sa ruke upravo Savića, prešla je na ruku Marka Marina i tu dolazimo do potencijalnog problema crveno-belih, ali i pitanja: Da li je Marko Marin pravi kapiten Zvezde?

Anketa


Nije mala stvar biti kapiten u bilo kom klubu, a naročito u jednom kakav je nekadašnji šampion Evrope. Takvu čast imali su mnogi, ali malo ko je bio tako igrački potkovan i "proveren" kao Marin. Ipak, na stranu njegovi igrački kvaliteti, oni su nesporni, ali deluje da traci nije mesto oko Marinove ruke. Zašto? Pa, hajde da potražimo odgovor.

Jedna reč - liderstvo. Ako si dobar igrač, ne znači da si dobar lider. Nedavno je Žoze Murinjo pričao o danima kada je bio trener Porta, o sezoni koja je donela Portugalcima trofej Lige šampiona. "Posebni" je tada za kapitena imao Horhea Kostu. Lepo je Žoze primetio da se lideri ne stvaraju, niti kupuju - oni se rode, a kada imate jednog u ekipi, tada ste u prednosti nad ostalima. Otkrio je i anegdotu kada je Kosta uspeo da odradi njegov posao i za dva minuta očita bukvicu ekipi koja se posle 2:0 na poluvremenu vratila na teren i pobedila sa 3:2.

Foto: Starsportphoto

Mnogi ne vole Murinja, ali ovde je, čini se, zaista upravu. E sada, opet se vraćamo na Marina. Teško je reći da li Nemac poseduje to u sebi. Nedavno je nastala polemika oko penala Tomanea, koji je upravo on trebao da izvede, ali očigledno iz straha nije mogao da preuze tu odgovornost. Onda i gurkanje od strane Marka Gobeljića kada je kapiten potonuo nakon primljenog gola u Pireju. Da li kapiten tako postupa? Na ovo pitanje možete i sami da odgovorite.

Kapiten ne mora da bude Srbin, setimo se Mičela Donalda, ali je snažni Holanđanin imao neki gen vođe u sebi. Čak iako nije pričao srpski kako bi trebalo, umeo je svoju energiju da prenese na saigrače. O Vujadinu Saviću nema potrebe pričati.

Foto: Starsportphoto

Postoji polemika između navijača da bi Milan Borjan trebao da bude ne zamenik, već glavni kapiten. Ako neko tokom 90 minuta utakmice bodri svoje saigrače, onda je to sigurno odlični Kanađanin, ili čak Miloš Degenek koji u sebi ima taj srpski inat koji ume da proradi kad treba.

Posle svega, da li je Marin u neku ruku onda i "problem" Zvezde. Baš problem sa navodnicima, jer omaleni vezista ni u kom slučaju ne može da se ospori, osim možda upravo u liderstvu.

Pitamo vas, šta vi mislite, ko bi trebao da bude kapiten Zvezde ili je sadašnji izbor trenera Vladana Milojevića opravdan?

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 4 godine

PREVIŠE JE STRANACA A ONI NE IGRAJU SRCEM VEĆ ZA NOVAC. TU JE PROBLEM. NAŠI GINU A ONI SU BLEDA SENKA. IZUZETAK MARIN I BEN

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija