• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2020

18:51 >> 18:48

DRAMA U NIŠU! BERON JUNAK POLUFINALA! Amerikanac na sekund do kraja doneo pobedu i poslao Zvezdu u borbu za trofej!

Crvena zvezda

DRAMA U NIŠU! BERON JUNAK POLUFINALA! Amerikanac na sekund do kraja doneo pobedu i poslao Zvezdu u borbu za trofej!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Megu Bemaks sa 80:79 (17:24, 23:9, 17:28, 22:16) u polufinalu posle velike drame i pogotka Bilija Berona na sekund do kraja kojim su crveno-beli prošli u borbu za trofej

Kakva utakmica u prvom polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Nije se očekivala ovakva drama u okršaju dva ABA ligaša, ali su gledaoci u "Čairu" dobili nestvaran duel koji je rešen pogotkom Bilija Berona na sekund do kraja.

POSLE ZVEZDE! Kari nahvalio crveno-bele, govorio i o Medžiku Džonsonu i njegovim dodavanjima!

Obe ekipe su nešto sporije krenuli u meč, ali se u prvih nekoliko minuta istakao Bili Beron koji je namestio nišanske sprave i pogodio dve trojke. Isto je na drugoj strani uradio i Mišković koji je tada bio jedini raspoložen u ekipi Dejana Milojevića.

Na polovini prve četvrtine Peri je uspeo da pogodi trojku uz faul i po prvi put donese vođstvo ekipi Mege. Nastavila se dobra igra Mege u tim momentima, pa je bilo i 26:17. Crveno-beli su se prilično mučili sa realizacijom dosta otvorenih šuteva.

Foto: Starsportphoto

Kevin Panter je vratio crveno-bele u igru početkom druge četvrtine, a polovinom iste deonice šampion Srbije je uspeo da povrati svoje vođstvo. Nekadašnji igrač Olimpijakosa je ubacio brzih devet poena i pokrenuo svoj tim.

Zvezda je u jednom momentu došla do serije od 15:0 i konačno uspela da preuze kontrolu nad utakmicom. Dobru rolu u preokretu imao je i Marko Jagodić Kuridža pa je Zvezda na odmor otišla sa prednošću 40:33.

Foto: Starsportphoto

Dobar početak Mege u nastavku rezultirao je novim izjednačenjem, ponovo je pokretač bio Peri koji je nastavio gde je stao tokom prvog poluvremena. Edin Atić trojkom je potvrdio seriju 12:2 i vratio vođstvo svojoj ekipi.

Cerovina je namestio šut i sa dve trojke pogurao Megu do 54:46 sredinom treće četvrtine. Zvezda se tada ponovo mučila sa realizacijom. Ponovo je morao Kevin Panter da izmišlja poene kako bi držao u igri Zvezdu pa su crveno-beli pred poslednju četvrtinu imali prihvatljiv minus 58:60.

Foto: Starsportphoto

Mega je nastavila da muči crveno-bele, Cerovina je pogodio trojku o tablu, Peri je iz nemoguće pozicije poentirao uz faul. Na pet minuta do kraja utakmice Mega je i dalje bila u prednosti. Nije delovala da Zvezda ima rešenje za nalete ekipe Dejana Milojevića. 

Jako loša igra kako u napadu tako i u odbrani crveno-belih nije mnogo obećavala. Na 50 sekundi do kraja meča bilo je 79:74 za Megu. Uspeo je Bili Beron da pogodi trojku i smanji na dva poena zaostatka na 41 sekundu do kraja prvog polufinala.

Onda je usledio presudan detalj utakmice i hladnokrvnost Amerikanca koji je na sekund do kraja pogodio nestvarnu trojku i doneo Zvezdi prolaz u finale Kupa posle velike drame gde je čeka pobednik meča Partizan-FMP (21.00).

Najbolji u redovima Zvezde bio je Kevin Panter sa 22 poena, dok je heroj Bili Beron ubacio 18. Kod Mege Peri je briljirao sa 20, dok je Simonović imao 13 poena.

CRVENA ZVEZDA - MEGA BEMAKS 80:79 (17:24, 23:9, 17:28, 22:16)

Hala: Čair, Sudije: Milivoje Jovčić, Saša Maričić, Vladimir Jevtović

MEGA BEMAKS: Mišković 8, Peri 20, Atić 12, Ašćerić 10, Simonović 13, Marjanović 1, Cerovina 8, Tanasković 4, Šćekić, Mesiček 3

CRVENA ZVEZDA: Braun, Lazić, Beron 18, Simanić 2, Odžo 5, Panter 22, Davidovac 5, Dobrić, Gist 8, Jagodić-Kuridža 8, Dženkins 2, Štimac 10

KRAJ!

17.00 - Utakmica je upravo počela!

16.40 - Podsećanja radi Crvena zvezda je u četvtfinalu lako izašla na kraj sa Radničkim iz Beograda, dok je Mega bila bolja od Slobode posle neizvesne završnice.

16.25 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prvom polufinalnom meču Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Mega Bemaksa. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Niša.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 4 godine

MALO JE REĆI KAO SNAJPEROM PRECIZNO. OVO JE BILO LASERSKI PRECIZNO. BERON JE CAR!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!
Politika

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

23.04.2024

08:19

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20