• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

03.02.2020

07:15

ZVEZDAŠI ĆE PRVI PUT NAVIJATI ZA PAOK! Evo zbog čega će se crveno-beli nadati tituli solunskog tima, razlog je JAKO BITAN!

Crvena zvezda

ZVEZDAŠI ĆE PRVI PUT NAVIJATI ZA PAOK! Evo zbog čega će se crveno-beli nadati tituli solunskog tima, razlog je JAKO BITAN!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde polako, ali sigurno privode kraju pripreme za nastavak sezone. Sa 11 bodova više od Partizana "zvezdaši" veruju da će njihov tim odbraniti titulu te da ih na leto ponovo čeka napad na Ligu šampiona. Ukoliko treći put za redom crveno-beli osvoje Superligu, mogu se nadati mnogo lakšem putu do elite

 

Svi se u crveno-belom taboru, kako uprava tako i navijači, nadaju da će krajem maja meseca Crvena zvezda ponovo podići pehar domaćeg šampionata i treću godinu za redom potvrditi dominaciju u srpskom fudbalu.

ZVEZDA NE PUŠTA NAPADAČA! Crveno-beli odbili 2.000.000 evra!

Ukoliko se to desi, Zvezda na leto čeka pohod ka novom plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona.  Ovoga puta put ka eliti biće mnogo, mnogo lakši, a mogao bi da bude i još lakši ukoliko se poklope "kockice". 

Foto: Starsportphoto

ŠAMPION SRBIJE POČINJE OD DRUGOG KOLA

Zahvaljujući dobrim rezultatima prethodnih godina, kako Crvene zvezde, tako i Partizana (doprineli i Radnički, odnosno Čukarički) Superliga Srbije napredovala je na listi nacionalnih šampionata pa je tako omogućeno šampionu države da kvalifikacije za Ligu šampiona počne od drugog, a ne od prvog kola, kako je do sada bio slučaj.

To znači da bi u ovom slučaju Crvena zvezda (prvi na tabeli Superlige) kvalifikacije za elitno takmičenje počela dve nedelje kasnije nego što je to bio slučaj do sada.

Foto: reuters

ZVEZDA POVLAŠĆENA U DRUGOM, A MOŽDA I TREĆEM KOLU

Tokom prethodne dve sezone "zvezdaši" su drhtali tokom žrebanja kuglica u Nionu tokom kvalifikacionog perioda. Bilo je sigurno da će crveno-beli biti u "boljem" delu žreba u prvom kolu, ali je za preostala morala da se nada pomoći ostalih ekipa.

Anketa

Tako je recimo u sezoni 2018/19, crveno-beli na žrebu za drugo kolo bili nepovlašćeni te su izvukli pobednika duela Suduva - APOEL. Na sreću Zvezde Litvanci su priredili iznenađenje pa je šampionu Srbije bio olakšan posao.

Međutim, odličnim igrama u Evropi koeficijant ekipe iz Ljutice Bogdana povećavao se iz sezone u sezonu i sada je došao do brojke koja GARANTUJE Zvezdi povlašćeno mesto u drugom kolu. Jesu crveno-beli bili povlašćeni i prošle sezone, ali sve zahvaljući raspletu u ostalim šampionatima gde su "jače" ekipe ostale bez titule (primer Jagelonije u Poljskoj, Kluža u Rumuniji...).

Foto: Reuters

Dakle, za drugo kolo crveno-beli su sigurni, a šta je sa trećim?

Po trenutnom stanju stvari Crvena zvezda nalazi se jedno mesto do statusa povlašćenih ekipa u trećem kolu, a da bi se pomerila među povlašćene mora navijati ni manje ni više nego za PAOK! Poznato je kakav je odnos srpskog šampiona i grčkog Olimpijakosa, odnosno Partizana i solunskih crno-belih, ali će ove godine "zvezdaši" morati da se nadaju tituli PAOK-a! Ako se pitate zašto, razlog je jednostavan...

 

 

Olimpijakos ima veći koeficijent od crveno-belih i ukoliko bi klub iz Pireja osvojio titulu, Zvezda bi se automatski preselila među nepovlašćene ekipe. Sa druge strane, ako PAOK uspe da odbrani tron crveno-beli će se naći među povlašćenim timovima u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Dakle, možda i po prvi put "zvezdašima" će biti draža crno-bela od crveno-bele boje, ukoliko im je na prvom mestu dobrobit svog kluba.

Foto: Starsportphoto

ZVEZDAŠE VIŠE NE ZANIMAJU POLJSKA, RUMUNIJA, AZERBEJDŽAN, ŠVEDSKA...

Prethodnih sezona "zvezdaši" su sa pažnjom pratili dešavanja u Poljskoj, Rumuniji, Azerbejdžanu, Bugarskoj, Kazahstanu...

Zahvaljujući dobrom koeficijentu Zvezda je u prethodne tri sezone uspela da skupi dovoljno bodova da preskoči sve rumunske i poljske timove, a listi šampionata gde crveno-bele neće zanimati ko će biti šampion (svi imaju manji koeficijent) pojavilo se i azerbejdžansko jer je Karabah sada iza Zvezde po broju bodova.

Takođe, BATE Borisov je dodatno olakšao posao timu Dejana Stankovića jer je ostao bez titule u Belorusiji (Dinamo Minsk postao šampion) pa je Zvezda dodatno napredovala.

Foto: reuters

GDE POSTOJE PROBLEMI, A GDE DODATNA ŠANSA?

Dakle, sadašnje stanje stvari je kao što smo pomenuli - Zvezda se nalazi među povlašćenim ekipama u trećem kolu kvalifikacija. Da bi ostala na toj poziciji potrebno je (pored titule PAOK-a) da Kopenhagen ne osvoji titulu u Danskoj gde Mitjiland ima četiri boda više od ekipe koju su crveno-beli eliminisali ove sezone u trećem kolu.

Pored danskog prvenstva Zvezda mora da se nada da APOEL neće uspeti da se vrati iz nokdauna na Kipru i preotme prvo mesto Anortozisu (pet bodova više od APOEL-a), odnosno da neko od upravo Anortozisa, Omonije ili Apolona postane šampion Kipra.

 

Zvezda navija za LASK, Rendžers, Sent Galen...

Škotska je dodatna prilika Zvezde, odnosno preporođeni Rendžers koji diše za vratom Seltiku. Crveno-beli će se nadati titulu ekipe Stivena Džerarda koja je već jednom ove sezone savladala "kelte".

U ostalim šampionati postoje šanse za iznenađenje i "poklon" Zvezdi, ali su one jako male. Jedna od mogućih senzacija mogla bi da bude Bugarska, odnosno da ekipa Levskog konačno "smakne" sa prestola Ludogorec za kojim trenutno zaostaje pet bodova.

Još jedna od potencijalnih šansi za crveno-bele jeste šampionat Švajcarske. Bazel i Jang Bojs su definitivno ispred Zvezde po koeficijentu, ali ne i Sent Galen koji je proteklog vikenda savladao Bazel u gostima i izjednačio se sa Jang Bojsom na čelu tabele. Ukoliko nastave sa sjajnim igrama i uspeju da dođu do titule, poguraće šampiona Srbije još jedno mesto napred.

Takođe, šampion Srbije pomno će pratiti i dešavanja u Austriji, gde je posle dosta godina LASK u opasnoj nameri da "skine" šampionsku krunu Salcburgu. Ekipa iz Mocartovog grada ima samo dva boda više od tima iz Linca, a ukoliko ostane bez titule i preda je LASK-u, crveno-beli će napredovati za dodatn mesto.

Ovako izgledaju tabele šampionata koja interesuju zvezdaše:

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Foto: Starsportphoto

Dakle, kada se sve sabere i oduzme, Zvezda ima dobre šanse da bude povlašćena u prva tri kola kvalifikacija. Naravno, za eventualni plej-of ne treba trošiti reči. Tu je jasno da šampion Srbije ide među nepovlašćene ekipe.

Sigurno da će "zvezdaši" pratiti razvoj situacije u pomenutim šampionatima širom Evrope, ali će pored toga verovati u Dejana Stankovića i ekipu i nadati se da ne ispuste 11 bodova prednosti ovog proleća.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija