• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2019

09:41

TEK SE SPREMA OLUJA! Čović OTKRIO kakvu kaznu očekuje, a onda zagrmeo: Srbija može da napravi ligu i bez ABA!

Crvena zvezda

TEK SE SPREMA OLUJA! Čović OTKRIO kakvu kaznu očekuje, a onda zagrmeo: Srbija može da napravi ligu i bez ABA!

Podeli vest

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović još jednom se osvrnuo na događaje proteklih dana u Crnoj Gori i objasnio razloge zbog kojih je doneta odluka da tim ne ode u Podgoricu na utakmicu 13.kola ABA lige protiv Budućnosti

ABA liga je šturo poručila da će javnost biti obaveštena o koracima koje bude preuzela. Liga bi sporni meč mogla da registruje službenim rezultatom 20:0 za Budućnost, pa je Čović pričao i o potencijalnoj kazni koja očekuje srpskog šampiona.

KONAČNO - OVO SU SVI ČEKALI! ABA liga se oglasila oko utakmice Budućnosti i Zvezde!

DA LI JE MORAČA NOVI MAKSIMIR? Vučić govorio o tome da li ga dešavanja između Zvezde i Budućnosti podsećaju na haos u Zagrebu!

 

- Ovakav slučaj ne postoji, ove namere nisu bile slučajne. Imali smo avion rezervisan u subotu, odložili smo zbog nemira, zakazali smo novi let i sve vreme pratili bezbednosnu situaciju, ne želeći da upadnemo u zamku zbog tamošnjih problema. Maltene smo krivi što smo živi, ni sad ABA liga nije dala stav, samo je na zvaničnom sajtu napisano bićete blagovremeno obavešteni. To je veoma neodgovorno, nisu doneli nijednu odluku - kazao je u Jutarnjem programu RTS Čović, a potom nastavio:

- Mi smo pomerali odlazak do 13.40, spremni smo bili da uzmemo i čarter let. Kompletan scenario je napravljen za Podgoricu, na poslednjoj sednici Skupštine ABA lige, iz Budućnosti su pretili direktoru Zvezde rečima "osvetićemo se".

CRNOGORCI BRUJE: Budućnost pobedila Zvezdu službenim rezultatom 20:0!

POJAVILI SE SNIMCI IZ "MORAČE"! Zvezde nema, a evo šta rade košarkaši Budućnosti (VIDEO)

 

O tome kakvu kaznu očekuje, Čović je rekao: 

- Nikakvu, mogu šta god hoće da urade, mi ćemo se boriti, na Skupštini ABA lige ćemo prodiskutovati. Ne želimo da kroz sport pravimo probleme koji će doneti posledice.

Nije u ponedeljak na konferenciji za medije isključio istupanje iz lige. 

- Srbija može da napravi respektabilnu Košarkašku ligu i bez ABA lige. Pisali smo i Evroligi, za nastalu situaciju, svi su obavešteni kakav je scenario pripreman, ne želimo da bilo šta stavimo na stranu.

SLUČAJ SEKRETARICE VANJE! Čović: Ona često ima običaj da uzme ingerencije Predsedništva!

(VIDEO) DRŽAVA NAM NIJE ZABRANILA! Čović: Ne rušimo ABA ligu, ali ne možemo ovo da trpimo! Jedna razbijena glava vredi mnogo više od utakmice!

 

Zvezda nije otputovala u Podgoricu zbog bezbednosnog rizika, a predsednik kluba je obrazložio razloge koji su uticali na donošenje takve odluke.

- Videli smo šta se već nekoliko dana događa u Podgorici i u celoj Crnoj Gori. Naravno, bilo je velikih sukoba i sa policijom, između građana i policije, situacija se i dalje komplikuje. A ono što smo mi dobili još dodatno kao najavu to je da su mogući međunacionalni sukobi zbog usvajanja ovog zakona o slobodi veroispovesti. I da nas čeka, verovatno, vrlo interesantan performans u samoj hali „Morača", na osnovu bezbednosnih informacija ili bezbednosne procene koju smo dobili od naših nadležnih organa. Crnogorski organi su rekli da je to sve u redu i sve bezbedno, međutim nije tako davno bilo, to je bilo 17. aprila ove godine kada smo od istih crnogorskih organa Uprave kriminalističke policije, direktora Veljovića, dobili da je sve bezbedno, a onda svi znate šta nam se dogodilo. Tako da naša procena je zasnovana na našim saznanjema, naših državnoih organa, i mislim da uopšte ništa nismo pogrešili. I da ponovim, jedna razbijena glava ne vredi ni dva boda ni ABA lige ni Evrolige - istakao je Čović.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
branko1

pre 4 godine

Dokle će bre ta sačica jada da za **bava Srbiju.Dosta nam je vise I tih crnogoraca I tih hrvata.Neka se gone I neka se između sebe zaje**vaju,a nas neka ostave na miru.Dosta nam je vise tih idiota

MilosObilic1389

pre 4 godine

Док је народ српски на барикади...Нема разлога за параду...!! Исправна одлука... Не треба давати подршку антисрпској власти, макар ни посредно...! Постоји нешто важније од утакмице - ЧАСТ...!!

Boris Nikolic

pre 4 godine

Pa ti si prvi poleteo da igras ABA ligu, unistio si srpsku ligu

Luka

pre 4 godine

Ti ćeš da pričaš ko će šta će i koje lige će da igra...

milan

pre 4 godine

odpamtiveka srbija je vukla na svojoj grbaci i ustase i slovence -makedonce -crnogorce i zato i dan danas ispasta dosta sa tim srbija treba da gleda sebe i sve u srbiji koji postuju srbiju bez obzira na veroispovest

Volim crno bele

pre 4 godine

?????a kad ste harali ABA ligom nisi tako pricao i da je tada bila ova situacija ne bi ni za zivu glavu dozvolio da se ne odigra utakmica?????ko te nezna puno bi te platio???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija