• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.12.2019

11:17

UBAČENE GRUPE IZ DRUGIH TABORA RUŠE KLUB, ŠIRE DEFETIZAM...Zvezda se oglasila: Znamo ko i znamo za koga rade! Objavićemo imena!

Crvena zvezda

UBAČENE GRUPE IZ DRUGIH TABORA RUŠE KLUB, ŠIRE DEFETIZAM...Zvezda se oglasila: Znamo ko i znamo za koga rade! Objavićemo imena!

Podeli vest

Crvena zvezda je u Areni savladala Olimpijakos (88:81) posle preokreta, ali je pobeda pala u drugi plan zbog atmosfere u dvorani

Deo navijača je zviđao Filipa Čovića, bilo je i provokativnih parola u publici, pa se nakon utakmice više pričalo o tome, nego o novom uspehu u Evroligi.

Kapiten Branko Lazić nije ćutao posle meča, kao ni trener Dragan Šakota, a klub je, na kraju, povodom svega toga objavio i saopštenje, koje prenosimo u celosti:

- Klub ovom prilikom želi da se zahvali delijama na velikoj podršci i velikom delu publike koji su bodrili naš tim tokom cele utakmice, i kada nije išlo i kada su košarkaši Crvene zvezde napravili veliki preokret. I došli do velike pobede.

Međutim, veliku mrlju na ovu pobedu bacilo je odvratno ponašanje nekoliko organizovanih manjih grupa pojedinaca koji su zviždali pojedinim igračima našeg tima, Filipu Čoviću i Džejmsu Gistu.

ČOVIĆ U KLINČU SA NAVIJAČIMA! Ovako je reagovao prvi čovek Zvezde posle vređanja Filipa Čovića! (VIDEO)

KAPITEN SASUO NAVIJAČIMA SVE U LICE! Branko Lazić objasnio "delijama" kako se navija! (FOTO)

 

 

Ovom prilikom kao klub najoštrije osuđujemo ponašanje instruiranih i organizovanih manjih grupa pojedinaca koji očigledno smatraju da su iznad kluba i koji konstantno stvaraju negativnu atmosferu na našim utakmicama, zvižde pojedinim igračima koji svojim ponašanjem ničim nisu izazvali niti zaslužuju takvu reakciju. Već nedeljama ukazujemo da su ti pojedinci organizovani, zna se i od koga i za koga, sa ciljem da ruše klub, šire defetizam i dezinformacije, sakrivajući se iza nekakve navodne želje da pomognu Crvenoj zvezdi. Ti i rezultate takvih smo videli pre 2011. kada se Crvena zvezda gotovo ugasila. Neki od njih, sada vode pojedine portale i medije. Rezultat svega je „atmosfera" u kojoj je stvoren ogroman pritisak na igrače Crvene zvezde, u kojoj se zviždi i ironično aplaudira „svojim" igračima???

Foto: Starsportphoto

 

 

Sada je već postalo očigledno da to rade organizovane ubačene grupe, prvo one kojima je interes iz nekih drugih tabora da sruše ovakvu Crvenu zvezdu, ali tu ima i onih „lojalnih Zvezdaša" koji ne mogu da istrpe „godine Crvene zvezde" i čine sve da sruše klub koji je uspeo da se vrati na mesto koje zaslužuje nakon godina u kojima je bio devastiran i sveden na nivo pukog epizodiste. Ovo što se dešava danas je samo finale medijske kampanje u pojedinim medijima, za koje se dobro zna čiju „mrežu" predstavljaju i za čije interese rade. Zato pozivamo sve dobronamerne Zvezdaše da na takve provokacije za koje imamo sve podatke, i koje ćemo prezentirati javnosti uskoro, ne nasedaju, već da takvim pojedincima uskrate mogućnost da budu u hali, destabilizuju klub na ovaj način stvarajući atmosferu koji predstavlja sramotu svih nas. Ova epizoda samo predstavlja vrhunac davno zamišljenog plana da se konačno i nepovratno destabilizuje klub. Uglavnom su „anonimni". Međutim, ako misle da su anonimni, pogrešili su.

Foto: Starsportphoto

 

Crvena zvezda obaveštava javnost da u takvim uslovima i „ambijentu" koji veštački stvaraju organizovani pojedinci više neće igrati utakmice. Jer je praktično nemoguće u takvoj atmosferi da mogu da se dobijaju utakmice, a posebno ne ovakve teške, i sa rivalima koji su najvećeg evropskog kvaliteta. To je i zajednički stav celokupnog igračkog kadra i stručnog štaba KK Crvena zvezda, koji će se tim povodom obratiti javnosti u narednim danima i obrazložiti svoj stav oko nezabeležene situacije na koju se o kratko osvrnuo i kapiten Branko Lazić i saopštio medijima nakon utakmice:

„Što se tiče meča čestitke ekipi na pobedi i na odličnoj igri u drugom poluvremenu što je dovelo do trijumfa, to je što se tiče utakmice", rekao je Lazić i sam nastavio.

"A što se tiče svega ostalog što se dešavalo pre meča i u toku meča, u vezi našeg saigrača Filipa Čovića, želim da poručim - i to ćemo uskoro izaći zajedno kao cela ekipa - ovo je poslednji put da igramo u ovim uslovima pred našim navijačima!".

NAVIJAČI ŽESTOKO NALJUTILI DŽENKINSA! Nije mogao da ćuti, razočarali su ga!

KAPITEN SASUO NAVIJAČIMA SVE U LICE! Branko Lazić objasnio "delijama" kako se navija! (FOTO)

 

Konačno naša dužnost kao ozbiljnog kluba je da saopštimo i ovo - Od 2011 godine, pa do danas,  ko će biti u timu,  ko će i koliko igrati, je isključivo odluka trenera i stručnog štaba. To je njihov posao za koji su plaćeni.  Međutim, dobro osmišljena mreža i kampanja raznih limarskih radionica i jutjub emisija u koju se uključuju dokazani mrzitelji Zvezde ( čije ćemo podatke takođe objaviti) se trudi svim silama da „objasni" javnosti da je istina drugačija? Međutim, objašnjenje je jednostavno - ovo je dugo i dobro zamišljena strategija za rušenje Crvene zvezde. Kada već  u prethodnim godinama nisu prošle priče o „bankomatima" i mezimčetu ove države, finansijskom iscrpljivanju, iznošenju raznih neistina o radu našeg kluba. I uglavnom dolaze od „lažne opozicije" i onih koji su navodno dobijajući manje, uvek imali više?

Foto: Starsportphoto©

 

 

Konačno, KK Crvena zvezda mts uvek je isticao da svaki pojedinac kupovinom svoje karte pomaže lakšem radu i funkcionisanju kluba. Međutim, time što je neko kupio kartu, ne znači da je kupio i pravo da vređa i leči frustracije nad igračima kluba koji podržava, jer ni igrači, ni stručni štab, ni uprava nisu nečiji džak za udaranje. Već deo sistema koji je u tome što radi najbolji na ovi prostorima već godinama unazad. Takvi koji bi da leče svoje nezadovoljstvo, nisu ni navijači ni simpatizeri! Pravi naziv za njih iz pristojnosti nećemo izgovoriti - kaže se u saopštenju Zvezde.

 

 

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)
Politika

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je Republika Srpska opedeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH i da to ne narušavaju njeni funkcioneri i institucije već godinama delovanje visokih predstavnika i sprega stranih i bošnjačkih sudija u Ustavnom sudu BiH.

28.03.2024

12:43

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija