• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2020

12:45

HRVAT MI JE POMAGAO KAD NISAM IMAO NOVCA, ŽIVEO SAM NA -40! Emotivna ispovest miljenika Zvezdinih navijača!

Crvena zvezda

HRVAT MI JE POMAGAO KAD NISAM IMAO NOVCA, ŽIVEO SAM NA -40! Emotivna ispovest miljenika Zvezdinih navijača!

Podeli vest

Košarkaš Crvene zvezde Vladimir Štimac dao je prilično emotivan intervju za litvanske novinare gde je priznao mnoge do sada nepoznate detalje iz njegove bogate karijere

Crvena zvezda je nedavno igrala sa Žalgirisom u Evroligi što je bio idealan povod za Litvance da se prisete perioda od 2005. do 2008. kada je Štimac nosio dres slavnog kluba iz Kaunasa.

SKANDAL! ŠTIMAC POLUDEO ZBOG NAVIJAČA: Neće nam niko VREĐATI PORODICU! Imaćete problem sa mnom, NE DOLAZITE NA UTAKMICE!

Mnogo sam voleo da jedem. Dešavalo mi se da odem u Srbiju na odmor i da se za deset dana vratim sa pet kilograma viška. Uživao sam u hrani. Samo sam jeo i jeo - poručio je na početku velikog intervju Vladimir Štimac.

Foto: Starsportphoto

Litvanskim ugostiteljima je bio poznt koliko i novim saigračima u Žalgirisu i školi Arvidasa Sabonisa.

- Ja sam za ljude iz jedne pekare bio najvoljeniji komšija. Išao sam tamo svakog dana. Samo bih pokupio kesu koju si mu ostavljali. Stavim je u ranac, platim i odem. I tako iz dana u dan.

Štimac je proveo tri godine u Litvaniji, a iako nije bilo lako igrač Zvezde smatra da je iskustvo koje je poneo iz Kaunasa bilo dragoceno.

- Dešavalo se da u Litvaniji bude i -40. Stvarno je teško živeti u tim uslovima. Voleo bih da vidim da mladi igrači češće prolaze kroz ovakve situacije. Naravno, pričam o zdravom košarkaškom okruženju. Onda vas okolnosti nauče disciplini i osnovama košarke.

Štimac je svakodnevno radio sa jednim visokim čovekom velikih brkova. Reč je o Kazisu Petkavičijusu, treneru koji je imao veliki uticaj na karijeru visokog Srbina. Svakodnevno su se družili, jer su živeli u komšiliku. Vremešni trener je vozio Štimca na treninge, i ne samo to.

- Jako bih voleo da ga sada vidim i javno mu se zahvalim na svemu šta je uradio za mene. Nikada nisam video da je bio loše raspoložen. Imao je mnogo godina. U tom trenutku 70, ali je izgledao kao da ima 20 manje. Uvek je bio tu za nas. Stalno nam je pokazivao kako treba da igramo ispod koša. Njegova metodologija se zasnivala na staroj školi, ali je učinio da svi budemo bolji.

Foto: Mega leks/Ivica Veselinov

Pomenuti Petkavičijus je preminuo, ali Štimac je mnogo vremena u intervjuu posvetio njegovom liku i delu.

- Bio je čovek pun anegdota. Znao je da ranije dođe po mene kako bi zagrejao automobil. Radio je to kako se ja ne bih smrzao. Stalno smo pričali, bio je čovek pun anegdota. Voleo sam da pričam sa njim. Veliko poštovanje.

U vreme dok je igrao za mladi tim Žalgirisa Štimac je upoznao još jednog čoveka čije ime izgovara sa velikim poštovanjem. Reč je o nekadašnjem reprezentativcu Hrvatske Marku Popoviću.

- Dešavalo mi se da ostanem bez novca. Žalgiris mi je dao klupski automobil, ali ja nisam imao pare za gorivo. Bilo me je sramota da zovewm roditelje. I onda sam nazvao Marka Popovića. Rekao sam mu da sam ostao bez para. On je bio smiren. Odmah mi je pozajmio novac i rekao da ne treba da brinem. Od njega sam naučio mnogo. Savetovao mi je kako da se ponašam sa novcem i da ne pravim gluposti.

Znao je Popović i da ga disciplinuje.

- Otvoreno mi je jednom prilikom rekao da sam prev iše debeo i da moram da smršam. Disaciplinovao me je. Jednom prilikom me je izribao na treningu. Govorio je da se nisam ni oznojio i šta je uopšte radim u životu. Bio mi je od velike pomoći i to neću nikada da zaboravim.

Bonus video:

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Поповић - Хрват...? Да је "Фратровић", "Фратрић", или; " Фра - Брне"...? Па још и да поверујем...!

Series

pre 4 godine

Ti si verovatno dobar covek ali jako los kosarkas...poz

lakomije

pre 4 godine

Nebitno meni je Stimac ok. Po ocu srpski hrvat po majci srbin koliko sam upoznat.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija