• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

19.12.2019

07:15

SPREMAJU SE OTKAZI U ZVEZDI! Zvezdini stranci podbacili, trojica prva na listi za odlazak!

Crvena zvezda

SPREMAJU SE OTKAZI U ZVEZDI! Zvezdini stranci podbacili, trojica prva na listi za odlazak!

Podeli vest

Sprema se čistka na Malom Kalemegdanu, a prvi na udaru biće stranci od kojih se mnogo više očekivalo! Najviše su podbacili Derik Braun, Mohamed Faje i Majkl Odžo i njima trojici bi uskoro bi mogli da bude uručen otkaz.

Crveno-beli su veoma ambiciozno ušli u ovu sezonu, doveli nekoliko zvučnih evroligaških imena, ali kockice se nisu poklopile onako kako su na Malom Kalemegdanu želeli. Zvezda je u ovu sezonu ušla sa čak osmoricom stranaca i ispostavilo se da je možda baš to najveći problem za srpskog i regionalnog šampiona.

Puklo posle Zadra

Poraz od fenjeraša u ABA ligi, ekipe Zadra, proteklog vikenda otvorio je Pandorinu kutiju. Da će biti promena, moglo se naslutiti iz izjava kapitena Branka Lazića posle susreta u dvorani "Krešimir Ćosić".

- Ovo je velika sramota i nepoštovanje prema klubu i ljudima oko kluba, a na kraju krajeva i prema sebi. Nismo iskreni i svesni gde se nalazimo, moraćemo da vidimo šta dalje. Kada kažem nismo iskreni, mislim na pristup meču, dresu koji nosimo... Nismo fer prema ljudima u klubu. Nama je ABA liga mnogo važnija do Evrolige, a to očigledno ovde neki ne shvataju. Kao što sam rekao, moraćemo da vidimo šta i kako dalje - rekao je Lazić posle poraza od Zadra.

Promena na klupi je već izvršena. Posle Milana Tomića i Andrije Gavrilovića, na mesto trenera doveden je Dragan Šakota. Dolazak iskusnog stručnjaka je u prvi mah doneo boljitak u igri, ali to je bilo kratkog daha. Pošto promena trenera nije u potpunosti urodila plodom, čelni ljudi crveno-belih odlučili su se na rekonstrukciju igračkog kadra.

Potraga za plejmejkerom i dalje traje

Crveno-beli traže pojačanje na poziciji plejmejkera, ali klub neće po svaku cenu dovoditi novog organizatora igre. Lorenco Braun se oporavio od povrede, kao i Filip Čović, tako da će Zvezda dovesti igrača samo ako se ukaže dobra prilika. Žan-Mark Šiško iz Primorske, inače najbolji asistent u ABA ligi, slovio je za prvog pika crveno-belih, ali dogovor još nije na vidiku.

Dok se čeka potpis Marka Jagodića Kuridže, na Malom Kalemegdanu kovertiraju i otkaze.

- U Zvezdi su uvideli da je nekolicina stranaca potpuno podbacila, jednostavno nisu ispunili očekivanja. Pre početka sezone se pričalo da je ovo možda i najbolje odrađeni prelazni rok, ali prema onome što su pojedinci do sada pokazali, to je daleko od istine - kaže izvor Informera iz kluba.

Naš sagovornik otkriva da su najbliži otkazu Derik Braun, Majkl Odžo i Mohamed Faje.

- Mnogo se očekivalo od Derika Brauna, koji je uz Džejmsa Gista trebalo da bude najveće pojačanje crveno-belih. Međutim, nije doneo Zvezdi ono zbog čega je doveden. Mučile su ga povrede, ali i kada bi bio spreman, retko je pokazivao ono što ga je ranijih sezona krasilo u Evroligi - ističe naš sagovornik.

Dženkins siguran

Evidentno je i da treći mandat Čarlsa Dženkinsa u crveno-belom dresu ne protiče onako kako su se na Malom Kalemegdanu nadali.

- Uz Derika, najviše su podbacili Mohamed Faje i Majkl Odžo. Može se očekivati da bar dvojica napuste klub, a ukoliko dođe Jagodić Kuridža, otkaz bi mogla da dobiju i sva trojica. Dženkins nije na nivou na kom su navijači Zvezde navikli da ga gledaju, ali zbog svega što je uradio u prethodna dva mandata i dalje ima kredit u klubu - zaključuje naš sagovornik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Пустите НАШУ ДЕЦУ да већ једном заиграју...! Зашто купујете навиксану - "фалш" робу...?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija