• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

12.02.2020

09:51

OGROMAN FINANSIJSKI PROBLEM! Zvezda daje 2,6 miliona na škart!

Crvena zvezda

OGROMAN FINANSIJSKI PROBLEM! Zvezda daje 2,6 miliona na škart!

Podeli vest

Uprava Crvene zvezde potrošiće čak 2.610.000 evra na plate trojice igrača koje je trener Dejan Stanković izbacio iz tima! Defanzivni vezista Hose Kanjas, levi bek Žander i krilni napadač Radživ van la Para neće biti u konkurenciji za tim do kraja sezone, nisu prošli ni pripreme sa ostatkom tima, ali će redovno dobijati platu

Španac Kanjas ima godišnja primanja 500.000 evra i ugovor do kraja juna 2021. godine. Brazilac Žander zarađuje 240.000 evra po sezoni i ima ugovor takođe do kraja juna 2021, dok Van la Para prima 600.000 evra i ima još dve i po godine ugovora. Kad se sve sabere, njih trojica će do isteka ugovora koštati Zvezdu ukupno 2.610.000 evra, ukoliko ih crveno-beli prethodno ne prodaju.

Nijedna ponuda

Kako je rečeno sa "Marakane", interesovanje za njih postoji, ali sve je na nivou raspitivanja i male su šanse da bilo koji od trojice precrtanih igrača napusti Zvezdu.

- Raspitivali su se klubovi za svu trojicu, ali ni sa jednim nije došlo do dogovora. Oni u Zvezdi imaju prilično visoka primanja i neće ih se tako lako odreći. Oni ne žele da odu negde za manje novca, uprkos činjenici da ovde neće igrati. Bilo je interesovanja iz Španije, Rusije, Turske, ali plate koje su igračima ponuđene nisu zadovoljile njihove apetite - objašnjava naš izvor.

Najveći problem predstavlja status Van la Pare, koji je ove sezone već nastupao za engleski Hadersfild i Zvezdu. Prema pravilima FIFA Holanđanin sad može da igra samo u ligi koja tek treba da počne, kao što je slučaj sa Kinom, Japanom, Kazahstanom, SAD, skandinavskim zemljama...
Dodatne poteškoće donelo je širenje koronavirusa, zbog čega klubovi iz Kazahstana, Japana ili Južne Koreje slabije posluju, dok je kinesko fudbalsko tržište u blokadi do daljeg.

OTPISANI U ZVEZDI, NIKO IH NE ŽELI... Nisu dobre vesti, promašaji ostaju na "Marakani"!

Van forme

Činjenica da trojica otpisanih igrača nisu prošli pripreme takođe predstavlja prepreku u pronalasku novog angažmana.

- Čim je preuzeo rukovođenje ekipom, trener Stanković je eliminisao Kanjasa i Žandera, dok je Van la Pari dao šansu na Kipru, a zatim je i njega otpisao. Pritom je naveo da se Holanđanin ne zalaže dovoljno, slabo radi i ekipa ga je sama odbacila. Svaki ozbiljan klub koji skautira igrače imaće u vidu to da ova trojica nisu prošla pripreme, nisu u takmičarskom ritmu i zapitaće se da li da angažuje nekog od njih. Sa svakim novim danom biće ih sve teže i teže prodati - zaključuje naš izvor.

Mrkela: Nisu potpuni promašaji

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela nedavno je objasnio razloge zbog kojih Žander, Kanjas i Van la Para nisu u prvom timu, ali i istakao da su oni doprineli plasmanu crveno-belih u Ligu šampiona, tako da nisu bili potpuni promašaji.
- Kad smo dovodili pojačanja, birali smo ona koja mogu odmah da donesu rezultat. Kanjas je odigrao šest utakmica u kvalifikacijama za elitno takmičenje, a u grupi pet. Van la Para je odigrao pet, a Žander šest utakmica ukupno. S te tačke gledišta jako su nam značili - rekao je Mrkela.

Hose Kanjas (32)
Ugovor do 30. juna 2021.
Godišnja plata: 500.000 evra
Zarada do kraja ugovora: 750.000 evra

Ribeiro Žander (31)
Ugovor do 30. juna 2021.
Godišnja plata: 240.000 evra
Zarada do kraja ugovora: 360.000 evra

Radživ van la Para (28)
Ugovor do 30. juna 2022.
Godišnja plata: 600.000 evra
Zarada do kraja ugovora: 1.500.000 evra

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mrkela plati ih ti

pre 4 godine

Ko ih doveo taj i da ih plati.A šta bi tek bilo da Kopenhagen nismo prosli na srecu.Nikada gore igrače u istoriji Zvezde nismo imali od ovaj trio.

tadija64ZEMUN

pre 4 godine

skart igraci dovedeni na insistiranje prevare od "trenera" V.Milojevica(videcemo kako ce proci u daljoj karijeri),a Terzic i Mrkela aminovali,bez ikakvog skautinga

bubasvaba

pre 4 godine

Ko jos kupuja penzionere a svoje mlade sputava samo radi neke provizije . Kad su penzioneri igrali vrhunski fusbal sve [reko 30 godina pa sta vi od njih ocekujete STA??? a mladi treba da vam plate da bi trenirali i igrali DOKLE BRE LOURDE RAKO?????.

sasa

pre 4 godine

Zaista veoma losi igraci. Kvalifikacije i grupno takmicenje u Ligi Sampiona bi verovatno proslo i bolje bez njih (bez Zandera posebno). Nadam se samo da Milojevic nije potrosio sav budzet na svoja promasena pojacanja.

Gagica

pre 4 godine

Deco...ajte vi lepo u skolu na vase radne zadatke

NOVI TRENER PRAVI VELIKE REZOVE! Stanković precrtao igrače od 4.500.000 evra!
Crvena zvezda

NOVI TRENER PRAVI VELIKE REZOVE! Stanković precrtao igrače od 4.500.000 evra!

Strani fudbaleri koje je uprava fudbalskog kluba Crvena zvezda letos dovela za 4,5 miliona evra neće imati mesto u startnoj postavi kod Dejana Stankovića! To je zaključak koji se nameće posle zimskih priprema u Turskoj, tokom kojih je strateg crveno-belih uigravao ekipu bez Matea Garsije, Tomanea, Radživa van la Pare, Kanjasa i Žandera u prvom timu

08.02.2020

12:25

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija